Megválasztották a Hortobágy fotósát

2020. november 04. 08:18
A Hortobágyról és mindennapjairól készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket.
Megválasztották a Hortobágy fotósát

A Hortobágy egyik legnagyobb ünnepén, a Dömötör-napi behajtáson a látványos programok mellett családias hangulatú ünnepségen a Hortobágy Nonprofit Kft. átadta a Hortobágy fotósa kitüntető címet, melyet Derencsényi István érdemelt ki.

Aki régóta követője oldalainknak, az tudja, hogy Derencsényi István fotóriporter már-már családtagnak számít nálunk. Rendszeresen látogat ki hozzánk a Hortobágyra, ott van minden rendezvényünkön, ott van a szürkemarha borjak születésénél és a rackajuhok nyírásánál, megörökíti lovaink vágtáját, a csikósok bemutatóját. A Hortobágyról és mindennapjainkról készült fotóival napról-napra elkápráztatja a puszta élete iránt érdeklődőket

– írták Facebook oldalukon.

Nem véletlen tehát, hogy az október 23-án megrendezett Szent Dömötör-napi Behajtási Ünnep és Darufesztiválon átvehette a kitüntető Hortobágy fotósa címet. A cím mellett egy Dobi László által készített csodálatos gulyásbottal is meglepték a fotóriportert.

Derencsényi István (középen) a díjátadáson hortobágyi csikósok és pásztorok gyűrűjében.

Ezúton is köszönjük eddigi munkáját, és reméljük, hogy sok-sok Hortobágyon készült fotójában gyönyörködhetünk még

– fogalmaztak posztjukban.

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Fél év apa szabadság angol mintára Magyarországon is

2019. július 15. 08:31
A Diageo globálisan bevezette a 26 hetes apa szabadságot. Az ötlet Angliából származik, és mivel ott 26 hét a szülési szabadság, így az apa szabadság is ennyi időre igényelhető Magyarországon, ami majdnem megegyezik a szülési szabadság (CSED) időtartamával (24 hét). Ennél kevesebb időre is lehet kérni, és mindenképpen 3 hónappal korábban jelezni kell, hogy helyettesíteni tudják a kieső apákat. Szőcs Lászlót, a Diageo budapesti szolgáltató központjának HR vezetőjét kérdeztük.

Milyen hatásai vannak a túlnépesedésnek a mezőgazdaságra?

2016. július 11. 14:38
Kérdés, hogy a Föld hány milliárd embert tud eltartani, hiszen már most is rengeteg ember éhezik, gyermekek milliói alultápláltak.