Nem marad következmények nélkül az atlétikai vb autós koccanása

2023. augusztus 25. 14:52
Több drasztikus szigorítás is beáll a stadion körüli forgalmi rendben.
 
Tovább szigorították a Nemzeti Atlétikai Központ területére vonatkozó közlekedési szabályokat a szervezők a budapesti atlétikai világbajnokságon történt csütörtöki koccanásos baleset után.
 
Nem marad következmények nélkül az atlétikai vb autós koccanása
"Szigorú szabályok vonatkoznak a közlekedésre a Nemzeti Atlétikai Központ területén. A versenyzőket 26 elektromos autó szállítja, amelyek több ezer kilométert tettek már meg a világbajnokság kezdete óta. A koccanásban érintett jármű sofőrjét két nap pihenőre küldték, a közlekedési szabályokat pedig tovább szigorította a szervezőbizottság" - áll a szervezők közleményében, amelyben jelezték, az eddigi 19 km/órás sebességhatárt 15-re csökkentették, az útvonalakon pedig fizikai elválasztást építenek ki a sávok közé. A kereszteződésekben péntek hajnaltól forgalomirányítók segítenek.
Noah Lyles
A koccanásos baleset csütörtök este történt. Az egyik elektromos kiskocsin versenyzők utaztak, akik ezután mindannyian rajthoz álltak. Egy sportolót az egészségügyi stáb megvizsgált, majd ő is részt vett a 200 méter elődöntőjének utolsó futamában. A másik járműben utazó egyik segítő horzsolásos sérülést szenvedett. A szervezőbizottság sajnálatát fejezte ki az eset miatt.
 
forrás: infostart.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Az MVM Csoport átadta oroszlányi naperőművét

2023. október 27. 11:08
Az MVM Zöld Generáció Kft. Oroszlányban átadta országos naperőművi hálózatának új egységét október 12.-én, amely a volt bokodi erőmű zagytározóján épült fel.
 
Koncz Zsófia, az Energiaügyi Minisztérium parlamenti államtitkára elmondta, szeptember elejéig több naperőművi kapacitás létesült az országban, mint korábban bármelyik teljes évben. A 6000 megawatt elérésére 2030-ra számítottak, a mostani előrejelzések szerint ekkorra akár 12 ezer megawatt is lehet a napelemekkel termelt energia.

Az E.ON fizet annak az ügyfelének, aki képes rugalmas villamosenergia-felhasználásra

2023. április 17. 09:27
A rugalmasság kifizetődik! Az E.ON egy új szolgáltatást kínál az energiaegyensúly érdekében: rendelkezésre állási díjat fizet a rugalmas áramfelhasználásért cserébe.
 
Erre alkalmas hűtőházakat, nagy logisztikai központokat, nagy energiaigényű gyárakat von be önkéntes részvételük alapján fogyasztói szabályozás programjába az E.ON, melynek lényege, hogy az a létesítmény, amelyik vállalja, hogy meghatározott időszakokban kevesebb villamosenergiát használ, bevételre tehet szert.