Most mindenki megtudhatja, nyert-e Lázárék pályázatain

2016. április 20. 07:43
Megkezdte a támogatói okiratok és értesítések kiküldését a Miniszterelnökség azoknak a gazdálkodóknak, akik agrár-környezetgazdálkodási (akg), illetve ökológiai gazdálkodási támogatásokra pályáztak a Vidékfejlesztési Programban (VP).

Folyamatosan kapják meg a támogatói okiratokat, illetve az értesítéseket a következő napokban azok a termelők, akik még tavaly akg, illetve ökológiai támogatási pályázatokat nyújtottak be – közölte a Miniszterelnökség. A Vidékfejlesztési Program irányító hatóságaként működő tárca ugyanis megkezdte a dokumentumok kiküldését.

Mint ismert, a Lázár János vezette minisztérium 2015. október 7-én jelentette meg az első pályázati felhívásokat az agrár-környezetgazdálkodási kifizetésről és az ökológiai gazdálkodás támogatásáról. A 158,6 milliárd forintos akg-s, illetve az 51,5 milliárd forintos ökológiai felhívásra december 31-ig lehetett benyújtani a támogatási igényeket.

Az ökológiai gazdálkodási felhívás keretösszege – amely a korábbi időszakhoz képest jelentősen növekedett – a beérkezett kérelmek alapján elegendőnek mutatkozik a beadott támogatások finanszírozására – közölte a Miniszterelnökség. Az akg-nél azonban a tárca szerint a támogatási keretösszegre több mint kétszeres túligénylés érkezett, míg a pályázatok befogadását és feldolgozását végző MVH korábban csaknem háromszoros túligénylésről adott tájékoztatást. A Miniszterelnökség közleménye ugyanakkor nem részletezte, hogy a minisztérium milyen ponthatárokat állapított meg az akg-támogatásba vonható termelők körének meghatározásához.

forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Az eltérés nem jelent automatikusan minőségbeli különbséget

2017. augusztus 09. 09:24
Az ÉFOSZ fenntartja azt az álláspontját, hogy néhány termék összetételében feltárt eltérés nem jelent automatikusan minőségbeli különbséget és a fogyasztók kelet-nyugati alapú megkülönböztetését. Meggyőződésünk, hogy az ÉFOSZ által képviselt, felelősen működő gyártók által jelenleg alkalmazott termékstratégiák megfelelnek a jogszabályoknak, az etikai normáknak és a piaci működés törvényszerűségeinek.

Már nem eldobható a dolgozó

2017. november 10. 09:56
Egyre többet hallhatunk, és már olvashatunk is a hazai munkaerőpiac turbulens folyamatairól, válságosnak mondott szituációjáról. Van, aki a saját bőrén is érzi már a változásokat. Ám ahhoz, hogy vezetőként megfelelően viszonyuljunk a saját vállalatunkat érintő konkrét helyzetekhez, érdemes a „nagy képet” árnyaltan látni.