Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.
Megszűnik a Commerzbank Magyarországon
Várható volt ez az intézkedés, hiszen november 30-ával befejezte működését a Commerzbank Magyarországon. A teljes folyamat 20 hónapig tartott, majd 51 óra alatt lezajlott a bank ügyfélportfóliójának migrációja az Erste Bankba, a részletekről az Erste Bank december 12-ei sajtótájékoztatóján beszélt a menedzsment.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Házakat tett lakhatatlanná a vasárnap éjszakai vihar

2024. június 25. 16:38
Országszerte 240 tűzoltói beavatkozásra volt szükség.
 
Több ház is lakhatatlanná vált a vasárnap éjszaka folyamán a Dunától keletre átvonult viharzóna okozta károk miatt – közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Alig egy hét maradt a kötelező díj befizetésére

2024. február 22. 15:49
Annak a közel nyolcvanezer gépjármű-tulajdonosnak, akik az év végi kampányban, január elsejével kötöttek új kötelező gépjármű-felelősségbiztosítást (kgfb), legkésőbb február 29-én éjfélig kell rendezniük esedékes díjrészletüket – hívja fel a figyelmet a Független Biztosítási Alkuszok Magyarországi Szövetsége. A szigorú határidő az összegnek a biztosítóhoz való beérkezésére vonatkozik.