Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban

2023. augusztus 07. 12:40
A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz, az ezzel kapcsolatos állami program kidolgozása már folyamatban van - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára ma Székesfehérváron.
Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban
V. Németh Zsolt a Fejérvíz Zrt. állami tulajdonba adásáról szóló integrációs megállapodást lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy kettősség jellemezte az ágazatot az elmúlt időszakban, mert a nehézkes működés ellenére országos szinten is előrelépés történt a víziközmű rendszerekben.
 
Hozzátette, hogy a lakosság szinte 100 százaléka be van kötve az ivóvízhálózatba és 83 százaléka a szennyvízkezelésbe is, miközben a szennyvíz telepek száma megkétszereződött, s ma már több mint 880 telep működik.
 
Az államtitkár rámutatott, hogy hatalmas, "százmilliárdokban mérhető" fejlesztések valósultak meg a szennyvízhálózatokon, de
 
AZ IVÓVÍZHÁLÓZAT SZINTEN TARTÁSÁRA, FEJLESZTÉSÉRE NEM FORDÍTOTTAK KELLŐ FIGYELMET, EZÉRT A KÖZELJÖVŐBEN EZ LESZ A FÓKUSZBAN.
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Gabonaárak: nagy baj lesz, ha idén is elkövetik ezt a hibát a termelők

2024. június 04. 12:24
Bármennyire is fáj, de az ukrán gabona most már végleg velünk marad, meg kell tanulnunk együtt élni vele. Ehhez azonban nem széthúzásra, hanem együttműködésre van szükség.

Állami kitüntetéseket adtak át

2023. augusztus 18. 13:06
Államalapítás ünnepén nem csak hazánk születését ünnepeljük, hanem hálát és köszönetet mondunk mindazoknak, akik ezekben a nehézségekkel terhelt időkben is lelkiismeretesen elvégezték munkájukat, és olyan eredményeket tettek le az asztalra, amellyel mindannyiunk jólétéhez járultak hozzá- fogalmazott Nagy István agrárminiszter az állami kitüntetések és szakmai elismerések átadó ünnepségén.