Megszavazták: jön a bolti ingyenes készpénzfelvétel, és két új meglepetéssel is kedveskedik a kormány

2022. december 09. 11:11
Most már biztos: havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - feltéve persze, ha a boltok is bevezetik a szolgáltatást, amire ma még alig akad példa itthon. Ám emellett egy másik fontos területen is döntés született: a QR-kódos azonnali fizetések és a fizetési kérelmek nem csak tranzakciós illetéktől lettek mentesek a közelmúltban, hanem a minap megszavazott törvénymódosítás értelmében ingyenesek, banki díj- és költségmentsek lesznek.
 
Megszavazták: jön a bolti ingyenes készpénzfelvétel, és két új meglepetéssel is kedveskedik a kormány
Két újabb ingyenes szolgáltatás
Meglepetésszerűen érkezett, de nem előzmények nélkül, hogy két fontos területen is ingyenességet vezet be az említett törvénymódosítás:
 
A QR-KÓDOS (AZAZ AZ EGYSÉGES ADATBEVITELI MEGOLDÁS ÚTJÁN BEADOTT) AZONNALI FIZETÉST ÉS A FIZETÉSI KÉRELEMMEL KEZDEMÉNYEZETT AZONNALI ÁTUTALÁSI MEGBÍZÁST A FOGYASZTÓ DÍJTÓL ÉS KÖLTSÉGTŐL MENTESEN JOGOSULT HASZNÁLNI.
 
Mint arról tegnap beszámoltunk, a közlönyben bő két héttel ezelőtt, november 23-án megjelent egy könnyítés, amely két fontos esetben szünteti meg a tranzakciós illetéket:
 
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
 
A LAKOSSÁGI QR-KÓDOS AZONNALI FIZETÉSEK ÉS A FIZETÉSI KÉRELMEK ESETÉBEN NEM KELL A BANKOKNAK TRANZAKCIÓS ILLETÉKET FIZETNI.
 
további információk:
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Vigyázzunk a sünök téli álmára!

2023. október 25. 16:40
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) az őszi lombhullás kapcsán a téli álomra húzódó sünök védelmére hívja fel a figyelmet, kiemelve, hogy a kerti munkák során a lombhalmokat és rőzserakásokat ilyenkor csak óvatosan szabad megbolygatni az emlősök érdekében.
 
Az MME közleménye szerint a kertek, parkok rendezése során összegereblyézett, ideiglenes levél- és rőzsehalmok ideális búvóhelyet jelentenek a telelésre készülő sünök számára, akiknek téli álmuk akkor kezdődik, amikor a hőmérséklet tartósan 8 Celsius-fok alá csökken. Fontos, hogy ezeknek a növényi halmoknak az elszállítása az esetleg alájuk költöző sünökre gondolva történjen meg.
 

A LIGA Akadémia Alapítvány székesfehérvári rendezvénye

2023. december 06. 16:20
2023. december 4-én és 5-én a LIGA Akadémia Alapítvány rendezvényt szervezett Székesfehérvárott.