Mindig van hova fejlődni

2016. augusztus 12. 08:53
A folyamatos újítások, a javító, modernizáló szándék az, ami mozgásban, fejlődésben tartja a világot. Ez a tény minden szakterületre, tudományágra igaz. Nincs ez másként a mezőgazdaságban, kertészetben sem.

Szívesen fogyasztunk otthon megtermelt zöldséget, gyümölcsöt, mégis nagyon nehéz feladat lehet annak ápolására, a hétköznapi munkavégzés mellett időt szakítani.

 

Éppen erre kínál megoldást a Farmbot legújabb, az alábbi videóban bemutatott fejlesztése.

A filmen jól látszik, hogy a robot gazdájának nem lesz sok dolga, ha beszerzi azt kb. 800.000 dollárért (akcióban).

https://farmbot.io/

A fil megtekinthető ezen a linken:

http://gazdablog.hu/blog/mindig_van_hova_fejlodni

A robot a vetéstől elkezdve, az öntözésen, gyomláláson, növényvédelmen át minden munkafolyamatot elvégez helyettünk, szinte tökéletes precíziós megoldásokkal. Persze a „gazda szeme hizlalja a termést”, így létezik egy applikáció, amivel a robot folyamatos információkat küld a növényekről, azok állapotáról és az elvégzett teendőkről. A szoftver és a kamera rendszer segítségével egészen pontosan követhető az ágyásba ültetett növények fejlődési története is. Ezentúl, a rendszer még azt is lehetővé teszi, hogy az érdeklődő saját igényei alapján állítsa össze az eszközt.

A robot mozgatásához nincs szükség kiépített villamos energia hálózathoz, hiszen a rendszer tökéletesen környezetbarát. A teljes rendszer működésének alapját a napkollektorok adják. A rendszer tehát bárhol alkalmazható ahol napfény éri a kollektorokat.

A megoldás ugyan egy kissé természetidegen, mégis nagyon ígéretes a jövőre nézve, nemcsak a házi kerti termesztésben, hanem akár a kertészeti kísérletekben vagy üzemi növénytermesztés szinten is.

Forrás: gazdablog.hu

Kapcsolódó cikkek

Ne korlátozzák a pedagógusok sztrájkjogát!

2022. május 25. 10:38
2022. május 23-án a SZEF, az ÉSZT, a LIGA Szakszervezetek, a MASZSZ és a Munkástanácsok közös nyilatkozatot adott ki, amelyben elutasítják, hogy hogy a közoktatás területén a sztrájk alatti elégséges szolgáltatásról történő szabad megállapodás korlátozását. 

Ez kész! Érthetetlen történetek álláskeresőktől

2018. augusztus 07. 14:07
Sokszor érthetetlen döntéseket vagy nemdöntéseket hoznak cégek. Amikor ezeket a sztorikat hallom, élem, elgondolkodom: valószínűleg sok, szakmailag kiemelkedő HR-est ugyanúgy lebegtet a főnöke vagy a munkaerőt kereső szakmai vezető a döntéssel, mint ahogy ő lebegteti az álláskeresőket. Vagy éppen a protokoll, process annyira betartandó, hogy az üzleti érdek (miszerint bánjunk már emberként a leendő munkatárssal, mert megéri) el is törpül mellette. Sajnos, ez nem csak azon az 1 fő HR-esen múlik, akivel az álláskereső kapcsolatban van.