Megújulva kezdi a nyári szezont a Hungarospa

2024. június 04. 12:39
A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum a vendégelégedettség fokozását, az energiahatékonyság és a hosszú távú fenntarthatóság növelését tűzte ki célul 2024-ben is – nyilatkozta Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.
Megújulva kezdi a nyári szezont a Hungarospa
Napelemparkkal is csökkenti költségeit a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.- Fotó: Hungarospa
 
A vendégek komfortérzetének javítása céljából ez év tavaszán a Thermal Kempingben a nyári vizesblokk és a konyha teljesen megújult. A 235 millió forint értékű beruházást 2024. május elsején adtuk át. Az alapvezetékek (víz-, szennyvíz-, elektromosvezeték) cseréje mellett a zuhanyzókat, mosdókat és WC-ket új terv szerint alakítottuk ki.
 
A használati melegvizet a termálvíz hőenergiájának felhasználásával, hőcserélővel állítjuk elő.Új, modern burkolattal, ledvilágítással, épített mosdópultokkal láttuk el a vizesblokk épületet. A homlokzat nemesvakolat színezést kapott– közölte lapunkkal Európa legnagyobb fürdőjének vezetője.
HAON - Megnyílt a hajdúszoboszlói fürdő
Szintén a május elsejei szezonnyitásra készült el a Világítótorony homlokzatának burkolása nemesvakolattal. Tervezzük az Aqua-Palace élményfürdő homlokzatának javítását, festését, valamint a Gyógyfürdő tetőszigetelésének megújítását október 30-áig.
 
Több, a vendégek számára közvetlenül nem érzékelhető, ugyanakkor nagyon fontos beruházásunk is megvalósul 2024-ben: a fürdő gyógyvízellátásának stabilizálása érdekében a tél folyamán termálvíz-gerincvezetéket építettünk és cseréltünk egy kilométer hosszan, valamint egy ezer köbméteres termálvíztározó épült 210 millió forint összértékű beruházással– tette hozzá a szakember.
Nyáron indul a hajdúszoboszlói Hungarospa újabb fejlesztése
Folyik egy napelempark telepítése az Extrém csúszdapark mögötti területen a fürdő villamosenergia-költségeinek csökkentése  érdekében. Az első ütem 440 kW, a második ütem 430 kW teljesítményű. A beruházás összértéke 385 millió forint, és a tervek szerint ez év augusztus 31-éig készül el - mondta el portálunknak a vezérigazgató.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Nemsokára lebegő mágnesvonatok száguldhatnak Berlinben

2023. november 28. 18:26
Új metróvonalak építése helyett mágnesvasút létrehozásán gondolkodik a német főváros vezetése. Ehhez egy öt kilométeres tesztpálya építését határozták el.

Különleges családi élménypark épült Debrecen mellett

2023. július 11. 15:49
Közel 600 millió forintos beruházás eredményeként készült el és nyílt meg egy új családi élménypark Debrecen mellett. A ritkaságnak számító felnőtt és gyermek elektromos gokartpálya mellett dodzsem, 9D mozi, csónakázótó, állatpark, medencék, játékterem, paintball és íjászat is várja a látogatókat.