Nagy István: Sokkal tudatosabban kell együtt élnünk a környezetünkkel

2019. augusztus 21. 08:35
Jó látni azt a csodát, ahogyan a természet nem tűri a határokat, hanem azokon átívelve összeköt minket.
 
 
 

A rendezvényen Nagy István agrárminiszter emlékeztetett, a minőségi élethez hozzátartozik a zöld környezet.  A tárcavezető szerint hiába élünk egyre inkább városokban, mégis csak visszavágyunk a természetbe - írja az Agrárminisztérium.

A Fertó-tónál lévő együttműködés nagyon jól mutatja környezetre való tudatosságot - fotó: pixabay.com

Nagy István kiemelte: jó látni azt, hogy a környezet hogyan találja meg azokat az elhivatott szakembereket, akik a határ két oldalán át képesek együtt dolgozni és elhivatott szakmai munkájukkal egy olyan életteret teremteni, amire Magyarország és Ausztria is büszke lehet.

Az együttműködésre jó példa a Fertő-tónál, a határ két oldalán lévő nemzeti park közötti kapcsolat, amit tovább kell erősíteni. Hangsúlyozta: előremutató lenne egy olyan átfogó nemzetközi együttműködés is, ami a Duna-Dráva-Mura ökoszisztémája által érintett öt országon alapulna.

A miniszter elmondta, az éghajlatváltozás okozta kihívásokra együtt kell megoldásokat találnunk.  Kifejtette: közös feladatunk az emberekkel megismertetni, hogy változatlan formában nem lehet az eddigi életformánkat fenntartani.

Hozzátette: a megoldást a természet adhatja meg, az erdők telepítésével ugyanis mérsékelni lehet a növekvő hőmérsékletet.

agrotrend.hu / AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Ideje megnyomni a vészcsengőt- kipusztulóban a fél világ a műanyagok miatt

2019. augusztus 12. 08:14
Egy új kutatás szerint már mindennapos a partra vetett bálnák és delfinek gyomrában a műanyag, amely hosszú szenvedésre és pusztulásra ítéli őket.

Menedék – folyók és erdők ölelésében

2020. július 01. 08:04
Bartók Béla 1906-ban járt gyűjtőúton Békés megyében, többek között Dobozon is. Akkor jegyezte le a Ha bemegyek a dobozi csárdába… kezdetű népdalt, és még sok másikat is. A folyók és a tölgyesek védelmében csaknem ezer esztendeje őrzi ez a település a kultúránkat, épített és természeti értékeinket.