Nem sikerült megállapodni, újra megbénulhat a buszközlekedés Magyarországon

2024. január 23. 16:28
A ma megtartott munkáltatói-munkavállalói egyeztetés után a Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet úgy látja, a decemberit követően elkerülhetetlen az újabb kétnapos sztrájk megtartása.
Nem sikerült megállapodni, újra megbénulhat a buszközlekedés Magyarországon
„A munkavállalói érdekképviseletek válaszaival folytatódtak a bértárgyalások kedden a vasúttársaság székházában. Az egyeztetésen elhangzott, hogy a szakszervezetek többsége – a reálbér értékének megőrzését biztosító garanciák esetén – elfogadhatónak tartja a hosszabb távra szóló bérmegállapodást is. E garanciák kidolgozására a munkáltatói oldal nyitottságot mutatott. A felek megállapodása szerint a bértárgyalások még januárban folytatódnak” – jelentette be a MÁV-Volán-csoport.
 
A közleményből az is kiderült, hogy a Volánbusz-munkavállalók egy részét képviselő Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet elutasította a munkáltatói ajánlatot, és eredménytelennek minősítette a bértárgyalást, valamint indokoltnak tartja a januárra tervezett újabb sztrájk megtartását.
 
A MÁV-Volán-csoport kifejtette: „A múlt heti CsÉT-ülésen megfogalmazott tulajdonosi bérajánlatra adott szakszervezeti válaszok ismertetésével folytatódtak a bértárgyalások a MÁV-VOLÁN-csoport háromoldalú érdekegyeztető tanácsán. Az érdekképviseleti vezetők többsége jelezte, hogy a több évet felölelő bérmegállapodási konstrukció számukra csak garanciális feltételek és konkrét, technikai megoldások beépítése esetén fogadható el, míg a 2024-es éves bérfejlesztés mértékére, annak módjára vonatkozóan további egyeztetéseket látnak szükségesnek”.
 
A CsÉT-ülésen elhangzottak alapján a munkaadói oldal tárgyalódelegációját vezető Pafféri Zoltán, a MÁV Zrt. vezérigazgatója úgy látja, a januári megállapodásnak továbbra is megvan az esélye (ez a feltétele annak, hogy a bérfejlesztés eredményei már a februárban kifizetett bérekben érvényesüljenek.), „a munkáltatói oldal ugyanis megértette: egy hosszabb távú megállapodás megkötéséhez egyebek mellett arra van szükség, hogy teljesüljön a munkavállalói oldal igénye a reálbér értékének megőrzését biztosító, a megállapodásba beépített garanciákra vonatkozóan”.
 
A felek megállapodása szerint a bértárgyalások még januárban folytatódnak, míg az egyik Volánbusz-érdekképviselet, a SZAKSZ jelezte, hogy a bértárgyalás legújabb fordulóját eredménytelennek ítéli, a munkaadói bérajánlatot továbbra is elutasítja, a korábban megfogalmazott 25 százalékos bérkövetelését pedig immár 26,7 százalékos alapbéremelésnek megfelelő – havi, egységes 90 ezer forintos – bérkövetelésre módosítja, illetve a hónap végére tervezett újabb sztrájkot továbbra is indokoltnak tartja – olvasható közleményben.
 
Kitértek arra is, hogy „a múlt héten megfogalmazott tulajdonosi ajánlat szerint a bérfejlesztési ciklus alatt a cégcsoport munkavállalóinak alapbére átlagosan legalább 25 százalékkal növekedne, míg az első évben, 2024-ben egységesen havi 70 ezer forinttal nőne a vállalatcsoport minden munkavállalójának alapbére. Ez átlagosan 16,8 százalékos, míg például a Volánbusz-autóbuszvezetők esetében 20,5 százalékos béremelést jelentene már az idei esztendőben”.
 
Kétnapos sztrájk lesz
A Szolidaritás Autóbusz-közlekedési Szakszervezet is kiadott egy közleményt, ebben úgy fogalmaztak, hogy „a mai napra összehívott CSÉT ülésen a munkáltató, az ÉKM három évre szóló bérfejlesztési ajánlatát erősítette meg és Pafféri vezérigazgató úr kijelentette, hogy erre az időszakra szóló 25 százalékos keresetfejlesztés, amin belül, 2024. évre 70 000 Ft/hó/fő bérfejlesztés a leányvállalatoknál megvalósítható, azt csak egy csomagban lehet kezelni. Tehát, az ajánlatot a munkáltató, csak akkor tarja fent, ha a szakszervezetek hároméves bérmegállapodás mellett kötelezik el magukat. A kilenc tárgyaló szakszervezetből hét kijelentette, hogy megfelelő garanciális elemek beépítésével és egy 30–33 százalék körüli béremeléssel, aláírnának egy hároméves bérmegállapodást, ettől eltérően a Volánbusz munkavállalóit képviselő szakszervezetek, a KKSZ és a SZAKSZ, elnökei nyilatkoztak, akik csak 2024. évre tudnak a munkáltatóval megállapodni és bérmegállapodást kötni”.
 
A SZAKSZ a korábbi 25 százalékos, vagy fejenként 112500 forintos havi keresetfejlesztési igényét fejenként 90000 forintos havi összegre módosította, amit a mai napon a bértárgyalás során nem tudott a munkáltatóval elfogadtatni, így a hónap végére kilátásba helyezett kétnapos munkabeszüntetés megtartásra kerül.
 
Ennek megfelelően, az elégséges szolgáltatás biztosítása mellett, a SZAKSZ 2024. január 28-29 napján, a Volánbusz teljes szolgáltatási területére kiterjedő, kétnapos sztrájkot fog tartani – jelentette be a szakszervezet.
 
forrás: index.hu

Kapcsolódó cikkek

A jövő rovarölője lehet az aloe vera

2023. szeptember 08. 17:25
Az aloe vera, vagy tudományos nevén Aloe barbadensis évezredek óta használatos mint bőrápoló, emésztéssegítő vagy épp sebgyógyító. Miközben a növény zselés belsejére óriási a kereslet, a „héját” szerves hulladékként kezelik.
Azonban a tudósok rájöttek, hogy a növény levelének lehámozott külső vastagabb szövete, vagy héja távol tartja a rovarokat, így természetes rovarölőként működik. Több olyan bioaktív hatóanyagot is kimutattak belőle, mellyel megakadályozható, hogy a kártevő ízeltlábúak megdézsmálják a termést.

Akiknek a torkán már nem lehet lenyomni, hogy mindent tűrni kell – mit művel a Z generáció a munkahelyeken?

2023. február 08. 12:24
Nem munkakerülő a Z generáció, csak úgy érzi, hangot adhat a vágyainak, és ezzel felkavarhatja az állóvizet a munkahelyeken. Nincs két egyforma fiatal, de a mostani pályakezdők preferenciái és lehetőségei is teljesen mások, mint az előző nemzedékeknek. Ez azonban nem egyenlő azzal, hogy lusták lennének, vagy ne szeretnének dolgozni.
 
Szervezkedésbe kezdett az amerikai Z generáció (az 1990-es éve közepe és a 2010-es évek eleje között születetetteket sorolják ide) a munkahelyeken, hogy szembeszálljon a munkavállalókat kizsigerelő vezetéssel – írta nemrég az Insider. A lap hosszú cikket szentelt annak, hogy bemutassa: a hiedelmekkel ellentétben a Z generáció tagjai nem lusták, csupán nem hajlandók elfogadni azt a mérgező munkahelyi környezetet, amelyet a megelőző generációk tagjai teremtettek.