Ne felejtsd el: januártól változik a permetezési napló

2022. december 21. 12:38
A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló.
 
A felületen január 1-jétől* a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről - írja a Nébih.
 
Ne felejtsd el: januártól változik a permetezési napló
(*Kapcsolódó jogszabály: * a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet:
 
 
Minden más esetben éves adatszolgáltatást ír elő a rendelet, melynek először a 2023-as kezelések összesítésével 2024. január 31-ig kell majd eleget tenniük az érintetteknek.
 
Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t
Január 1-jétől az elektronikus gazdálkodási napló felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR - https://upr.nebih.gov.hu/) lesz elérhető KAÜ-s azonosítást követően.
 
Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t, míg az ügykatalóguson az alábbi útvonalon érik el a rendszert: Növény és talaj > Agrárkörnyezet-védelem> Elektronikus gazdálkodási napló beküldése.
 
Elektronikus permetezési napló - jelentési kisokos
Az elektronikus permetezési napló kitöltéséhez készített útmutató hamarosan felkerül a Nébih oldalára, emellett közvetlenül a felületen a beviteli mezők mellett található információs gombok is segítik az ügyfeleket az adatrögzítésben - írja a Nébih.
 
A permetezési naplóról bővebben:
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentősen emelkedik a minimálbér

2023. november 16. 17:33
A garantált bérminimum is változni fog.
 
A Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumának (VKF) mai ülésén megállapodás született a munkaadók és a munkavállalók között. A felek több pontban megegyezésre jutottak, köztük abban, hogy a legkisebb keresetek már 2023 decemberében emelkedhetnek:
 

Tanuljunk egymástól! No-Till közelről

2022. december 05. 10:09
Egyre többet és többet hall mindenki arról, hogy a változó körülményekhez az agráriumban is alkalmazkodni kell, hisz nem biztos, hogy mindig a korábban bevált szokások, tradíciók hozzák a várt eredményeket. Bár van olyan közmondásunk, hogy „A járt utat járatlanért ne hagyd el”, de van olyan is, hogy „Aki mer, az nyer”. Igen döntse el mindenki, melyikben hisz, melyik a számára döntő. Mindemellett érdemes áttekinteni az egyre több váltani kívánó gazdálkodó tapasztalatait, ajánlásait, esetileg aggályait.