Mérgezést okozhat a francia csemegekukorica

2016. október 17. 07:53
Ételmérgezés veszélye miatt Franciaországból származó csemegekukoricát vontak ki a forgalomból. A termékből Magyarországra is szállítottak, de nem került kereskedelmi forgalomba.

A Nemzeti Élelmiszerbiztonsági Hivatal (Nébih) az EU élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerében (RASFF) értesült a Suma nagykereskedő vállalkozás saját márkás termékének önellenőrzést követő visszahívásáról. Az intézkedést a termék érzékszervi tulajdonságainak, ízének megváltozása tett indokolttá, és az, hogy a nem megfelelő hőkezelés és túltöltés miatt a Clostridium botulinum okozta ételmérgezés lehetősége állhat fenn. 

A bejelentést követően a Nébih felvette a kapcsolatot a termék magyarországi címzettjével, aki azt a tájékoztatást adta, hogy az érintett tételek még nem kerültek kereskedelmi forgalomba. Ennek ellenére a hivatal felhívja a figyelmet, hogy az alábbi azonosítókkal ellátott termékből senki sehol ne fogyasszon.

Termékadatok:

Márkajelzés: Suma
Termék neve: Organic Sweetcorn - organikus édes csemegekukorica 
Kiszerelés: 340 g
Tételazonosítók: 9261 LS2D hh:mm 327 –x és 9261 LS2D hh:mm 328- x
(Az x 1-6-ig terjedő sorszámot, a hh:mm 00:00-23:59 időtartamot fed le. A tételazonosító a konzervdoboz tetején található meg.)
Minőségmegőrzési idő: 2019.08.31.
Forgalmazó: Suma Wholesale – Egyesült Királyság, Lowfields Business Park

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Tapasztalatcsere a fenntartható erdőgazdálkodásról

2018. szeptember 18. 09:10
A gazdasági, társadalmi és természetvédelmi elvárások közötti harmóniát biztosító többcélú erdőgazdálkodás tapasztalatainak átadását segíti az az Európai Unió által finanszírozott projekt, amelynek keretében hazánkban üdvözölhetjük a georgiai környezetvédelmi és mezőgazdasági miniszterhelyettest és delegációját – mondta Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese a georgiai (grúz) szakemberek fogadásakor.

Stratégiai kérdés a mezőgazdaság GMO-mentessége

2018. június 26. 10:32
Magyarország stratégiai kérdésként kezeli a mezőgazdaság GMO-mentes státusának megőrzését, és az elsők között ismerte fel a génmegőrzés fontosságát – mondta az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn Kozárdon, egy szakmai konferencián.