Most kaptuk a hírt: meghosszabbították az öntözési pályázatok beadási időszakát!

2023. április 13. 11:21
Eredetileg június 30-án zárult volna a beruházási és az öntözési közösségeket támogató pályázat.
 
A palyazat.gov.hu-n megjelent információk szerint 2023. október 1-ig van lehetőség a pályázatok beadására mindkét felhívás esetén.
 
Most kaptuk a hírt: meghosszabbították az öntözési pályázatok beadási időszakát!
A mezőgazdasági vízgazdálkodási ágazat fejlesztése (VP2-4.1.4-16)
 
Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása (VP5-16.5.2-21)
 
Az Agrárminisztérium sajtóközleményében az áll, hogy – többek között a szélsőséges időjárási viszonyok, a csapadék egyenetlen eloszlása, és a tavalyi súlyos aszályhelyzet miatt – továbbra is kiemelt területként kezeli az öntözéses gazdálkodás fejlesztését. Nagy István agrárminiszter felhívta a figyelmet, hogy a beruházási pályázati kiírás – továbbra is egyebek mellett – tározóterek, új vízkivételei művek kialakításához, új öntözőgépek és csővezetékek telepítéséhez és az elavult öntözőrendszerek elemeinek cseréjéhez biztosít támogatási forrást a gazdák számára. Az öntözési közösségek együttműködésének támogatása című felhívás keretében pedig a meglévő, közös érdekeltségű öntözőtelepek üzemeltetésére és az új öntözési beruházások előkészítésére lehet pályázni.
 
A két pályázati lehetőség alapján a termelők együttesen már 50 milliárd forintot meghaladó támogatásban részesültek, a jövőben pedig a KAP Stratégiai Terv keretei között lehet majd támogatást igényelni öntözésfejlesztésre, amelynek révén további 70 milliárd forintot tervez a szaktárca a területre fordítani. A kormány célja, hogy az öntözött területek mértéke folyamatosan növekedjen, mert alapvetően öntözéses körülmények között lehet biztonságos termelést folytatni – fogalmazott Nagy István.
 
További, pályázatokkal kapcsolatos hírekét kövesd a Pályázatok rovatot!
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar agrárintegrációs központ Kelet-Szlovákiában

2023. október 17. 17:54
Mezőgazdasági kiruházás! Röviden így jellemezhető az a magyar mezőgazdasági integrációs központ, amelyet Kelet-Szlovákiában, Szomotoron avattak fel szeptember 26-án.

Románia nem tiltja az ukrán gabonaimportot, hanem megállapodást kötött

2023. szeptember 19. 14:39
A mezőgazdasági munkákhoz pedig gázolajár-támogatást nyújt a növénytermesztőknek.
 
Marcel Ciolacu miniszterelnök szerint Románia csak akkor hosszabbítja meg egyoldalúan az ukrán mezőgazdasági termékek szeptember 15-én lejárt behozatali korlátozásait, ha ígéretei ellenére az ukrán fél újra próbálná indítani a Romániába irányuló exportot.