Megszűnik a Commerzbank Magyarországon

2023. január 19. 09:33
 
December 21-én elrendelte az Erste Bank által megvásárolt Commerzbank Zrt. végelszámolását az MNB – derült ki a felügyelet napokban közzétett határozatából.
 
A bank működési engedélyét még 1993. március 26-án az Állami Bankfelügyelet adta ki, többek között ezt is visszavonta december 22-ével jogutódja, az MNB. Ezzel egyidejűleg elrendelte a hitelintézet végelszámolását, és kijelölte végelszámolónak a Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft.-t. Az MNB a végelszámolás kezdő időpontjaként 2022. december 23. napját határozta meg, a felügyelet eljárása során eljárási költség nem merült fel.
Megszűnik a Commerzbank Magyarországon
Várható volt ez az intézkedés, hiszen november 30-ával befejezte működését a Commerzbank Magyarországon. A teljes folyamat 20 hónapig tartott, majd 51 óra alatt lezajlott a bank ügyfélportfóliójának migrációja az Erste Bankba, a részletekről az Erste Bank december 12-ei sajtótájékoztatóján beszélt a menedzsment.
 
forrás: portfolio.hu

Kapcsolódó cikkek

Itt a bejelentés: újabb kínai autóipari cég hoz nagy üzletet Magyarországra

2023. november 21. 13:27
A Zhejiang Shuanghuan Driveline 39 milliárd forintos beruházást valósít meg Jászfényszaruban. A kínai járműipari vállalat elektromos autókhoz fog alkatrészeket gyártani és ehhez 450 új munkahelyet teremt a városban.

Gazdászok a javából

2023. május 12. 11:28
Az Agrárszakképző Intézmények Országos Gazdászversenye nem csupán a nemes versengést és a találkozás lehetőségét jelenti, hanem ráirányítja a figyelmet a jövő nemzedék kiváló gazdászai képzésének fontosságára is.
 
Az Agrárszakképző Intézmények III. Országos Gazdászversenyét 2023. május 5-én rendezte meg az Alföldi Agrárszakképzési Centrum - a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával és a Hód-Mezőgazda Zrt-vel, együttműködésben a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karával - a XXX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásár keretein belül.