Ne felejtsd el: januártól változik a permetezési napló

2022. december 21. 12:38
A Nébih elektronikus gazdálkodási napló (e-GN) rendszerébe integrálódik az elektronikus permetezési napló.
 
A felületen január 1-jétől* a 10 hektárnál nagyobb összterületen gazdálkodóknak naprakész nyilvántartást kell vezetniük a szántóföldi kultúrában végzett rovarölő szeres kezelésekről - írja a Nébih.
 
Ne felejtsd el: januártól változik a permetezési napló
(*Kapcsolódó jogszabály: * a növényvédelmi tevékenységről szóló 43/2010. (IV. 23.) FVM rendelet:
 
 
Minden más esetben éves adatszolgáltatást ír elő a rendelet, melynek először a 2023-as kezelések összesítésével 2024. január 31-ig kell majd eleget tenniük az érintetteknek.
 
Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t
Január 1-jétől az elektronikus gazdálkodási napló felület a Nébih ügyfélprofil rendszerében (ÜPR - https://upr.nebih.gov.hu/) lesz elérhető KAÜ-s azonosítást követően.
 
Az ÜPR-be belépve az ügyfelek közvetlenül a főoldalról indíthatják majd az e-GN-t, míg az ügykatalóguson az alábbi útvonalon érik el a rendszert: Növény és talaj > Agrárkörnyezet-védelem> Elektronikus gazdálkodási napló beküldése.
 
Elektronikus permetezési napló - jelentési kisokos
Az elektronikus permetezési napló kitöltéséhez készített útmutató hamarosan felkerül a Nébih oldalára, emellett közvetlenül a felületen a beviteli mezők mellett található információs gombok is segítik az ügyfeleket az adatrögzítésben - írja a Nébih.
 
A permetezési naplóról bővebben:
 
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos információk a fiatal gazda támogatásról

2024. április 16. 11:08
2023-hoz képest két meghatározó változás is van.
 
Megjelent a KAP Nemzeti Irányító Hatóság 10/2024 számú IH közleménye a fiatal gazdák kiemelt területalapú támogatásáról a 2024-2027 közötti időszakában.

A természet rendjéhez igazodunk

2023. június 21. 18:52
A fa élő és holt állapotában is kitüntetett helyet foglal el életünkben. A mindennapjainkhoz szükséges faanyaghoz a fák életének feláldozásával jutunk hozzá, a kitermelés időpontjának és módjának meghatározásakor azonban az egész erdei életközösségre tekintettel kell lenni. Mindez felelősségteljes tervezést és munkát kíván az erdészektől.
A fakitermelés a legjelentősebb beavatkozás az erdő életébe. Egyáltalán nem mindegy, hogy mikor és hogyan végezzük. A módozatot jogszabályok, természetvédelmi és közjóléti elvárások szabályozzák, időpontja pedig döntően a fák nyugalmi állapotához igazodik.