Megszólalt az agrárminiszter a Pilisben újranyitni tervezett bányáról

2019. szeptember 11. 08:05
Nem fogadható el semmilyen beruházás, amely a Pilis és térsége kiemelt természeti és kulturális értékeit veszélyeztetné – válaszolta Tordai Bence írásbeli kérdésére Nagy István agrárminiszter.

A Párbeszéd politikusa azt kérdezte az agrártárca vezetőjétől, meggátolja-e a kormány a bányanyitást egy Natura 2000-es terület közepén, a pilisi települések és a budai kerületek lakóinak érdekében. Nagy István válaszában általánosságban és a konkrét ügyről is leírta a véleményét.

A miniszter szerint nem fogadható el semmilyen beruházás, amely a Pilis és térsége kiemelt természeti és kulturális értékeit veszélyeztetné. Azt is írta továbbá, hogy egyesek rövid távú haszna nem veszélyeztetheti mások megélhetését és egészségét, nem írhatja felül természeti és kulturális javaink megőrzéséhez fűződő közös érdekeinket.

Az ilyen kezdeményezéseket határozottan el kell utasítani

– fűzte hozzá.

A pilisi bánya ügyéről azt közölte, hogy teljes körű hatósági környezetvédelmi teljesítményértékelési eljárás indult a beruházó kérelmére, aki aztán az eljárás szüneteltetését kezdeményezte, az ennek keretében tervezett közmeghallgatást pedig lemondta.

Ahogy beszámoltunk róla, közmeghallgatás helyett lakossági fórumot tartottak az érintett polgármesterek, amelyen – bár a beruházó képviselői nem jelentek meg – forrtak az indulatok.

hvg.hu

Kapcsolódó cikkek

Rejtély, hogyan került Bócsára az Afrikában őshonos tarajos sül

2020. november 24. 08:44
Mint arról a Kiskunsági Nemzeti Park múlt pénteki posztjában már beszámolt, november 18-án este az egyik, Bócsán kihelyezett vadkameránk tarajos sült fotózott. Erre igazán nem számítottak, hiszen a faj Afrikában őshonos, a hazai faunának nem része. Napjainkban már a mediterrán régióban, Olaszországban és a Balkánon is megtalálható.

Gyógyteákat javasol a böjti megtisztuláshoz a bükki füvesember

2021. március 03. 09:29
A böjt megtisztítja a szervezetet, orvosilag bizonyítottan kedvező élettani hatásai vannak.