Most érkezett: módosult az AKG és az ÖKO felhívás

2023. június 06. 15:33
Az új támogatási rendszer szabályai és a gazdálkodási napló miatt kellett változtatni a felhívásokon.
Most érkezett: módosult az AKG és az ÖKO felhívás
AKG
Az AKG felhívás több ponton módosult a tekintetben, hogy a 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv RD19_G01_AEC_70 – Agrár-környezetgazdálkodási kifizetések beavatkozáshoz kapcsolódik 2023. január 1-jétől.
 
A módosítások listája innen tölthető le:
 
A módosításokra többek között a gazdálkodási napló vezetésére vonatkozó változások és az AÖP-től való elhatárolás miatt volt szükség.
 
ÖKO
Szintén módosult az "Ökológiai gazdálkodásra történő áttérés, ökológiai gazdálkodás fenntartása" című pályázati felhívás. Az AKG-hoz hasonlóan az ÖKO pályázat is a 2023-2027. közötti időszakra vonatkozó Közös Agrárpolitika Stratégiai Terv RD20_G02_ORT_70 - Ökológiai gazdálkodás támogatás (ÖKO) beavatkozáshoz kapcsolódik 2023. január 1-jétől.
 
Ettől az időponttól a Stratégiai Terv végrehajtásáról szóló közösségi és nemzeti jogszabályokat kell alkalmazni.
 
Az ÖKO felhívás keretösszege 32,63 milliárd forintra módosult.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Feldman Zsolt fontos üzenete a gabonatermelőknek

2023. június 21. 19:13
Biztatónak látja a minisztérium az európai terményárak emelkedését.
 
A háború és a szankciók a mezőgazdaságban új helyzetet eredményeztek a korábbi évtizedben stabilitáshoz es biztonsághoz szokott szántóföldi növénytermesztésben – fogalmazott Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a gabona és olajosmag-termesztők előtt tartott előadásában.

A helyi termékekről és az agroturisztikai lehetőségekről is felmérés készül

2023. július 25. 12:52
A helyi termékek előállításáról és a fogyasztási szokásokról készít felmérést a Széchenyi István Egyetem. Az agroturizmus fejlesztésével kapcsolatban is felmérés indult, amelynek eredményei nyomán a gazdálkodás diverzifikációját segítő intézkedésekről szóló javaslatok készülhetnek. Mindkét kutatást a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara támogatja.