Meglepte a tél a Teslát, befagytak az autóik

2024. január 19. 14:04
Amerikaiak millióit érte el a rendkívül csípős, mínusz 20 és 30 fokos hideg.
 
Meglepte a tél a Teslát, befagytak az autóik
Néhány Tesla-tulajdonos hétfőn a Chicago külvárosában található Evergreen Parkban ragadt, mivel nem működtek a töltőállomások, az akkumulátorok pedig lemerültek. Az egyik tulajdonos szerint legalább tíz autót kellett emiatt elvontatni.
 
A térségben a helyi meteorológiai szolgálat szerint a múlt héten mínusz 20 és 30 fok közé süllyedt a hőmérséklet, egy sofőr a Fox32-nek úgy nyilatkozott, hogy két napon keresztül hat órát várakozott egy töltőállomáson és még utána sem tudta feltölteni az autóját – írja az Usa Today.
 
További beszámolók szerint órákig vártak a töltőállomások előtt Oak Brokkban is, néhány autó azonban leállt a várakozás közben, és a sofőröknek ott kellett hagyniuk az autóikat.
 
Az Elon Musk vállalatához tartozó autóknál a cég szerint, ha az akkumulátor túl hideg az ideális hatótávhoz és a teljes teljesítményhez, akkor a jármű kijelzőjén egy kék hópehely ikon jelenhet meg. Azt javasolják a tulajdonosoknak, hogy lehetőség szerint mindig maradjon az autó áramforráson, illetve 20 százalék feletti töltöttségi szinten, mivel az a hideg hatásait csökkenti.
 
A Tesla szerint az előkondicionálás és a vezetés is a felmelegítés egyik módja lehet a töltés mellett.
 
Olcsóbb lett a Tesla
A Tesla csökkentette két autómodellje árát is, miközben részvényei bezuhantak.
 
forrás: economx.hu

Kapcsolódó cikkek

Drónokat is használhatnak a polgárőrök az illegális hulladéklerakók megtalálásához

2024. március 26. 14:31
A polgárőrök drónokkal is segíthetik az illegális hulladéklerakók felderítését Magyarországon – mondta az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatorna kedd reggeli műsorában.

Váratlan döntés: a kormány megemeli a babaváró összegét és megváltoztatja a CSOK-ot

2023. június 22. 17:46
Az új szabályozás 2024 januárjától lép életbe. A városokban nem lehet igénybe venni a CSOK-ot, itt új támogatási rendszer jön. Augusztustól kivezetik az élelmiszerárstopot.
 
Valamivel a meghirdetett fél 11-es időpont után megkezdődött a kormányinfó. A tájékoztatót ezúttal is Szentkirályi Alexandra és Gulyás Gergely tartotta. Az időtartam rövidebb, tekintettel arra, hogy hétfőn már volt egy kormányinfó. Dél körül véget ért az esemény.