Már pályázhatnak az állatjóléti támogatásra a baromfitartók!

2022. november 16. 09:33
Az állatjóléti feltételek javításáért és az állategészségügyi problémák megelőzésért – a baromfi ágazat számára elérhető – támogatási konstrukciót indított az Agrárminisztérium – mondta Feldman Zsolt.
Már pályázhatnak az állatjóléti támogatásra a baromfitartók!
A gazdálkodók 2022. november 15. és 2022. december 15. között pályázhatnak az új „Baromfi állatjóléti támogatás” elnevezésű felhívásra. A 2022. október 12-én, 15 milliárd forintos keretösszeggel meghirdetett – VP3-14.1.4-22 kódszámú – baromfi állatjóléti támogatás keretében vissza nem térítendő támogatásban részesülhetnek azon baromfitartók, akik az állatok jólétét szolgáló, hatályos előírásokon túlmutató – a felhívásban meghatározott – kötelezettségeket vállalják. Feldman Zsolt kiemelte, hogy idén a 2022. november 15. és 2022. december 15. közötti időszakban, valamint jövőre, 2023. szeptember 15. és 2023. október 15. között lesz lehetőség csatlakozni a támogatáshoz – tájékoztatta az Agrárminisztérium az Agro Naplót.
 
A támogatási kérelem benyújtásának elsődleges feltétele, hogy az igénylő rendelkezzen az ügyfél-nyilvántartási rendszerben ügyfél-azonosítóval, ennek birtokában tudja beadni kérelmét a Magyar Államkincstár honlapján keresztül elérhető elektronikus űrlapkitöltő felületen. Támogatási kérelmet nyújthat be minden olyan mezőgazdasági termelő, aki a nyilvántartási rendszerekben az állatok tartójaként bejegyzett állattartóként szerepel, és akinek tenyészetei maradéktalanul megfelelnek a hatályban lévő állatjóléti előírásoknak, és a felhívásban részletezett feltételeknek.
 
A felhívás az állatsűrűség csökkentésével, a mechanikai sérülések megelőzésével, az ivóvíz minőségű itatóvíz használatával, valamint – az étkezési tojást termelő tyúkok és tenyészbaromfi állományok vonatkozásában – toxinmentes takarmányokkal történő takarmányozással kívánja a baromfiállományok jólétét javítani. A támogatás egy éves kötelezettségvállalási időszaka 2022. október 16-tól indul, majd 2023. október 16-tól indul a következő egy éves támogatási időszak – közölte az államtitkár.
oldalon.
Forrás:Agrárminisztérium
 

Kapcsolódó cikkek

Justitia Regnorum Fundamentum elismerésben részesült Zambó Péter

2023. december 05. 13:15
Dr. Kozma Ákos, az alapvető jogok biztosa Justitia Regnorum Fundamentum díjat adott át Zambó Péternek, az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkárának az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozata elfogadásának 75. évfordulója alkalmából tartott budapesti ünnepségen, hétfőn, dec. 4.-én.

Állami kitüntetéseket adtak át

2023. augusztus 18. 13:06
Államalapítás ünnepén nem csak hazánk születését ünnepeljük, hanem hálát és köszönetet mondunk mindazoknak, akik ezekben a nehézségekkel terhelt időkben is lelkiismeretesen elvégezték munkájukat, és olyan eredményeket tettek le az asztalra, amellyel mindannyiunk jólétéhez járultak hozzá- fogalmazott Nagy István agrárminiszter az állami kitüntetések és szakmai elismerések átadó ünnepségén.