Nem született egységes álláspont a vasárnapi nyitvatartásról a VKF ülésén

2019. június 27. 08:16
A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent írás állításaival ellentétben a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottsága tegnapi ülésén nem született egységes álláspont a kereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartásának korlátozása kérdésében.

A fórumot alkotó munkaadói és munkavállalói szervezetek képviselői kizárólag arról állapodtak meg, hogy a kérdésben  a jövőben készek érdemi párbeszédet folytatni. A VKF ezt a cikk állításával ellentétben nem tűzte napirendjére, és a felek párbeszéde alapján az is csak a későbbiekben kerülhet meghatározásra, hogy az ügyet később milyen más fórumok előtt tárgyalhatják meg.

Liga Szakszervezetek              Magyar Szakszervezeti Szövetség

Mészáros Melinda elnök              Kordás László elnök

szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi stresszkutatás

2016. október 25. 08:41
A 21. században a stressz a foglalkoztatási megbetegedések legtöbbjéért felelős. Ha tudjuk, hogy a munkahelyeken mi okozza, akkor már arra is válaszolhatunk, hogyan lehet ezt csökkenteni. A munkahelyi stressz felmérését és kezelését célzó nemzetközi szeminárium zajlott 2016. október 21-én Madridban.

Amit tudni akartál a sztrájkról, de (eddig) nem merted megkérdezni

2019. január 09. 14:08
A sztrájk már régóta létező eszköz a munkavállalók érdekeinek elősegítésére. Napjainkban is többször hallhattunk munkabeszüntetésekről több európai államban is, de itthon is egyre gyakrabban merül fel a sztrájk lehetősége. Hogyan lehet jogszerűen sztrájkolni? Ki teheti és ki nem? Megakadályozhatja-e a munkáltató a sztrájkot?