Nem apad a Balaton

2023. augusztus 04. 13:47
Egy hete 103 centi a Balaton vízállása. Ez azért fontos, mert így minden bizonnyal elkerülhető, hogy október közepén 60-70 centire süllyedjen a vízszint.
Nem apad a Balaton
Július 29-e óta 103 centi a Balaton vízszintje. Ebben az is közrejátszik, hogy az elmúlt egy héten voltak csapadékos napok is. Ahogy arról beszámoltunk, a múlt héten 20 fok közelébe hűlt a magyar tenger. Tegnap Siófoknál 21,9 fokot mértek.
 
 
Közben a KSH adatokat szolgáltatott a magyar turizmusról. Ebből kiderül, hogy a legnépszerűbb turisztikai térség a Balaton volt, ahol a külföldivendég-éjszakák 14 százalékát regisztrálták. A Magyar Turisztikai Ügynökség csütörtöki tájékoztatása szerint a hazai turisták kedvence – a balatoni régióban – Siófok és Balatonfüred, míg a külföldi vendégek Hévízt, Siófokot és Balatonfüredet részesítették előnyben.
 
A balatontipp.hu összegyűjtött 59 olyan helyet ahol az ingyenesség mellett parti szolgáltatások is megtalálhatók.
 
forrás: agrotrend.hu / Infostart

Kapcsolódó cikkek

Vetőmagokkal segíti Csád mezőgazdaságát hazánk

2024. március 18. 16:06
Agrár szaktanácsadási programmal, mintafarmmal és felsőoktatási együttműködésekkel segítené hazánk Csád mezőgazdaságát és stabilitását - jelentette ki Nagy István tárcavezető, aki Keda Ballah mezőgazdasági termelési miniszterrel tárgyalt vasárnap, N’Djamenaban.

Méhészeti támogatás: február 1-től igényelhető

2023. január 31. 12:51
Megjelent a Magyar Államkincstár 8/2023. (I. 30.) számú közleménye a méhállomány egészségügyi kondíciójának megőrzéséhez 2023. évben igénybe vehető válságtámogatásról.
 
A kérelem benyújtása
A válságtámogatás iránti kérelem kizárólag elektronikus úton nyújtható be. Elérési útvonal: Elektronikus kérelemkezelés → Piaci intézkedések → Válságtámogatás → Válságtámogatás - méhegészségügyi támogatás menüponton keresztül.
 
Benyújtási határidő: 2023. február 1. és 2023. február 28. között.