Március 15-től elérhetővé válnak az adóbevallás-tervezetek.

2023. február 21. 10:34
A NAV szerint az ügyfélkapus ügyintézési mód a legegyszerűbb.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal  idén is automatikusan, külön kérés nélkül elkészíti azok szja-bevallási tervezetét, akikről munkáltatói, kifizetői adattal rendelkezik – ismertette hétfői közleményében a NAV.
 
Az adóhatóság tájékoztatása szerint egy hónap múlva, március 15-től, KAÜ- (Központi Azonosítási Ügynök) azonosítóval már megnézhetővé válik a 2022-es esztendőre vonatkozó adóbevallási tervezet. Ráadásul ez a lehetőség azok számára is elérhető lesz, akik csak most regisztrálnak az Ügyfélkapun.
Március 15-től elérhetővé válnak az adóbevallás-tervezetek.
Aki továbbra is ragaszkodik a hagyományos megoldáshoz, annak idén is lesz lehetősége kérni a NAV-tól szja-bevallási tervezetének postázását.
 
Ha valaki szeretne KAÜ-azonosítót igényelni (ügyfélkapu, elektronikus személyi igazolvány, telefonos azonosítás, arcképes azonosítás), azt a legegyszerűbben valamelyik okmányirodában vagy kormányablakban teheti meg, de előzetes időpontfoglalással a főbb NAV-ügyfélszolgálatokon is elérhető ez a szolgáltatás.
 
Az azonosítóval március 15-től bárki megnézheti a saját adóbevallási tervezetét az eSZJA-oldalon.
 
Akinek nincs KAÜ-azonosítója, március 16-ig adóazonosító jele és születési dátuma megadásával többféle módon is kérheti a tervezet postázását:
 
SMS-ben a 06-30/344-4304-es telefonszámon a következő formában: SZJAszóközadóazonosítójelszóközééééhhnn,
a NAV oldalán elérhető webűrlapon,
levélben,
a BEVTERVK formanyomtatványon,
telefonon, az 1819-es hívószámon,
személyesen, az ügyfélszolgálatokon.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Még több új villamosa lesz Budapestnek, mutatjuk, mely járatokon állnak forgalomba

2023. március 03. 13:56
További 31 modern villamos érkezésével jelentősen javul a kötöttpályás közlekedés színvonala Budapesten - közölte a Budapesti Közlekedési Központ.
A tavaly októberben bejelentett 20 villamos 2024 nyarától jön majd Budapestre, a további 31 jármű pedig ezután, folyamatosan érkezik a fővárosba.
 
Az Európai Unió támogatásával érkező villamosokkal jelentősen bővülhet az alacsonypadlós kapacitás Budapesten - közölte a BKK.

Jobb, ha elkerüli a puffasztott rizsszeleteket

2023. szeptember 08. 17:02
Az ALDI és a Coop is visszahívott puffasztott rizsszeleteket, mert azokban határérték feletti lehet a kadmiumtartalom.