Minden, ami helyi termék: jogszabályi változások, fontos tudnivalók

2023. április 11. 14:40
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára. Jelentkezz!
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
Minden, ami helyi termék: jogszabályi változások, fontos tudnivalók
A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.
 
Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
A nyitórendezvényre 2023. április 25-én a Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), melyet dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár nyit meg.
 
További helyszínek és időpontok:
2023. május 3. Pannonhalma
2023. május 9. Paks
2023. május 11. Hajdúböszörmény
 
 
A Helyi termék 2022 kézikönyv :
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Fel kell készülni a háború végére

2023. június 14. 09:42
„Egy csónakban evezünk, és attól, hogy a vége süllyed, még nem jó elöl ülni” - mondta Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke a Vitafort tegnapi szakmai napján.

Óriási siker: először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat

2023. október 25. 17:42
Az ENSZ fenntarthatósági céljait legjobban támogató edukációs programnak választották a Tehetsz méh többet! kezdeményezést.
 
Először nyerte el magyar program a Globális Fenntarthatósági Nagydíjat a Golden World Awards versenyen, és lett 2023-ban az ENSZ Fenntartható Fejlődési céljait legjobban támogató edukációs kampány a világon.