Nagy István: Sokkal tudatosabban kell együtt élnünk a környezetünkkel

2019. augusztus 21. 08:35
Jó látni azt a csodát, ahogyan a természet nem tűri a határokat, hanem azokon átívelve összeköt minket.
 
 
 

A rendezvényen Nagy István agrárminiszter emlékeztetett, a minőségi élethez hozzátartozik a zöld környezet.  A tárcavezető szerint hiába élünk egyre inkább városokban, mégis csak visszavágyunk a természetbe - írja az Agrárminisztérium.

A Fertó-tónál lévő együttműködés nagyon jól mutatja környezetre való tudatosságot - fotó: pixabay.com

Nagy István kiemelte: jó látni azt, hogy a környezet hogyan találja meg azokat az elhivatott szakembereket, akik a határ két oldalán át képesek együtt dolgozni és elhivatott szakmai munkájukkal egy olyan életteret teremteni, amire Magyarország és Ausztria is büszke lehet.

Az együttműködésre jó példa a Fertő-tónál, a határ két oldalán lévő nemzeti park közötti kapcsolat, amit tovább kell erősíteni. Hangsúlyozta: előremutató lenne egy olyan átfogó nemzetközi együttműködés is, ami a Duna-Dráva-Mura ökoszisztémája által érintett öt országon alapulna.

A miniszter elmondta, az éghajlatváltozás okozta kihívásokra együtt kell megoldásokat találnunk.  Kifejtette: közös feladatunk az emberekkel megismertetni, hogy változatlan formában nem lehet az eddigi életformánkat fenntartani.

Hozzátette: a megoldást a természet adhatja meg, az erdők telepítésével ugyanis mérsékelni lehet a növekvő hőmérsékletet.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Csodát tett a reggeli fagy a Balaton-felvidéken

2020. január 16. 11:52
Mintha festmények lennének: mesélő természet.
 

Ismerjük meg: citromfű, indiai fűszercirok vagy moldvai sárkányfű

2018. november 07. 09:49
Illatuk hasonló, de gyógyhatásuk kevésbé, így nem árt, ha figyelünk.