Most már cseresznyét és szarvasmarha-szaporítóanyagot is lehet Kínába exportálni

2024. május 10. 16:44
Új magyar-kínai megállapodásokat kötöttek.
Most már cseresznyét és szarvasmarha-szaporítóanyagot is lehet Kínába exportálni
Csütörtök este Szijjártó Péter, külgazdasági és külügyminiszter a Facebook-oldalán számolt be a kínai elnök és delegációjának budapesti tartózkodása idején Magyarországgal kötött új megállapodásokról.
 
Többek között elmondta, hogy "a magyar mezőgazdasági export fontos szerepet játszik a kétoldalú kereskedelemben. Közép-Európában mi rendelkezünk a legtöbb exportengedéllyel. A mai napon ezen termékek köre bővült azáltal, hogy mind a cseresznye, mind a szarvasmarha-szaporítóanyag exportja Magyarországról Kínába lehetővé vált."
 
forrás: agrpinform.hu

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek

Az erdők vízháztartásának megőrzése a klímavédelem egyik fontos eszköze

2023. február 02. 13:37
Az erdők a Föld vízgazdálkodásának kiemelkedő szereplői; elég csak arra gondolni, hogy az erdősült vízgyűjtő területek a világon hozzáférhető víz 75 százalékát adják. Beszédes példa az is, hogy a világ nagyvárosai egyharmadának ivóvízkészlete jelentős részben erdőterületekről származik. A 2022-es aszály szemmel látható nyomokat hagyott a Pilisi Parkerdő területén is. A sajnálatos tendencia egyértelmű: a szélsőséges eloszlás hatalmas, a talaj számára „feldolgozhatatlan” mennyiségű csapadékot és hosszú, száraz és forró időszakokat okoz. A vizes élőhelyek világnapja alkalmából a Pilisi Parkerdő a csapadékvízzel történő innovatív gazdálkodás jelentőségére szeretné felhívni a figyelmet.

Településfásítási Program - Újabb 543 település lesz zöldebb

2024. február 02. 14:44
Egyetlen nap alatt 543 településen tízezer sorfa talált gazdára az idén negyedik alkalommal meghirdetett Településfásítási Programban. Az Agrárminisztérium által indított kezdeményezés iránt továbbra is hatalmas az érdeklődés. Az elmúlt három évben már 46 ezer sorfát ültettek el 1500 településen, ennek ellenére háromszoros volt a túljelentkezés a most elérhető újabb mennyiségre.