"Nem hagyjuk ellopni a magyar földet!" - ellenzéki pártok tüntettek a Parlamentnél

2015. október 14. 10:29
Az ellenzéki pártok közösen tiltakoznak a Parlament előtt a tervezett földprivatizáció ellen.
Az ATV helyszíni tudósítója szerint körülbelül 400 fő vett részt a demonstráción, amelyen példátlan összefogással beszédet mondott az LMP, az MSZP, a Jobbik és a PM képviselője is. Gyurcsány Ferenc pártja azonban kijelentette, hogy nem hajlandóak a Jobbikkal közös tüntetésen felszólalni.

Ikotity István, az LMP politikusa hangsúlyozta, hogy példanélküli rendezvény a mai tüntetés, hiszen minden ellenzéki párt megmozdult, mindenki átérezte, hogy milyen súlyos dologról van szó.
Beke Károly, MSZP-s képviselő szerint Orbán Viktor éhsége csillapíthatatlan, és most újabb lenyúlásra készül. „Több száz millió értékű földet akar elrabolni a gazdáktól és odaadni a saját embereinek. Amit Orbán Viktor tesz, az rossz” – fogalmazott.
Mint mondta, a miniszterelnököt csak az új hűbérúri rendszere felépítése érdekli, ezzel azonban megfosztja a jövő gazdálkodóit a megélhetésüktől.

 

További részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.atv.hu/belfold/20151005-az-ujabb-foldosztas-ellen-tuntetnek-a-parlamentnel-frissul

 

Forrás:

http://www.atv.hu/

Kapcsolódó cikkek

107 ezer termelő kapott már az első napon területalapú támogatási előleget

2021. október 19. 10:27
Az előlegfizetés első napján 107 ezer termelő számára mintegy 73 milliárd forint területalapú támogatás (SAPS támogatás) indult meg, holnaptól pedig több mint 3.000 tejtermelő részére 14 milliárd forint termeléshez kötött tejhasznú tehén támogatás kifizetése kezdődik el - mondta el Nagy István agrárminiszter.

Megkezdődött az agrárgazdaságok átadásáról szóló törvény vitája

2021. november 11. 11:41
Az agrárgazdaságok átadásáról szóló törvényjavaslat általános vitájával folytatta munkáját szerdán az Országgyűlés.