Más élelmiszeripari ágazatok áfa-csökkentését is kitermelheti a nemzetgazdaság

2016. március 30. 09:15
A tárca ösztönözné a sertéshús-fogyasztást A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt reméli, hogy más élelmiszeripari ágazatok termékei számára is kitermeli a nemzetgazdaság az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének lehetőségét - mondta az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy erről konkrét döntés nincs.
-

Feldman Zsolt kedden az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában rámutatott: a sertéságazatban végrehajtott áfa-mérséklést is a nemzetgazdaság teljesítményének növekedése biztosította. Az agrárágazatban azt szeretnék, ha minél több élelmiszer esetében valósulna meg az áfa-csökkentés - emelte ki.
Elmondása szerint a sertéságazatban most az a célkitűzés, hogy a sertéshús belföldi fogyasztását ösztönözzék, és érzékelhető módon emelkedjen - magyar alapanyag felhasználásával - az éves fejenkénti 25-28 kilogrammos sertéshúsfogyasztás. Ennek érdekében folytatják a kiváló minőségű sertéshús védjegyes termékek népszerűsítését - tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Magyar Hírlap / FM

Kapcsolódó cikkek

SZKTI verseny Balassagyarmaton

2014. március 10. 14:19
Balassagyarmaton tartották 2014. március 7-én a Pék szakmunkás tanulók országos versenyét.

Feldman Zsolt a tatár-magyar agrárkapcsolatokról tárgyalt

2016. június 14. 08:50
Feldman Zsolt agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár a Tatár Köztársaságot képviselő Zabbarov Marat Azatovics, miniszterhelyettessel tárgyalt hétfőn, Budapesten.