Megválasztották a Hortobágy fotósát

2020. november 04. 08:18
A Hortobágyról és mindennapjairól készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket.
Megválasztották a Hortobágy fotósát

A Hortobágy egyik legnagyobb ünnepén, a Dömötör-napi behajtáson a látványos programok mellett családias hangulatú ünnepségen a Hortobágy Nonprofit Kft. átadta a Hortobágy fotósa kitüntető címet, melyet Derencsényi István érdemelt ki.

Aki régóta követője oldalainknak, az tudja, hogy Derencsényi István fotóriporter már-már családtagnak számít nálunk. Rendszeresen látogat ki hozzánk a Hortobágyra, ott van minden rendezvényünkön, ott van a szürkemarha borjak születésénél és a rackajuhok nyírásánál, megörökíti lovaink vágtáját, a csikósok bemutatóját. A Hortobágyról és mindennapjainkról készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket

– írták Facebook oldalukon.

Nem véletlen tehát, hogy az október 23-án megrendezett Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztiválon átvehette a kitüntető Hortobágy fotósa címet. A cím mellett egy Dobi László által készített csodálatos gulyásbottal is meglepték a fotóriportert.

Derencsényi István (középen) a díjátadáson hortobágyi csikósok és pásztorok gyűrűjében.

Ezúton is köszönjük eddigi munkáját, és reméljük, hogy sok-sok Hortobágyon készült fotójában gyönyörködhetünk még

– fogalmaztak posztjukban.

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Adatvédelmi bírság járhat lakcímadat módosításának elmaradásáért

2021. február 17. 09:11
Az Általános Adatvédelmi Rendelet (GDPR) követelményként írja elő az adatpontosság elvét, melyet az adatkezelőnek alapvető kötelezettsége biztosítania. Több adatvédelmi bírság is származott abból, hogy az adatkezelő az adatpontosság elvét valamely személyes adat tekintetében (pl: lakcím, email cím stb. vonatkozásában) megsértette. A legutóbbi adatvédelmi bírság részleteit az alábbiakban mutatjuk be:

Hazánkban egyedülálló, de európai viszonylatban is ritkaság a monoszlói Hegyestű

2018. augusztus 16. 12:19
A Káli-medence kapujának őre a Zánka és Monoszló között 337 méterre magasodó Hegyestű. A Balaton felől szabályos kúp alakot mutató hegy északi felét az egykori kőbánya lefejtette, a visszamaradt, közel 50 m magas bányafal azonban felfedi számunkra a kb. 8 millió évvel ezelőtt működött bazalt vulkán belsejét, írja honlapján a Balaton-felvidéki Nemzeti Park.