Megválasztották a Hortobágy fotósát

2020. november 04. 08:18
A Hortobágyról és mindennapjairól készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket.
Megválasztották a Hortobágy fotósát

A Hortobágy egyik legnagyobb ünnepén, a Dömötör-napi behajtáson a látványos programok mellett családias hangulatú ünnepségen a Hortobágy Nonprofit Kft. átadta a Hortobágy fotósa kitüntető címet, melyet Derencsényi István érdemelt ki.

Aki régóta követője oldalainknak, az tudja, hogy Derencsényi István fotóriporter már-már családtagnak számít nálunk. Rendszeresen látogat ki hozzánk a Hortobágyra, ott van minden rendezvényünkön, ott van a szürkemarha borjak születésénél és a rackajuhok nyírásánál, megörökíti lovaink vágtáját, a csikósok bemutatóját. A Hortobágyról és mindennapjainkról készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket

– írták Facebook oldalukon.

Nem véletlen tehát, hogy az október 23-án megrendezett Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztiválon átvehette a kitüntető Hortobágy fotósa címet. A cím mellett egy Dobi László által készített csodálatos gulyásbottal is meglepték a fotóriportert.

Derencsényi István (középen) a díjátadáson hortobágyi csikósok és pásztorok gyűrűjében.

Ezúton is köszönjük eddigi munkáját, és reméljük, hogy sok-sok Hortobágyon készült fotójában gyönyörködhetünk még

– fogalmaztak posztjukban.

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Több száz milliárd eurós kárt okozott az időjárás Európának

2019. április 04. 07:43
Csaknem 500 milliárd eurós gazdasági veszteséget okoztak az árvizek, az aszályok, és a szélsőséges időjárás 1980 és 2017 között Európában. Az éghajlatváltozás okozta természeti katasztrófák ebben a közel negyven évben 115 ezer emberéletet követeltek a kontinensen. A mezőgazdaságot ért veszteségeket azonban nehéz összegezni és előre megjósolni is, mert több olyan ágazat is van, amelyeket erősen érinthetnek az évről-évre egyre nagyobb mértékű hőingadozások.

Tízből hárman váltanak állást munkahelyi stressz miatt

2019. február 22. 08:54
Bár a sportolás bizonyítottan jobb stresszoldó, a magyar munkavállalók többsége továbbra is inkább kávézva, dohányozva és beszélgetve vezeti le a vezetőség és az ügyfelek okozta munkahelyi feszültséget pihenőidejükben, ha egyáltalán rendelkezésre áll ilyen. Többek között ez derült ki a Profession.hu legfrissebb reprezentatív kutatásából.