Megújulva kezdi a nyári szezont a Hungarospa

2024. június 04. 12:39
A hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum a vendégelégedettség fokozását, az energiahatékonyság és a hosszú távú fenntarthatóság növelését tűzte ki célul 2024-ben is – nyilatkozta Czegle-Pinczés Enikő, a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt. vezérigazgatója.
Megújulva kezdi a nyári szezont a Hungarospa
Napelemparkkal is csökkenti költségeit a Hungarospa Hajdúszoboszlói Zrt.- Fotó: Hungarospa
 
A vendégek komfortérzetének javítása céljából ez év tavaszán a Thermal Kempingben a nyári vizesblokk és a konyha teljesen megújult. A 235 millió forint értékű beruházást 2024. május elsején adtuk át. Az alapvezetékek (víz-, szennyvíz-, elektromosvezeték) cseréje mellett a zuhanyzókat, mosdókat és WC-ket új terv szerint alakítottuk ki.
 
A használati melegvizet a termálvíz hőenergiájának felhasználásával, hőcserélővel állítjuk elő.Új, modern burkolattal, ledvilágítással, épített mosdópultokkal láttuk el a vizesblokk épületet. A homlokzat nemesvakolat színezést kapott– közölte lapunkkal Európa legnagyobb fürdőjének vezetője.
HAON - Megnyílt a hajdúszoboszlói fürdő
Szintén a május elsejei szezonnyitásra készült el a Világítótorony homlokzatának burkolása nemesvakolattal. Tervezzük az Aqua-Palace élményfürdő homlokzatának javítását, festését, valamint a Gyógyfürdő tetőszigetelésének megújítását október 30-áig.
 
Több, a vendégek számára közvetlenül nem érzékelhető, ugyanakkor nagyon fontos beruházásunk is megvalósul 2024-ben: a fürdő gyógyvízellátásának stabilizálása érdekében a tél folyamán termálvíz-gerincvezetéket építettünk és cseréltünk egy kilométer hosszan, valamint egy ezer köbméteres termálvíztározó épült 210 millió forint összértékű beruházással– tette hozzá a szakember.
Nyáron indul a hajdúszoboszlói Hungarospa újabb fejlesztése
Folyik egy napelempark telepítése az Extrém csúszdapark mögötti területen a fürdő villamosenergia-költségeinek csökkentése  érdekében. Az első ütem 440 kW, a második ütem 430 kW teljesítményű. A beruházás összértéke 385 millió forint, és a tervek szerint ez év augusztus 31-éig készül el - mondta el portálunknak a vezérigazgató.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Áramárplafonnal segítik a szálláshelyeket, hidegélelemre is költhető a SZÉP-kártya

2023. június 20. 17:10
Nagy segítséget jelent a fixáras szerződésekbe beleragadt vállalkozások számára a mai Kormányinfón a szálláshely-szolgáltatók számára bejelentett áramárplafon. Emellett emelik a SZÉP-kártya keretét, a felhasználását pedig átmenetileg ismét kiterjesztik hidegélelem vásárlására.
 
Három fontos, a turisztikai ágazatot érintő döntést jelentett be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 19-i Kormányinfón.

Racionalizálja a működését a NÖF

2023. március 21. 13:32
Csoportos létszámcsökkentés lesz a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-nél, emellett pedig két műemlék látogathatóságát is felfüggesztik a közeljövőben.
 
A társaság közleményében azt írta: a szankciók okozta energiaárrobbanás, az Európát sújtó gazdasági válság, illetve az Ukrajnában dúló háború együttesen a hatékonyságnövelés fokozására, a működés teljes racionalizálására kényszeríti a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft-t. A cég ezért a péceli és az edelényi műemlék épületek látogathatóságának felfüggesztésére, négy vármegyében és a budapesti központban pedig csoportos létszámcsökkentésre kényszerül.