Minden, ami helyi termék: jogszabályi változások, fontos tudnivalók

2023. április 11. 14:40
Május 11-ig négy helyszínen kerül sor a Helyi Termék szakmai konferenciára. Jelentkezz!
 
2023. április 25. és május 11. között négy helyszínen „Helyi termék" címmel szervez rendezvénysorozatot a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózattal közösen, az Agrárminisztérium, a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal és a Kislépték Egyesület közreműködésével.
 
A rendezvényen elhangzó előadások a 2022-ben kiadott Helyi termék kézikönyv témáit járják körül, fejezeteinek témaköreire fókuszálva.
Minden, ami helyi termék: jogszabályi változások, fontos tudnivalók
A szervezők célja a gazdálkodók tájékoztatása a helyi termékekkel kapcsolatos tudnivalókról és az azokhoz kapcsolódó jogszabályi változásokról.
 
Szó lesz az élelmiszergazdaság sajátosságairól és fejlődési lehetőségeiről,
a megreformált élelmiszerláncokról és élelmiszer-feldolgozásról,
valamint olyan innovatív megoldási lehetőségekről, trendekről és eszközökről is, amelyek a helyi termék előállítókat segíthetik értékesítési lehetőségeik fejlesztésében vagy bővítésében.
Továbbá helyi jó gyakorlatokat és helyi termék előállítókat is megismerhetnek az érdeklődők az eseményeken.
 
A nyitórendezvényre 2023. április 25-én a Herman Ottó Konferencia Központban kerül sor (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.), melyet dr. Nobilis Márton, élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkár nyit meg.
 
További helyszínek és időpontok:
2023. május 3. Pannonhalma
2023. május 9. Paks
2023. május 11. Hajdúböszörmény
 
 
A Helyi termék 2022 kézikönyv :
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Akár 3 millió forintos támogatást is kaphatnak az agrárágazati civil szervezetek!

2023. április 06. 13:20
Az Agrárminisztérium 2023-ban is segítséget kíván nyújtani az agrárágazati civil szervezeteknek, hogy az idén is megvalósíthassák szakmai, valamint a tárca célkitűzéseihez is illeszkedő projektjeiket.
 
A Parlamenti és Társadalmi Kapcsolatok Főosztálya által kiírt pályázat keretösszege 50 millió forint. Az egy pályázattal elnyerhető vissza nem térítendő támogatás összege 1.000.000 forinttól 3.000.000 forintig terjedhet. A támogatáshoz önerő biztosítása nem feltétel.

Miért fontos a talaj takarása?

2023. június 30. 13:34
A talajtakarás nemcsak előírás, hanem számos előnye is van.
 
Elindult az árpa aratása. A munkálatokat követően is be kell tartanunk egyes területalapon nyújtott támogatásokhoz kapcsolódó előírásokat – írja a nak.hu, majd a tájékoztatójában ezekből az előírásokból emel ki néhány aktuális tudnivalót annak érdekében, hogy a tervezésnél ezekre figyelemmel lehessenek a gazdálkodók.