"Nem hagyjuk ellopni a magyar földet!" - ellenzéki pártok tüntettek a Parlamentnél

2015. október 14. 10:29
Az ellenzéki pártok közösen tiltakoznak a Parlament előtt a tervezett földprivatizáció ellen.
Az ATV helyszíni tudósítója szerint körülbelül 400 fő vett részt a demonstráción, amelyen példátlan összefogással beszédet mondott az LMP, az MSZP, a Jobbik és a PM képviselője is. Gyurcsány Ferenc pártja azonban kijelentette, hogy nem hajlandóak a Jobbikkal közös tüntetésen felszólalni.

Ikotity István, az LMP politikusa hangsúlyozta, hogy példanélküli rendezvény a mai tüntetés, hiszen minden ellenzéki párt megmozdult, mindenki átérezte, hogy milyen súlyos dologról van szó.
Beke Károly, MSZP-s képviselő szerint Orbán Viktor éhsége csillapíthatatlan, és most újabb lenyúlásra készül. „Több száz millió értékű földet akar elrabolni a gazdáktól és odaadni a saját embereinek. Amit Orbán Viktor tesz, az rossz” – fogalmazott.
Mint mondta, a miniszterelnököt csak az új hűbérúri rendszere felépítése érdekli, ezzel azonban megfosztja a jövő gazdálkodóit a megélhetésüktől.

 

További részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.atv.hu/belfold/20151005-az-ujabb-foldosztas-ellen-tuntetnek-a-parlamentnel-frissul

 

Forrás:

http://www.atv.hu/

Kapcsolódó cikkek

A közös agrárpolitika jövőjéről tanácskoztak a visegrádi országok agrárkamarái

2019. február 08. 08:49
Az egyeztetésen szó volt a biokomponensek üzemanyagon belüli arányának növelése is

Az agrártárca stratégiai tervet dolgoz ki a KAP felhasználására

2020. február 12. 08:24
Az agrártárca elkezdte a 2021 és 2027 közötti időszak támogatási rendszerét tartalmazó stratégiai terv kidolgozását, amely 2027-ig tartalmazza majd a Közös Agrárpolitika (KAP) keretében Magyarországra érkező valamennyi európai uniós forrás felhasználásának keretrendszerét, irányait és jogcímeit - mondta Nagy István agrárminiszter hétfőn Budapesten, az OTP Agrár Gálán