Nem apad a Balaton

2023. augusztus 04. 13:47
Egy hete 103 centi a Balaton vízállása. Ez azért fontos, mert így minden bizonnyal elkerülhető, hogy október közepén 60-70 centire süllyedjen a vízszint.
Nem apad a Balaton
Július 29-e óta 103 centi a Balaton vízszintje. Ebben az is közrejátszik, hogy az elmúlt egy héten voltak csapadékos napok is. Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten 20 fok közelébe hűlt a magyar tenger. Tegnap Siófoknál 21,9 fokot mértek.
 
 
Közben a KSH adatokat szolgáltatott a magyar turizmusról. Ebből kiderül, hogy a legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 14 százalékát regisztrálták. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai turisták kedvence – a balatoni régióban – Siófok és Balatonfüred, míg a külföldi vendégek Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan helyet ahol az ingyenesség mellett parti szolgáltatások is megtalálhatók.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Hogyan működik a regeneratív gazdálkodás a gyakorlatban?

2023. március 30. 14:11
Regeneratív oktatási napot tartott a Talajmegújító Gazdák Egyesülete.
 
Több mint száz magyar és szerb gazdálkodó volt kíváncsi arra, milyen termelési módszerrel előzhetők meg a néhány héttel ezelőttihez hasonló porviharok, amelyek ezúttal nemcsak az értékes termőréteget pusztították, de minden korábbinál nagyobb tömegbalesetet is okoztak az M1-es autópályán – írja közleményében a Talajmegújító Gazdák Egyesülete (TMG).

Táplálékháló a talajban

2023. április 18. 09:15
Az elmúlt száz év legnagyobb vesztesége a talajok széntartalmának drámai csökkenése. Mivel a humusz építőköve a szén, a talajok humuszban is szegényebbek lettek. Ha a talajok elvesztik széntartalmukat, elvész humuszmegújító képességük is. Ez nagy baj lenne, mert humusz nélkül nincs termőföld, nincs termőképesség. A cserepes, repedezett talaj, a talajszétesés mind a helytelen gazdálkodási módszerek következménye.