Megjött a nagyragadozó, jó lenne a kuvasz

2020. október 20. 09:40
Medvét láttak szombatról vasárnapra virradó éjjel Miskolc északkeleti felén, melyről a városi rendészet kamerája felvételt is készített.
Megjött a nagyragadozó, jó lenne a kuvasz

A medve a Lyukóvölgy felől érkezve a Testvériség utcában tűnt fel, majd visszafordult Északnak a Torontáli úton. A rendészek Őzugró utcánál vesztették szem elől.

 

útvonal_medve
A „miskolci” medve által érintett utcák

Lyukóvölgyben pár napja már találtak medve nyomokat a sáros talajon, illetve az egyik tanya kerítésén szőrpamacsot hagyott hátra a hívatlan vendég.

A Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai a helyi polgárőrökkel kiegészülve folyamatos járőrszolgálatot látnak el a nappali és éjszakai időszakban egyaránt – tájékoztatta a médiát vasárnap délután Szabó Csaba László, a rendészet szolgálatvezetője. – Elsődleges célja a szolgálatnak, hogy a lakosságot tájékoztassuk arról, hogy mi a teendő, ha medvenyomokat, vagy esetleg magát a medvét észlelik.

Szeptemberben már érintettük a témát, mikor írtunk a Kuvasz- Őr Programról. A program lényege, hogy az ősi magyar kutyafajta, a kuvasz távol tartsa a ragadozókat a gazdák haszonállataitól, illetve a birtoktól.

A hazánkban előforduló nagyragadozók közül a barna medve a legjobban kóborló faj, jellemzően csak átutazóban jelenik meg. A bocsok télen születnek, és kétéves korukig anyjukkal maradnak.

 

éjszakai látogató Miskolcon
A Miskolci Önkormányzati Rendészet felvétele

 

A szakemberek kérik, hogy amennyiben medvét észlelnek, vagy medvenyomokat látnak, jelezzék azt

  • a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak a +3630/861-3808-as vagy
  • a Miskolci Önkormányzati Rendészetnek az ingyenesen hívható +3680/460-046-as telefonszámon.

A medvével történő találkozást mindenképpen kerüljük, amennyiben erre nincs lehetőség érdemes az Ipolytarnóci Ősmaradványok Természetvédelmi Terület weboldalán leírt szabályokat betartani.

agraragazat.hu

Kapcsolódó cikkek

Tudja, hogy kitől vásárolja a barackot?

2016. szeptember 02. 08:47
Ezentúl tudni fogja, mert 2016. szeptember 1-jétől mindenki számára elérhető az a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara által kifejlesztett okostelefonos alkalmazás és internetes felület, amely lehetővé teszi az őstermelők nyilvános adatainak – köztük az őstermelői igazolvány érvényességének és hatályosságának, illetve az őstermelő által előállított és értékesíteni kívánt termékek – lekérdezését.

Hogyan látják a munkáltatók a karrierváltókat?

2019. július 03. 08:05
Ezen a héten egy kolléganőm, Baksa Gréta cikkét olvashatjátok a blogomon. Gréta munkajogász és emellett most végzett a Budapesti Corvinus Egyetem HR Business Partner szakán. Szakdolgozatának kutatási témája rendkívül aktuális, a karrierváltás témakörét vizsgálja, a munkáltatók szemszögéből. Milyen félelmeik és prekoncepcióik vannak a munkáltatóknak a magasan kvalifikált, egy területen már sikereket elért karrierváltókkal kapcsolatban? Ezt járja körbe Gréta a nagyvállalati HR oldalon végzett interjúk eredményei alapján.