Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében

2023. február 22. 09:37
Ausztria 100 millió euró támogatást fizet az energia-önellátó családi gazdaságoknak, egy igénylő maximum 25.000 eurót kaphat.
 
Norbert Totschnig, osztrák agrárminiszter február második hetében fontos bejelentés tett, miszerint az energiaminisztériummal közösen, 100 millió eurót különített el az energia önellátó családi gazdaságok támogatására – olvashatjuk a beuernzeitung.at hírportálon.
Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében
Azok kapnak támogatást, akik fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni – fotó: pixabay.com
 
A vidéki térség erőművei
Az akció célja a mezőgazdasági üzemek működési biztonságának, illetve energiahatékonyságának javítása, valamint a megújuló energiaforrások jobb kihasználása.
 
Az agrárminiszer egy sajtókonferencián kifejtette, hogy a mezőgazdasági üzemek tulajdonképpen a vidéki térség erőműveinek is tekinthetők.
 
Maximum 25.000 eurót adnak
Az előirányzott 100 millió eurós összegből olyan gazdaságok kaphatnak igénylőnként maximum 25.000 eurót, amelyek fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni.
 
Az ilyen támogatásra jogosult üzemek száma Ausztriában több mint ezerre becsülhető.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Kedvezményes egészségügyi szolgáltatás LIGA tagoknak

2024. március 06. 13:51
2024. március 5-én a LIGA Szakszervezetek egy komplex egészségügyi szolgáltató céggel, az Affidea Magyarország Kft.-vel írt alá közös megállapodást írt alá, így a LIGA Szakszervezetek tagjai kedvezményesen tudják igénybe venni a vállalat által nyújtott egészségügyi szolgáltatásokat.

Nem marad következmények nélkül az atlétikai vb autós koccanása

2023. augusztus 25. 14:52
Több drasztikus szigorítás is beáll a stadion körüli forgalmi rendben.
 
Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat a szervezők a budapesti atlétikai világbajnokságon történt csütörtöki koccanásos baleset után.