Nagy István is kiáll a tüntetés mellett

2023. május 23. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ képviselői is részt vettek lengyel, cseh, szlovák és román gazdatársaikkal a mai brüsszeli demonstráción.
 
Győrffy Balázs, a NAK elnöke számolt be röviden közösségi oldalán a brüsszeli tüntetésről. Az írta:
 
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
  • "Az EU agrárbiztosának átadott petícióban egyebek mellett követeltük, hogy az ukrán termények importjának tilalmát 2024. június közepéig hosszabbítsák meg, hogy legyen hová betárolni az idei termést, és rendeződhessenek a piaci problémák a kelet-közép-európai országokban;
  • az importtilalmat terjesszék ki a tojásra , baromfihúsra , mézre, olajra, búzalisztre, kukoricalisztre, cukorra, gyümölcsökre és zöldségekre, valamint a feldolgozott élelmiszerekre;
  • hozzanak létre egy alapot a kelet-közép-európai gazdák támogatására, akiket a leginkább sújtanak a háború következményei;
  • ellenőrizzék az ukrán termékek, hogy azok megfelelnek-e az uniós környezet- és állatvédelmi, növény- és állategészségügyi szabályozásnak."
Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és szöveg
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
 
Az Agrárminisztérium is támogatja a magyar gazdaszervezetek, a NAK és a Magosz fellépését, akik Brüsszelben vonultak utcára kelet-európai gazdákkal karöltve az ukrán gabona importtilalmára vonatkozó intézkedések meghosszabbításának érdekében. A térség gazdái összefogtak, és azt kérik Brüsszeltől, hogy ismerje el a probléma súlyosságát, és hallja meg az ő hangjukat is, mondta Nagy István agrárminiszter. Brüsszelnek lépnie kell a magyar és más európai gazdák védelmében, olvasható az Agrárminisztérium sajtóközleményében.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és , szöveg, amely így szól: „GRAINA! UMAM ODUCEM! UKRAINE! SUME PRODUCE PRODUCE M TO”
 
forrás: AM, FB

Kapcsolódó cikkek

A hétvégi szélvihar számlája: közel 2 milliárd a kár és ez még nem a vége

2023. február 10. 13:13
Hatalmas pusztítást okozott a szélvihar.
 
A múlt szombati vihar pusztításai megközelíthetik a tavaly január 30-i orkán okozta károkat, amikor közel 3,5 milliárd forint volt a károk összege – közölte a Magyar Biztosítók Szövetsége (Mabisz) az MTI-vel febr.7.-én, kedden.
 
A közlemény szerint a február 4-i szélvihar nyomán özönlenek a bejelentések a biztosítókhoz: hétfő estig 13 ezren fordultak a társaságokhoz az okozott károk miatt, de ez a következő napokban várhatóan még jelentősen nő. Az ország egész területére kiterjednek a károk, a települések közül Budapest mellett Pécsről, Kaposvárról, Székesfehérvárból, Tatabányáról, Bajáról, Szekszárdról, Felcsútról, Nyírvasváriból érkezett nagy számú bejelentés.

Új pályázat indul a Magyar Falu Programban.

2022. november 18. 09:54
Kistelepülések boltjainak támogatására 8 milliárd forint keretösszeggel pályázat indul néhány héten belül a Magyar Falu Program keretében.
 
A lehetőséggel minden olyan kisbolt élhet, amely 2000-nél kevesebb lakosú településen működik, nem csak azok, amelyek 2021-ben kaptak támogatást. Az elnyert összegek bérköltségre, rezsiköltségre számolhatók el.