Márciusban nyit az Ócsai Tájház

2023. március 03. 12:17
A téli szünet után március 3-tól megújult épületekkel, új bejárattal, szatócsbolttal, kiállításokkal és különleges élményeket nyújtó szegletekkel várja a látogatókat az Ócsai Tájház.
Az elmúlt másfél év során több épület is megújult, új külsőt kapott, megőrizve a vendégkapus házak emlékét is. Ezek mellett az Ócsai népviseleti babagyűjtemény is új házba költözött és egy pici újdonsággal is bővült. Az udvar számos pontja kényelmi kialakítást kapott, néhány épületrész - mint például a kamraszoba és nyárikonyha - visszakapta eredeti funkcióját.
Márciusban nyit az Ócsai Tájház
Februárban a tájházi csapat még az utolsó simításokat végzi az épületeken, és várják régi látogatóik visszatérését és az új látogatókat - írják a Facebook oldalukon.
 
A nyitás után péntektől vasárnapig, 10-16 óra között tart majd nyitva a tájház, az egyéni látogatók mellett kirándulócsoportok számára is. Utóbbiaknak idén tavasszal számos túra, meseösvény és természetismereti, kultúrtörténeti programot kínálnak majd.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Hétfőn kezdődik az útfelújítás negyedik üteme a ferihegyi repülőtérnél

2024. április 19. 16:20
Folytatódnak a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér megközelíthetőségét is érintő útfelújítási munkák: a hétfőn kezdődő negyedik ütem a tervek szerint jövő péntekig tart.

Szavazhatunk, hogy Veszprém legyen Európa legjobb úti célja

2023. január 17. 11:05
Január 20-án megnyílik a közönségszavazás a European Best Destinations szervezet weboldalán Európa legjobb úti céljára. 2023-ban Magyarország legnépszerűbb desztinációjaként, az ország képviseletében Veszprém indul a megtisztelő címért.
Veszprém-Balaton egyedülálló módon egy egységes élményrégióként viseli az Európa Kulturális Fővárosa címet 2023-ban, melynek népszerűségét tovább erősítheti a European Best Destinations 2023 megmérettetésen történő sikeres részvétel. A cím megálmodói jelenleg is együttműködnek az Európai Bizottság által létrehozott EDEN hálózattal és további mintegy 300 turisztikai partnerrel, hiszen fő célkitűzésük kezdettől fogva az európai turizmus és kultúra népszerűsítése.