Mindig van hova fejlődni

2016. augusztus 12. 08:53
A folyamatos újítások, a javító, modernizáló szándék az, ami mozgásban, fejlődésben tartja a világot. Ez a tény minden szakterületre, tudományágra igaz. Nincs ez másként a mezőgazdaságban, kertészetben sem.

Szívesen fogyasztunk otthon megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, mégis nagyon nehéz feladat lehet annak ápolására, a hétköznapi munkavégzés mellett időt szakítani.

 

Éppen erre kínál megoldást a Farmbot legújabb, az alábbi videóban bemutatott fejlesztése.

A filmen jól látszik, hogy a robot gazdájának nem lesz sok dolga, ha beszerzi azt kb. 800.000 dollárért (akcióban).

https://farmbot.io/

A fil megtekinthető ezen a linken:

http://gazdablog.hu/blog/mindig_van_hova_fejlodni

A robot a vetéstől elkezdve, az öntözésen, gyomláláson, növényvédelmen át minden munkafolyamatot elvégez helyettünk, szinte tökéletes precíziós megoldásokkal. Persze a „gazda szeme hizlalja a termést”, így létezik egy applikáció, amivel a robot folyamatos információkat küld a növényekről, azok állapotáról és az elvégzett teendőkről. A szoftver és a kamera rendszer segítségével egészen pontosan követhető az ágyásba ültetett növények fejlődési története is. Ezentúl, a rendszer még azt is lehetővé teszi, hogy az érdeklődő saját igényei alapján állítsa össze az eszközt.

A robot mozgatásához nincs szükség kiépített villamos energia hálózathoz, hiszen a rendszer tökéletesen környezetbarát. A teljes rendszer működésének alapját a napkollektorok adják. A rendszer tehát bárhol alkalmazható ahol napfény éri a kollektorokat.

A megoldás ugyan egy kissé természetidegen, mégis nagyon ígéretes a jövőre nézve, nemcsak a házi kerti termesztésben, hanem akár a kertészeti kísérletekben vagy üzemi növénytermesztés szinten is.

Forrás: gazdablog.hu

Kapcsolódó cikkek

Ki lehet akasztani a megtelt táblát a Balatonra: ez várja a családokat a hosszúhétvégén

2020. augusztus 19. 08:21
Hónapokkal ezelőtt még azon kellett aggódniuk a balatoni szolgáltatóknak, hogy hogyan tudnak fennmaradni. Hogy hogyan tudják elkerülni a végleges bezárást és az alkalmazottak elbocsájtását. Most, hogy már nem kell otthon maradnunk és nagyjából szabadon lehet közlekedni az országban az emberek újra elkezdtek utazni, és a legtöbbjük idén a belföldi nyaralás mellett döntött. Az elmúlt hetekben a HelloVidék is körbenézett a Balaton partján és a Balaton-felvidéken. Az utunk során azt tapasztaltuk, hogy egész nyugodtan ki lehet akasztani a „megtelt” táblát. A gazdaság jelen helyzetéről és a várható bevételekről Hoffmann Henriket, a Balatoni Turizmus Szövetség elnökét, a magyar tenger telítettségének a járványra gyakorolt hatásáról pedig dr. Kemenesi Gábort a Pécsi Tudományegyetem virológusát kérdeztük.

Lehidalsz! Ilyen árak várnak idén a Balaton partján: ne hagyd otthon a hűtőtáskát!

2020. augusztus 03. 09:06
Minden évben különféle (régi vagy friss) horroráras képek keringenek az interneten, melyek azt bizonyítják, mennyire drágák a partmenti büfék a Balatonon. A Pénzcentrum most elsőkézből tud beszámolni a valóságról: friss képeket lőttünk a keszthelyi strandon.