Most kaptuk a hírt: meghosszabbították az öntözési pályázatok beadási időszakát!

2023. április 13. 11:21
Eredetileg június 30-án zárult volna a beruházási és az öntözési közösségeket támogató pályázat.
 
A palyazat.gov.hu-n megjelent információk szerint 2023. október 1-ig van lehetőség a pályázatok beadására mindkét felhívás esetén.
 
Most kaptuk a hírt: meghosszabbították az öntözési pályázatok beadási időszakát!
A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése (VP2-4.1.4-16)
 
Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása (VP5-16.5.2-21)
 
Az Agrárminisztérium sajtóközleményében az áll, hogy – többek között a szélsőséges időjárási viszonyok, a csapadék egyenetlen eloszlása, és a tavalyi súlyos aszályhelyzet miatt – továbbra is kiemelt területként kezeli az öntözéses gazdálkodás fejlesztését. Nagy István agrárminiszter felhívta a figyelmet, hogy a beruházási pályázati kiírás – továbbra is egyebek mellett – tározóterek, új vízkivételei művek kialakításához, új öntözőgépek és csővezetékek telepítéséhez és az elavult öntözőrendszerek elemeinek cseréjéhez biztosít támogatási forrást a gazdák számára. Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása című felhívás keretében pedig a meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetésére és az új öntözési beruházások előkészítésére lehet pályázni.
 
A két pályázati lehetőség alapján a termelők együttesen már 50 milliárd forintot meghaladó támogatásban részesültek, a jövőben pedig a KAP Stratégiai Terv keretei között lehet majd támogatást igényelni öntözésfejlesztésre, amelynek révén további 70 milliárd forintot tervez a szaktárca a területre fordítani. A kormány célja, hogy az öntözött területek mértéke folyamatosan növekedjen, mert alapvetően öntözéses körülmények között lehet biztonságos termelést folytatni – fogalmazott Nagy István.
 
További, pályázatokkal kapcsolatos hírekét kövesd a Pályázatok rovatot!
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ingyenes jogi tanácsadással segítette a résztvevőket a Munkástanácsok Országos Szövetsége a Budapest Állásbörzén

2024. április 18. 17:09
Az állásbörzén – ahol zömében a Fővárosi Önkormányzat cégei és intézményei jelentek meg – a Munkástanácsok Országos Szövetsége ingyenes munka- és társadalombiztosítási jogi tanácsadást biztosított az érdeklődőknek.

Fontos: év végéig 277 milliárd forint forráshoz jutnak a gazdák

2023. október 16. 15:16
Megkezdődött az egységes kérelmek előlegeinek kifizetése. A részletekről hétfőn Nagy István és Feldman Zsolt tartott sajtótájékoztatót.
Sajtótájékoztatón jelentette be hétfőn reggel Nagy István agrárminiszter és Feldman Zsolt mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkár, hogy év végéig 277 milliárd forint forráshoz jutnak a gazdák.