Megszavazták: jön a bolti ingyenes készpénzfelvétel, és két új meglepetéssel is kedveskedik a kormány

2022. december 09. 11:11
Most már biztos: havonta két alkalommal, összesen legfeljebb negyvenezer forint értékben díjmentesen lehet készpénzt átvenni kártyás fizetés esetén kereskedőktől - feltéve persze, ha a boltok is bevezetik a szolgáltatást, amire ma még alig akad példa itthon. Ám emellett egy másik fontos területen is döntés született: a QR-kódos azonnali fizetések és a fizetési kérelmek nem csak tranzakciós illetéktől lettek mentesek a közelmúltban, hanem a minap megszavazott törvénymódosítás értelmében ingyenesek, banki díj- és költségmentsek lesznek.
 
Megszavazták: jön a bolti ingyenes készpénzfelvétel, és két új meglepetéssel is kedveskedik a kormány
Két újabb ingyenes szolgáltatás
Meglepetésszerűen érkezett, de nem előzmények nélkül, hogy két fontos területen is ingyenességet vezet be az említett törvénymódosítás:
 
A QR-KÓDOS (AZAZ AZ EGYSÉGES ADATBEVITELI MEGOLDÁS ÚTJÁN BEADOTT) AZONNALI FIZETÉST ÉS A FIZETÉSI KÉRELEMMEL KEZDEMÉNYEZETT AZONNALI ÁTUTALÁSI MEGBÍZÁST A FOGYASZTÓ DÍJTÓL ÉS KÖLTSÉGTŐL MENTESEN JOGOSULT HASZNÁLNI.
 
Mint arról tegnap beszámoltunk, a közlönyben bő két héttel ezelőtt, november 23-án megjelent egy könnyítés, amely két fontos esetben szünteti meg a tranzakciós illetéket:
 
Ez a cikk a Net Média Zrt. tulajdona. Minden jog fenntartva.
 
A LAKOSSÁGI QR-KÓDOS AZONNALI FIZETÉSEK ÉS A FIZETÉSI KÉRELMEK ESETÉBEN NEM KELL A BANKOKNAK TRANZAKCIÓS ILLETÉKET FIZETNI.
 
további információk:
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Másodszor emel bért idén a Rossmann

2023. szeptember 29. 15:21
A Rossmann idén másodszor emeli meg a béreit, ezúttal 300 millió forintot fordít munkatársai fizetéseinek növelésére. Az idén 30 éves drogérialánc tavaly elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját.
 
Az előző évben a Rossmann elnyerte a Kincentric Legjobb Munkahely díját és továbbra is elkötelezett a munkavállalók jóllétének javítása mellett.

Bedőlt a német ipar és a GDP-t is rántotta magával

2024. január 15. 14:39
A német GDP 0,3 százalékkal csökkent tavaly, az ipari teljesítmény is durván visszaesett.
 
A Destatis előzetes adatai szerint 2 százalékkal csökkent az ipar teljesítménye, melyen belül 0,4 százalékkal zsugorodott az ipar 85 százalékát kitevő feldolgozóipar. Az építőipar mindössze 0,2 százalékkal növekedett.