Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében

2023. február 22. 09:37
Ausztria 100 millió euró támogatást fizet az energia-önellátó családi gazdaságoknak, egy igénylő maximum 25.000 eurót kaphat.
 
Norbert Totschnig, osztrák agrárminiszter február második hetében fontos bejelentés tett, miszerint az energiaminisztériummal közösen, 100 millió eurót különített el az energia önellátó családi gazdaságok támogatására – olvashatjuk a beuernzeitung.at hírportálon.
Nagy döntés született az osztrák családi gazdaságok érdekében
Azok kapnak támogatást, akik fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni – fotó: pixabay.com
 
A vidéki térség erőművei
Az akció célja a mezőgazdasági üzemek működési biztonságának, illetve energiahatékonyságának javítása, valamint a megújuló energiaforrások jobb kihasználása.
 
Az agrárminiszer egy sajtókonferencián kifejtette, hogy a mezőgazdasági üzemek tulajdonképpen a vidéki térség erőműveinek is tekinthetők.
 
Maximum 25.000 eurót adnak
Az előirányzott 100 millió eurós összegből olyan gazdaságok kaphatnak igénylőnként maximum 25.000 eurót, amelyek fotovoltaikus energiatermelő és tároló berendezéseket, illetve korszerű és költséghatékony világítási rendszereket kívánnak építeni.
 
Az ilyen támogatásra jogosult üzemek száma Ausztriában több mint ezerre becsülhető.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Ha ilyen tejet vett, meg ne igya - lépett a boltlánc

2023. augusztus 07. 11:33
Többen panaszkodtak rosszullétre a piliscsabai Aldiban vett 1,5 százalékos, saját márkás tej fogyasztása után. Összesen 12 ezer liter italt hívtak vissza - itt vannak az érintett tételek.

Újfajta buszok jelennek meg az agglomerációban

2023. március 02. 10:37
Korszerű gázüzemű autóbuszok forgalomba helyezésével segíti a fővárosi agglomeráció közösségi közlekedését a Volánbusz - közölte Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára szerdán a népligeti autóbusz-állomáson.
Százhatvannégy új, sűrített földgázzal (CNG) üzemelő autóbusszal bővült a Volánbusz flottája, ebből hetvenöt Budapest vonzáskörzetében áll menetrendbe. Hat járművet ünnepélyes keretek között adtak át a Népligetben.