Napi közvetlen buszjárat indul Svájc legnagyobb városába Budapestről

2024. március 19. 16:54
Március 16-tól új vonallal bővült a Budapestről induló FlixBus vonalak hálózata, közvetlen járattal elérhetővé válik Zürich, Svájc legnagyobb városa.
Napi közvetlen buszjárat indul Svájc legnagyobb városába Budapestről
A Bécsen, Linzen és Münchenen átvezető, 13,5 órás buszjáratot magyar személyzet viszi, a végállomás a zürichi pályaudvar. Az újonnan bejelentett útvonalra 17 990 forinttól lehet jegyet váltani a FlixBus weboldalán vagy az applikációban – közölte a busztársaság.
Flixbus - Busz.hu
Svájc legnagyobb népességű városa számos kulturális és történelmi látványossága miatt is vonzó úti cél. Kiállítóhelyei között találjuk például a 2020-ban megnyílt Lindt Múzeum.
World Chocolate Day 2022: This New Chocolate Museum In Switzerland Is A  Dreamland For Chocolate Lovers
A Zürichi-tó és az környező hegyek túrázásra, hajózásra, a természet szépségének felfedezésére csábítanak. Az aktív kikapcsolódás kedvelői egy izgalmas biciklitúrát is tehetnek a tó körül kialakított 51,5 km hosszú útvonalon.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Látogatóközpontot adtak át a Pál-völgyi-barlangnál

2022. december 06. 16:42
A Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatósága 2022. december 6-án bemutatta az egykori bányaőrház felújításával létrehozott Pál-völgyi Látogatóközpontot.
A legenda szerint a Pál-völgyi barlang felfedezése egy eltévedt birkának köszönhető. Történt, hogy a bánya keleti részében egy legelésző birka alatt beszakadt az agyagréteg, és az állat egy mély üregbe bukott. A bányafelügyelő fia, Bagyura János pedig, hogy kimentse az állatot, lemászott az üregbe és álmélkodva látta, hogy annak folytatása is van. Ám a keddi avatás alkalmával elhangzott, ez csupán egy legenda, a valóságban vélhetően szakavatott kutatás eredménye a barlang első járatainak feltárása.

Mire figyelj, ha egy parasztházat felújítasz, berendezel?

2023. január 10. 11:10
Egyre többen keresnek parasztházakat, és számos jó arányokkal rendelkező ingatlant kínálnak is vidéken, többnyire sokkal olcsóbban, mint egy városi lakást. Sokan vásárolnak is ilyen házat, de végül nem tudják, hogyan rendezzék be azt, hogy megőrizze valódi parasztház mivoltát az épület, miután felújították. Székely Csilla lakberendező, bútorfestő népi iparművész beszélt a HelloVidéknek a parasztházak autentikus berendezéséről.