Nem apad a Balaton

2023. augusztus 04. 13:47
Egy hete 103 centi a Balaton vízállása. Ez azért fontos, mert így minden bizonnyal elkerülhető, hogy október közepén 60-70 centire süllyedjen a vízszint.
Nem apad a Balaton
Július 29-e óta 103 centi a Balaton vízszintje. Ebben az is közrejátszik, hogy az elmúlt egy héten voltak csapadékos napok is. Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten 20 fok közelébe hűlt a magyar tenger. Tegnap Siófoknál 21,9 fokot mértek.
 
 
Közben a KSH adatokat szolgáltatott a magyar turizmusról. Ebből kiderül, hogy a legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 14 százalékát regisztrálták. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai turisták kedvence – a balatoni régióban – Siófok és Balatonfüred, míg a külföldi vendégek Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan helyet ahol az ingyenesség mellett parti szolgáltatások is megtalálhatók.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Így telik egy fenyőfa első 300 napja

2023. december 06. 17:06
Közel egy év egy percben.
 
A december sztárjai egyértelműen a fenyőfák – szépségüket már az erdőben megmutatják, de az igazi pompát karácsonyi díszbe öltözve kapják meg – írja a Sokszínű Vidék.
 

Az új agrártörvény nagyon sok változást hoz a horgászok számára

2024. január 11. 14:47
A 2024. évi várható jogszabályi változások a horgászszektor számos szereplőjét érintik.
 
A pecaverzum.hu cikksorozatban foglalja össze a legfontosabb változásokat, elsőként a bevezetett új fogalmakat tisztázva.