Nagy bejelentés az Alditól: Magyarországon bővítenek

2023. október 30. 18:07
Informatikai szolgáltató központot hozott létre az Aldi Debrecenben, amely a német vállalat globális tevékenysége szempontjából is meghatározó lesz - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter ma Debrecenben.
 
A tárcavezető az Aldi International IT Services új irodájának átadásán kiemelte, hogy az informatikai szolgáltatásokkal foglalkozó központ létrehozásával ötven, magas képzettséget igénylő munkahely jön létre. 
Nagy bejelentés az Alditól: Magyarországon bővítenek
Az Aldi teljes globális hálózatát, azaz több mint 200 ezer munkavállaló, több mint 7 ezer bolt és 80 logisztikai központ működéséhez szükséges IT munkákat fogják Debrecenből kiszolgálni. Az 1,2 milliárd forintos beruházást az állam 120 millió forinttal támogatta.
 
Szijjártó Péter többek között arról is beszélt, hogy ma nagyjából 180 ezren dolgoznak Magyarországon az informatikai szolgáltatások szektorában. Az ágazat teljesítménye tavaly 4 ezer milliárd forintot ért el, ami egy év alatt 19 százalékos növekedést jelent, körülbelül ezer milliárd forintos exportértékkel. A miniszter arra is kitért, hogy továbbra is a német cégek alkotják a legnagyobb beruházói közösséget hazánkban. A kétoldalú kereskedelmi forgalom tavaly rekordot döntött 67 milliárd euróval, idén pedig eddig tíz százalékos bővülést regisztráltak a volumenben.
Még idén elkészül három E.ON-Aldi ultragyors töltőállomás - Villanyautósok
Nem ez az első jelentős Aldi-beruházás idén Magyarországon: még júniusban számoltunk be róla, hogy ultragyors elektromos autótöltő állomást hozott létre az E.on Hungária Csoport az egyik székesfehérvári Aldi áruház parkolójában, amit további 14 magyarországi helyszínen követnek hasonlók. A székesfehérvári esemény egy jelentős nemzetközi projekt első állomása volt, amelynek keretében Európa 9 országában több, mint ezer db 150 kW-os ultragyors töltőpontot épít ki a nemzetközi E.on Csoport. 
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Éhen halunk, vagy megmentjük a méheket? – az EU új tervvel állt elő

2023. január 26. 12:38
Meg kell állítani a beporzók számának csökkenését.
 
A méhek és más beporzók számára az EU végrehajtó szerve olyan útvonalakat határozott meg, amelyeken élelem és menedék után kutatva zavartalanul röpülhetnek Európa-szerte - írta meg a napi.hu
 
Meg akarják menteni a növénytermesztés szempontjából létfontosságú rovarokat a kihalástól
A Reuters szerint jelenleg minden tizedék méh- és pillangófajt, valamint minden harmadik zengőlégyfélét a kihalás veszélye fenyegeti.

Ezért fogyassz kecsketejet!

2023. október 31. 13:51
A nagy termelő országok sajnos nem rendelkeznek megfelelő feltételekkel a feldolgozáshoz, tartósításhoz és nemzetközi forgalmazáshoz.