Nagyon kevesen maradtak, akik cafeteriát adnának

2017. április 26. 07:52
A kkv-k mindössze negyede szándékozik cafeteriát adni a dolgozóinak a következő egy évben, derül ki a K&H kkv bizalmi index kutatás legfrissebb eredményeiből, amelyről a Világgazdaság számolt be.

A 2017. január 1-ével életbe lépett cafeteria törvény következtében történelmi mélypontra zuhant azoknak a cégeknek a száma, akik ilyen módon adnának juttatást munkavállalóiknak.

Mindössze a cégek 25%-a tervez valamilyen béren kívüli juttatással, amelyek közül legnépszerűbb az adómentesen adható készpénz juttatás, ezt 10% választja, holtversenyben az Erzsébet-utalvánnyal, írja a lap.

A közlekedési költségtérítés jelenleg a második helyen szerepel, népszerűsége 17 százalékról 7 százalékra, míg a harmadik helyen levő SZÉP Kártya 9 százalékról 4 százalékra zsugorodott. 

Minden ágazatban csökkent a cafeterát adók aránya, a kicsik feleannyian adnak, mint a közepes vállalkozások

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Partnerségi megállapodásra lenne szükség a termelők és a kereskedők között

2016. július 15. 10:24
Még ebben az évben tárgyalások kezdődhetnek az élelmiszertermelők és kereskedők között egy kiegyensúlyozottabb erőviszonyokat teremtő megállapodás érdekében, hogy ne mindig a termelő kerüljön kényszerhelyzetbe, hanem akár az árrés kis részének átengedésével legyen partner a kereskedelem is - jelentette be Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára Mosonmagyaróváron, a termelői piacon tartott sajtótájékoztatóján.

Kényszerű alkura számíthat majd a munkaadói oldal

2018. november 05. 11:03
A MINIMÁLBÉREK FELZÁRKÓZTATÁSÁT A PIACI ÉS RÉGIÓS VERSENY IS INDOKOLJA