Nagyon kevesen maradtak, akik cafeteriát adnának

2017. április 26. 07:52
A kkv-k mindössze negyede szándékozik cafeteriát adni a dolgozóinak a következő egy évben, derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb eredményeiből, amelyről a Világgazdaság számolt be.

A 2017. január 1-ével életbe lépett cafeteria törvény következtében történelmi mélypontra zuhant azoknak a cégeknek a száma, akik ilyen módon adnának juttatást munkavállalóiknak.

Mindössze a cégek 25%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatással, amelyek közül legnépszerűbb az adómentesen adható készpénz juttatás, ezt 10% választja, holtversenyben az Erzsébet-utalvánnyal, írja a lap.

A közlekedési költségtérítés jelenleg a második helyen szerepel, népszerűsége 17 százalékról 7 százalékra, míg a harmadik helyen levő SZÉP Kártya 9 százalékról 4 százalékra zsugorodott. 

Minden ágazatban csökkent a cafeterát adók aránya, a kicsik feleannyian adnak, mint a közepes vállalkozások

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Módosultak a korszerűsítési felhívások

2016. május 11. 08:12
A pályázók forráshoz jutását segítik azon 2016. május 5-én megjelent módosítások, amelyek az állattartó telepek korszerűsítését támogató felhívásokban jelentek meg. A korábban közölt határidő módosítás mellett többek között változtak a termelői csoportokra és a termelői szervezetekre vonatkozó jogosultsági feltételek – közölte a Lázár vezette Miniszterelnökség.

Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat

2018. június 15. 15:53
Nem bolygatja fel az élelmiszerpiacot az új költségvetési törvényjavaslat