Napokon belül szentjánosbogarak ezrei világítják be az Alcsúti Arborétumot

2020. június 11. 07:45
Szentivánéj környékén egyedi természeti jelenség a szentjánosbogár tánc, így csodálatos élményben lehet részük mindazoknak, akik június második felében ellátogatnak az Alcsúti Arborétumba, és megfigyelik a szentjánosbogarak rajzását, olvasható az intézmény honlapján.
 

A szakvezetéseken az érdeklődők választ kapnak többek közt olyan kérdésekre, hogyan világít a szentjánosbogár, honnan ered az elnevezése és hogy milyen életmódot folytat.

Mint írják, előreláthatólag 2020 júniusában körülbelül két héten keresztül várják a látogatókat, de felhívják rá a figyelmet, hogy az időpont bogár- és időjárásfüggő, így érdemes nyomon követni bejegyzéseiket.

A rajzás ideje alatt mindennap 20 óra 15 perckor, 20 óra 30 perckor és 20 óra 45 perckor indulnak, ezek hossza körülbelül másfél óra.

Az arborétumba 21 óráig egyéni látogatóként, szakvezetés nélkül is be lehet menni, azonban kizárólag saját felelősségre, valamint a jegyár ebben az esetben sem változik. Előzetes regisztráció az eseményre nincs.

Íme egy lenyűgöző videó a szentjánosbogarak táncáról

Az Alcsúti Arborétum pénztárában a Szentjánosbogár szakvezetésre ebben az időszakban 10:00 – 21:00 óráig vásárolhatóak meg a jegyek. A felnőttek 2400 forintért, a nyugdíjasok és diákok 1300 forintért mehetnek be a területre.

A Vál-völgyi Kisvasút hosszított menetrenddel várja az ide látogatókat, így a Felcsútról érkezők és az ott parkolók még egy élménnyel gazdagodhatnak a arborétumba vezető útjukon.

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Hazánk a tizenhatodik legaszályosabb ország a világon

2019. augusztus 23. 09:13
A jövőben gyakoribb és hosszabb száraz periódusokra számíthatunk.

Sikeresen lezajlott az első távoktatási rendszerű erdészeti szakszemélyzeti alapképzés

2019. május 16. 08:08
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szervezésében eredményesen lezajlott az első, távoktatási rendszerben megtartott erdészeti szakszemélyzeti alapképzés. A május 7-i vizsgaalkalmon az e-learning kurzus mind a 32 résztvevője sikeresen szerepelt.