Márciusban nyit az Ócsai Tájház

2023. március 03. 12:17
A téli szünet után március 3-tól megújult épületekkel, új bejárattal, szatócsbolttal, kiállításokkal és különleges élményeket nyújtó szegletekkel várja a látogatókat az Ócsai Tájház.
Az elmúlt másfél év során több épület is megújult, új külsőt kapott, megőrizve a vendégkapus házak emlékét is. Ezek mellett az Ócsai népviseleti babagyűjtemény is új házba költözött és egy pici újdonsággal is bővült. Az udvar számos pontja kényelmi kialakítást kapott, néhány épületrész - mint például a kamraszoba és nyárikonyha - visszakapta eredeti funkcióját.
Márciusban nyit az Ócsai Tájház
Februárban a tájházi csapat még az utolsó simításokat végzi az épületeken, és várják régi látogatóik visszatérését és az új látogatókat - írják a Facebook oldalukon.
 
A nyitás után péntektől vasárnapig, 10-16 óra között tart majd nyitva a tájház, az egyéni látogatók mellett kirándulócsoportok számára is. Utóbbiaknak idén tavasszal számos túra, meseösvény és természetismereti, kultúrtörténeti programot kínálnak majd.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A világ legjobb vidéki luxusszállodája és legjobb SPA-ja is Magyarországon van

2023. november 07. 19:33
A World Luxury Hotel Awards és a World Luxury Spa Awards kategóriában is díjesővel ismerték el a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kimagasló értékeit az Athénban október végén megrendezett 17. World Luxury Awards gálán.
Az öt csillag superior besorolású Spirit Hotel Thermal Spa nem mindennapi elegáns környezetével és kivételes szolgáltatásaival vívta ki a nem kevesebb, mint hét rangos szakmai elismerést különböző kategóriákban, köztük a Global Spa of the Year (a világ legjobb spája) és a Luxury Country  Hotel of the Year (a legjobb vidéki luxusszálloda) címeket.

A BKV energiatakarékos fényfüggönnyel díszített villamost indít útnak pénteken

2022. december 16. 10:48
Az adventi időszak egyik budapesti jelképét, a fényvillamost idén energiatakarékos fényfüggönnyel indítja útnak a BKV péntektől.
 
A BKV az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleménye szerint az energiakrízis miatt a teljes flotta idén nem indul el, de a vállalat kereste a megoldást arra, hogy utasok “az év ezen kitüntetett időszakában”, járataikon utazva is “átérezhessék az adventi várakozás időszakának szépségét”.