Most mindenki megtudhatja, nyert-e Lázárék pályázatain

2016. április 20. 07:43
Megkezdte a támogatói okiratok és értesítések kiküldését a Miniszterelnökség azoknak a gazdálkodóknak, akik agrár-környezetgazdálkodási (akg), illetve ökológiai gazdálkodási támogatásokra pályáztak a Vidékfejlesztési Programban (VP).

Folyamatosan kapják meg a támogatói okiratokat, illetve az értesítéseket a következő napokban azok a termelők, akik még tavaly akg, illetve ökológiai támogatási pályázatokat nyújtottak be – közölte a Miniszterelnökség. A Vidékfejlesztési Program irányító hatóságaként működő tárca ugyanis megkezdte a dokumentumok kiküldését.

Mint ismert, a Lázár János vezette minisztérium 2015. október 7-én jelentette meg az első pályázati felhívásokat az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésről és az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. A 158,6 milliárd forintos akg-s, illetve az 51,5 milliárd forintos ökológiai felhívásra december 31-ig lehetett benyújtani a támogatási igényeket.

Az ökológiai gazdálkodási felhívás keretösszege – amely a korábbi időszakhoz képest jelentősen növekedett – a beérkezett kérelmek alapján elegendőnek mutatkozik a beadott támogatások finanszírozására – közölte a Miniszterelnökség. Az akg-nél azonban a tárca szerint a támogatási keretösszegre több mint kétszeres túligénylés érkezett, míg a pályázatok befogadását és feldolgozását végző MVH korábban csaknem háromszoros túligénylésről adott tájékoztatást. A Miniszterelnökség közleménye ugyanakkor nem részletezte, hogy a minisztérium milyen ponthatárokat állapított meg az akg-támogatásba vonható termelők körének meghatározásához.

forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Nem hoz kenyérár-emelkedést az élelmiszerkönyvi változás

2017. június 20. 09:00
A Magyar Élelmiszerkönyv kenyerekre vonatkozó új előírásai csütörtökön lépnek hatályba. Az új előírások bevezetéséhez féléves türelmi időt adott a törvényalkotó, így ez az idő elegendő volt a pékeknek a felkészülésre.

Holtpontról elmozduló élelmiszeripar

2017. április 06. 08:15
Győrffy Balázs kamarai elnök a pékek hasznáról, az illegális kutakról, a kisebb jégszemcsékről, valamint az orosz baromfiról