Nagy István is kiáll a tüntetés mellett

2023. május 23. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ képviselői is részt vettek lengyel, cseh, szlovák és román gazdatársaikkal a mai brüsszeli demonstráción.
 
Győrffy Balázs, a NAK elnöke számolt be röviden közösségi oldalán a brüsszeli tüntetésről. Az írta:
 
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
  • "Az EU agrárbiztosának átadott petícióban egyebek mellett követeltük, hogy az ukrán termények importjának tilalmát 2024. június közepéig hosszabbítsák meg, hogy legyen hová betárolni az idei termést, és rendeződhessenek a piaci problémák a kelet-közép-európai országokban;
  • az importtilalmat terjesszék ki a tojásra , baromfihúsra , mézre, olajra, búzalisztre, kukoricalisztre, cukorra, gyümölcsökre és zöldségekre, valamint a feldolgozott élelmiszerekre;
  • hozzanak létre egy alapot a kelet-közép-európai gazdák támogatására, akiket a leginkább sújtanak a háború következményei;
  • ellenőrizzék az ukrán termékek, hogy azok megfelelnek-e az uniós környezet- és állatvédelmi, növény- és állategészségügyi szabályozásnak."
Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és szöveg
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
 
Az Agrárminisztérium is támogatja a magyar gazdaszervezetek, a NAK és a Magosz fellépését, akik Brüsszelben vonultak utcára kelet-európai gazdákkal karöltve az ukrán gabona importtilalmára vonatkozó intézkedések meghosszabbításának érdekében. A térség gazdái összefogtak, és azt kérik Brüsszeltől, hogy ismerje el a probléma súlyosságát, és hallja meg az ő hangjukat is, mondta Nagy István agrárminiszter. Brüsszelnek lépnie kell a magyar és más európai gazdák védelmében, olvasható az Agrárminisztérium sajtóközleményében.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és , szöveg, amely így szól: „GRAINA! UMAM ODUCEM! UKRAINE! SUME PRODUCE PRODUCE M TO”
 
forrás: AM, FB

Kapcsolódó cikkek

VISELJÜK A HAGYOMÁNYAINKAT

2023. augusztus 21. 13:28
A mai magyar nyelvben, ha azt mondjuk viselet, szinte kizárólag a népviseletet értjük alatta. A népviseletet, amely része a történelmünknek és identitásunknak - jelentette ki V. Németh Zsolt magyar életmód és nemzeti értékeink védelméért felelős miniszterelnöki biztos a Mesterségek Ünnepén megtartott folkTREND! divatbemutatón, Budapesten.

Több száz milliárd forintos foglalkoztatási programot indít a kormány

2024. február 08. 14:48
Több mint 460 milliárd forint uniós forrás segítheti a munkaerőpiaci aktivitás növelését 2030-ig , a munkaerő-tartalékok mozgósítását, a munkában állók képzését és a munkakörülmények javítását.