Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen

2017. augusztus 28. 07:22
Megnyílt a tizedik Országos Csokoládéfesztivál Szerencsen szombaton.

Kiss Eliza, a Földművelésügyi Minisztérium kiemelt borágazati feladatokért felelős miniszteri biztosa megnyitójában elmondta: a statisztikák szerint a magyarok fejenként évi 3,2 kilogramm csokoládét fogyasztanak, ami még elmarad az Amerikai Egyesült Államok 5 és az Európai Unió 4 kilogrammos átlagától.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Közölte, hogy Szerencs a kiváló minőségű csokoládéja mellett egyben Tokaj-Hegyalja kapuja is, vagyis a városon keresztül vezet az út a szőlők, borok varázslatos világába.

Bejelentette, hogy egy négymilliárd forintos kutatás-fejlesztési program részeként boranalitikai labor épül a szerencsi világörökségi kapu lábánál.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

A miniszteri biztos úgy fogalmazott, hogy a laborban hiteles analitikai paraméterek alapján fogják beazonosítani a borokat, amelyeket külföldön is elfogadnak.

Kép letöltése
 
Fotó: Pelsőczy Csaba/FM

Koncz Ferenc, Szerencs polgármestere köszöntőjében azt mondta, hogy a csokoládéfesztivál a helybeliek és a térség lakói, valamint az elszármazottak nagy találkozója. Kiemelte: azon dolgoznak, hogy a városi fejlesztések eredményeként az elköltözöttek ne csak a rendezvényekre jöjjenek vissza.

kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem csak az országnak, a Hegyhátnak is van már tortája

2018. április 03. 06:53
A győztes a Tavaszi zsongás fantázianevű finomság lett.

Csökkennek a terhek, nőnek a fizetések

2017. október 12. 10:35
Üdvözölték az érdekképviseletek, hogy jövőre 2,5 százalékponttal, 19,5 százalékra csökken a munkaadókat terhelő szociális hozzájárulási adó. Az intézkedés ugyanis hozzájárul a bérek további felzárkóztatásához, valamint a vállalkozások fejlesztéseihez. A munkaadók további tehercsökkentést szorgalmaznak, a szakszervezetek pedig a munkavállalói terheket is mérsékelnék.