Márciusban nyit az Ócsai Tájház

2023. március 03. 12:17
A téli szünet után március 3-tól megújult épületekkel, új bejárattal, szatócsbolttal, kiállításokkal és különleges élményeket nyújtó szegletekkel várja a látogatókat az Ócsai Tájház.
Az elmúlt másfél év során több épület is megújult, új külsőt kapott, megőrizve a vendégkapus házak emlékét is. Ezek mellett az Ócsai népviseleti babagyűjtemény is új házba költözött és egy pici újdonsággal is bővült. Az udvar számos pontja kényelmi kialakítást kapott, néhány épületrész - mint például a kamraszoba és nyárikonyha - visszakapta eredeti funkcióját.
Márciusban nyit az Ócsai Tájház
Februárban a tájházi csapat még az utolsó simításokat végzi az épületeken, és várják régi látogatóik visszatérését és az új látogatókat - írják a Facebook oldalukon.
 
A nyitás után péntektől vasárnapig, 10-16 óra között tart majd nyitva a tájház, az egyéni látogatók mellett kirándulócsoportok számára is. Utóbbiaknak idén tavasszal számos túra, meseösvény és természetismereti, kultúrtörténeti programot kínálnak majd.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Racionalizálja a működését a NÖF

2023. március 21. 13:32
Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél, emellett pedig két műemlék látogathatóságát is felfüggesztik a közeljövőben.
 
A társaság közleményében azt írta: a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t. A cég ezért a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül.

Ámulatba ejtő jégvilág a Balatonnál

2024. január 09. 16:21
A kicsapó hullámok és fagyos levegő találkozójából bámulatos jégvilág született a magyar tenger partján.
 
Rendkívül ritka látványban volt része azoknak, akik a vasárnapi szeles időben a Balaton partján jártak. A viharos szél hatalmas hullámokat korbácsolt a magyar tengernél, azonban ma még bámulatosabb pillanatoknak lehetett mindenki a szemtanúja, aki vette a bátorságot, és a tó partján tett egy szó szerint frissítő sétát, ami az orkán erejű szélben és a fagyos levegőben valljuk be igencsak merész vállalkozás, de a látvány, ami a szem elé tárult megérte a fázós pillanatokat.