Négy évszakos élménykínálatáért kapott öt csillagot a vonyarcvashegyi strand

2023. június 21. 18:10
A szabadvízi strandok közül a vonyarcvashegyi Lido szerezte meg elsőként a Vízparti strandok védjegyet. Pali Róbert polgármestert arról kérdeztük, mivel érdemelték ki az ötcsillagos minősítést.
 
Vonyarcvashegy vezetése négy évvel ezelőtt fogalmazta meg a strand fejlesztésével kapcsolatos célkitűzéseket. Elvárásuk szerint a nagyközség strandjának egész évben nyitva tartó, többgenerációs, sok látogatóélményt nyújtó attrakcióvá kell válnia,  mely családbarát találkozási és rekreációs központként működik és partneri viszonyt ápol a szomszéd településekkel.
Négy évszakos élménykínálatáért kapott öt csillagot a vonyarcvashegyi strand
A közelmúlt beruházásait már ennek a törekvésnek a jegyében indították el és minden megnyilvánulásuk ezt szolgálja.„Nagy örömmel vettük a Magyar Turisztikai Minőségtanúsító Testület NKft. (MTMT) megkeresését a minősítéssel kapcsolatban, hiszen a folyamat szakmai tanácsadást és hátteret jelentett számunkra elképzeléseink megvalósításához" – magyarázta Pali Róbert polgármester, milyen előnyöket látva jelentkeztek az attrakciók számára önkéntes alapú minősítéshez.
 
Saját elképzeléseik és a strandfejlesztési pályázatok szempontrendszerének együtteséből álltak végül össze célkitűzéseik, melyeket önerő és a Kisfaludy Strandfejlesztési Program segítségével, egymásra építve valósítottak meg.
 
Élmények érkezéstől távozásig
A védjegy elvárásai szerint a kulcsszó az attrakcióknál a látogatói élmény, és ezzel a vonyarcvashegyi polgármester is egyetért. Az élmény náluk ott kezdődik, hogy a több mint öthektáros területen fekvő strand 3 bejárata közelében kialakított parkolók ingyenesen használhatók.
 
A kihelyezett játékelemekre (ping-pong, interaktív fejlesztő elemek, játszótér) a négy évszakosság a jellemző, többféle vízi és szárazföldi sportpályát lehet használni (röp-, kézi-, kosárlabda, teqball), a jó minőségű wifi 12 hónapon keresztül elérhető. A rendezvények tavasztól őszig csalogatják a vendégeket, a vendéglátóhelyek szezonon kívül is üzemelnek, a mosdó egész évben nyitva tart.Az állatokra gondolva madáretetőket, denevérodút, sünmenedéket, rovarhotelt helyeztek ki. A strandon a falu halászati hagyománya is megjelenik, az utolsó épen maradt halászhajót bárki megtekintheti.A bringakörút szomszédságában fekvő helyszín különlegessége a kóddal zárható kerékpárszéf, valamint az ingyenes elektromos töltőpont a biciklik és a rollerek számára. A kerékpárszéfet használók 500 forintos jegyet váltva 3 órán át élvezhetik a szolgáltatásokat. Az értékmegőrzőben a telefonok töltésére is van lehetőség.
 
 
Az akadálymentesítést minden bejáratnál megvalósították, korszerű baba-mama szolgáltatásokat alakítottak ki. Deklaráltan a feltétel nélküli elfogadás hívei, az esélyegyenlőség jegyében az Imre Sándor Szeretetszínház előadás sorozatával szórakoztatják a közönséget, a fogyatékkal élőket az animációs programokba is bevonják, éppúgy, mint a civilek szervezeteket (faültetés, vízi polgárőrök).
 
Az idei szezonra készülve eddig is jól működő szolgáltatásaikat láthatóbbá tették a bejáratoknál elhelyezett térképek és a honlap fejlesztésének segítségével.Törekvéseiket profitorientált gondolkodásmód nélkül nem tudnák megvalósítani – fejtegette lapunknak a település első embere, hiszen a szolgáltatási színvonal fenntartásához bevételre is szüksége van az adó- és a strandbevételekből gazdálkodó önkormányzatnak.
 
A vonyarcvashegyi strand szolgáltatásait tavaly 224 ezer látogató élvezte, az idei évben szeretnék ezt túlszárnyalni.
 
A Magyarország Kincsei - Vízparti strandok védjegy tulajdonosa a Magyar Turisztikai Ügynökség, üzemeltetője a MTMT NKFT. A szabadvízi strandok minősítésének folyamatairól Könnyid László, az MTMT NKft. ügyvezetője adott a közelmúltban rádióinterjút, melyről ebben a cikkünkben számoltunk be részletesen:
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Herendi porcelán kiállítás a bajnai kastélyban

2023. március 27. 14:49
Herendi porcelán kiállítás nyílt Bajnán, a Sándor-Metternich-kastélyban, „Lendület és ragyogás” címmel.
A Herendi szinte elképzelhetetlen termékválasztékából, 16 ezer fehér forma és 4 ezer Herendi minta közül, a kastélyban egy különleges válogatás látható a kiállítás keretein belül. Terítékre kerül a főurak porcelánkészlete, amelyek mellett megférnek a különböző mintájú, festett lovak is, az „Ördöglovas” Sándor Móricnak, a kastély egykori urának emlékét idézve - közölte a porcelánmanufaktúra.

A Velencei-tónál indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja

2023. május 30. 14:21
Június 30-án indul a tízéves Magyar Tavak Fesztiválja, amely a többi közt operagálával, koncertekkel, csónakos és kerékpáros túrával, családi nappal, főzőversennyel várja az érdeklődőket a Velencei-tónál, majd Tiszafüreden és a Balatonnál - közölték a szervezők az MTI-vel.
A rendezvénysorozat a MOL-Új Európa Alapítvány támogatásának köszönhetően a Velencei-tónál startol június 30-án. A nyitóesten a kápolnásnyéki Csajághy Laura Színpadon tartandó gálakoncerten fellép Miklósa Erika Kossuth-díjas operaénekes, Rab Gyula, Tóth Vera, ifj. Sárközi Lali és zenekara, valamint az Urbán Verbunk. A műsor rendezője Novák Péter.