Más élelmiszeripari ágazatok áfa-csökkentését is kitermelheti a nemzetgazdaság

2016. március 30. 09:15
A tárca ösztönözné a sertéshús-fogyasztást A Földművelésügyi Minisztérium (FM) azt reméli, hogy más élelmiszeripari ágazatok termékei számára is kitermeli a nemzetgazdaság az általános forgalmi adó (áfa) csökkentésének lehetőségét - mondta az FM agrárgazdaságért felelős államtitkára, hozzátéve, hogy erről konkrét döntés nincs.
-

Feldman Zsolt kedden az M1 aktuális csatorna esti hírfolyamában rámutatott: a sertéságazatban végrehajtott áfa-mérséklést is a nemzetgazdaság teljesítményének növekedése biztosította. Az agrárágazatban azt szeretnék, ha minél több élelmiszer esetében valósulna meg az áfa-csökkentés - emelte ki.
Elmondása szerint a sertéságazatban most az a célkitűzés, hogy a sertéshús belföldi fogyasztását ösztönözzék, és érzékelhető módon emelkedjen - magyar alapanyag felhasználásával - az éves fejenkénti 25-28 kilogrammos sertéshúsfogyasztás. Ennek érdekében folytatják a kiváló minőségű sertéshús védjegyes termékek népszerűsítését - tette hozzá az államtitkár.

Forrás: Magyar Hírlap / FM

Kapcsolódó cikkek

Itt a szüret – így foglalkoztathatók idénymunkások a mezőgazdaságban

2017. szeptember 29. 09:04
Az őszi mezőgazdasági betakarítási, szüreti csúcsidőben mindig kevés a kéz a mezőgazdaságban, mivel nem minden oldható meg gépi munkával. Mezőgazdasági idénymunkára meghatározott feltételekkel foglalkoztathatnak a munkáltatók akár harmadik országbeli állampolgárokat is.

Biztonságos? Új szemlélet a minőségirányításban

2017. május 10. 08:29
Az elmúlt 25 év során a világ élelmiszer piacán drasztikus változások mentek végbe: a globalizáció kiteljesedése, az élelmiszer ellátási és biztonsági kihívások alapvetően új helyzetet eredményeztek mind a termelésben, mind a feldolgozásban, mind a kereskedelemben egyaránt. A hazai élelmiszeripar szempontjából jelentősebb minőségügyi, élelmiszerbiztonsági eseményekből – a teljesség igénye nélkül – szemezgettük az alábbi csokrot.