Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen

2017. augusztus 28. 07:22
Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen szombaton.

Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa megnyitójában elmondta: a statisztikák szerint a magyarok fejenként évi 3,2 kilogramm csokoládét fogyasztanak, ami még elmarad az Amerikai Egyesült Államok 5 és az Európai Unió 4 kilogrammos átlagától.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Közölte, hogy Szerencs a kiváló minőségű csokoládéja mellett egyben Tokaj-Hegyalja kapuja is, vagyis a városon keresztül vezet az út a szőlők, borok varázslatos világába.

Bejelentette, hogy egy négymilliárd forintos kutatás-fejlesztési program részeként boranalitikai labor épül a szerencsi világörökségi kapu lábánál.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a laborban hiteles analitikai paraméterek alapján fogják beazonosítani a borokat, amelyeket külföldön is elfogadnak.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere köszöntőjében azt mondta, hogy a csokoládéfesztivál a helybeliek és a térség lakói, valamint az elszármazottak nagy találkozója. Kiemelte: azon dolgoznak, hogy a városi fejlesztések eredményeként az elköltözöttek ne csak a rendezvényekre jöjjenek vissza.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

WMS tenyészpárosítás – Precíziós eljárás a szarvasmarha-tenyésztésben

2016. február 23. 09:48
Tejtermelő tehenészeti telepeken nagy százalékban okozza a termelő egyedek kikerülését a tőgy és láb problémája. Ennek megelőzése érdekében célunk, hogy olyan nagy szervezeti szilárdságú teheneket tenyészünk, aki problémamentesen minél több laktációban minél több tejet gazdaságosan termel. Ehhez kiváló eszköz a fennállásának huszonhatodik évében álló Holstein Genetika Kft. tenyészpárosítása.

Sokan fordultak a Jogpontokhoz

2018. január 25. 09:39
A Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat 48 ügyben segített az elmúlt másfél évben. A Jogpontokon százezer ügyben adtak tanácsot.