"Nem hagyjuk ellopni a magyar földet!" - ellenzéki pártok tüntettek a Parlamentnél

2015. október 14. 10:29
Az ellenzéki pártok közösen tiltakoznak a Parlament előtt a tervezett földprivatizáció ellen.
Az ATV helyszíni tudósítója szerint körülbelül 400 fő vett részt a demonstráción, amelyen példátlan összefogással beszédet mondott az LMP, az MSZP, a Jobbik és a PM képviselője is. Gyurcsány Ferenc pártja azonban kijelentette, hogy nem hajlandóak a Jobbikkal közös tüntetésen felszólalni.

Ikotity István, az LMP politikusa hangsúlyozta, hogy példanélküli rendezvény a mai tüntetés, hiszen minden ellenzéki párt megmozdult, mindenki átérezte, hogy milyen súlyos dologról van szó.
Beke Károly, MSZP-s képviselő szerint Orbán Viktor éhsége csillapíthatatlan, és most újabb lenyúlásra készül. „Több száz millió értékű földet akar elrabolni a gazdáktól és odaadni a saját embereinek. Amit Orbán Viktor tesz, az rossz” – fogalmazott.
Mint mondta, a miniszterelnököt csak az új hűbérúri rendszere felépítése érdekli, ezzel azonban megfosztja a jövő gazdálkodóit a megélhetésüktől.

 

További részletek az alábbi linken tekinthetők meg:

http://www.atv.hu/belfold/20151005-az-ujabb-foldosztas-ellen-tuntetnek-a-parlamentnel-frissul

 

Forrás:

http://www.atv.hu/

Kapcsolódó cikkek

Össze kell hangolni a vízgazdálkodás és a mezőgazdaság fejlesztését

2019. június 20. 08:20
A vízgazdálkodást és a mezőgazdaságot egymással összhangban kell fejleszteni – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért felelős államtitkára szerdán, egy szakmai konferencián, Budapesten.

Hosszú távon is biztosítani kell a magyar agrárium versenyképességét

2019. július 31. 09:14
Változások és heves viták várhatók az Európai Parlamentben az agrárium területén - jelentette ki Kis Miklós, az Agrárminisztérium vidékfejlesztésért felelős államtitkára a 30. Bálványosi Nyári Szabadegyetemen, A közös agrárpolitika jelene és jövője című kerekasztal beszélgetésen, csütörtökön.