Nagy István is kiáll a tüntetés mellett

2023. május 23. 16:15
A Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a MAGOSZ képviselői is részt vettek lengyel, cseh, szlovák és román gazdatársaikkal a mai brüsszeli demonstráción.
 
Győrffy Balázs, a NAK elnöke számolt be röviden közösségi oldalán a brüsszeli tüntetésről. Az írta:
 
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
  • "Az EU agrárbiztosának átadott petícióban egyebek mellett követeltük, hogy az ukrán termények importjának tilalmát 2024. június közepéig hosszabbítsák meg, hogy legyen hová betárolni az idei termést, és rendeződhessenek a piaci problémák a kelet-közép-európai országokban;
  • az importtilalmat terjesszék ki a tojásra , baromfihúsra , mézre, olajra, búzalisztre, kukoricalisztre, cukorra, gyümölcsökre és zöldségekre, valamint a feldolgozott élelmiszerekre;
  • hozzanak létre egy alapot a kelet-közép-európai gazdák támogatására, akiket a leginkább sújtanak a háború következményei;
  • ellenőrizzék az ukrán termékek, hogy azok megfelelnek-e az uniós környezet- és állatvédelmi, növény- és állategészségügyi szabályozásnak."
Lehet, hogy egy kép erről: 9 ember és szöveg
Nagy István is kiáll a tüntetés mellett
 
Az Agrárminisztérium is támogatja a magyar gazdaszervezetek, a NAK és a Magosz fellépését, akik Brüsszelben vonultak utcára kelet-európai gazdákkal karöltve az ukrán gabona importtilalmára vonatkozó intézkedések meghosszabbításának érdekében. A térség gazdái összefogtak, és azt kérik Brüsszeltől, hogy ismerje el a probléma súlyosságát, és hallja meg az ő hangjukat is, mondta Nagy István agrárminiszter. Brüsszelnek lépnie kell a magyar és más európai gazdák védelmében, olvasható az Agrárminisztérium sajtóközleményében.
 
Lehet, hogy egy kép erről: 12 ember és , szöveg, amely így szól: „GRAINA! UMAM ODUCEM! UKRAINE! SUME PRODUCE PRODUCE M TO”
 
forrás: AM, FB

Kapcsolódó cikkek

Győzelmet arattak a klímapolitika ellen tiltakozó holland gazdák

2023. március 20. 10:14
Utak lezárásával, trágyalerakással és a politikusok háza előtti tiltakozással hívták fel magukra a világ figyelmét a holland gazdák, mivel eltúlzottnak, igazságtalannak és hatástalannak tartják az ország klímapolitikáját.
 
Tízezer vidéki farmer mozdult meg, mire pártjuk, a BoerBurgerBeweging (BBB)jelentős győzelmet aratott a március 15-i tartományi választáson

Egy magyar tacsi a legkisebb mentőkutya Törökországban

2023. február 13. 12:30
Az ország legkisebb mentőkutyája Smile, a kis tacskó is fáradhatatlanul dolgozott a romok között. Smile a szolnoki Életjel mentőcsapat tagja: ők hat szakemberrel és négy kutyával érkeztek a helyszínre.
A kis tacsi már tizenhárom éve segíti gazdája, Turi László és a szolnoki Életjel Mentőcsoport munkáját - számolt be a veol.hu.