Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban

2023. augusztus 07. 12:40
A következő évtized legfontosabb feladata az ivóvízhálózat fejlesztése lesz, az ezzel kapcsolatos állami program kidolgozása már folyamatban van - jelentette be az Energiaügyi Minisztérium víziközmű-ágazatért felelős államtitkára ma Székesfehérváron.
Nagyszabású fejlesztés jön a magyar ivóvízhálózatban
V. Németh Zsolt a Fejérvíz Zrt. állami tulajdonba adásáról szóló integrációs megállapodást lezáró sajtótájékoztatón hangsúlyozta, hogy kettősség jellemezte az ágazatot az elmúlt időszakban, mert a nehézkes működés ellenére országos szinten is előrelépés történt a víziközmű rendszerekben.
 
Hozzátette, hogy a lakosság szinte 100 százaléka be van kötve az ivóvízhálózatba és 83 százaléka a szennyvízkezelésbe is, miközben a szennyvíz telepek száma megkétszereződött, s ma már több mint 880 telep működik.
 
Az államtitkár rámutatott, hogy hatalmas, "százmilliárdokban mérhető" fejlesztések valósultak meg a szennyvízhálózatokon, de
 
AZ IVÓVÍZHÁLÓZAT SZINTEN TARTÁSÁRA, FEJLESZTÉSÉRE NEM FORDÍTOTTAK KELLŐ FIGYELMET, EZÉRT A KÖZELJÖVŐBEN EZ LESZ A FÓKUSZBAN.
 
forrás: portfolio.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Nem a munkába járás költségeinek növekedésére!

2024. február 27. 16:20
2024. február 21-én a LIGA Szakszervezetek levélben fordult Lázár János építési és közlekedési miniszterhez, amelyben az új közösségi közlekedési tarifarendszer bevezetésével felmerült problémára hívta fel a figyelmet, és kezdeményezte a munkába járással kapcsolatos utazási költségtérítésről szóló kormányrendelet módosítását.

Hogyan lehet igazolni az elővásárlási jogot a földárveréseken?

2023. június 20. 17:52
Hamarosan indul a termőföldek árverése.
 
A Nemzeti Földügyi Központ által kiírt árverésekre regisztráló gazdálkodók igazolást kérhetnek a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarától az őstermelők családi gazdaságában fennálló tagságukról, vagy arról, ha olyan gazdálkodó szervezet tagjai, amelyek családi mezőgazdasági társaság minősítéssel rendelkeznek.