Nem született egységes álláspont a vasárnapi nyitvatartásról a VKF ülésén

2019. június 27. 08:16
A Magyar Nemzet szerdai számában megjelent írás állításaival ellentétben a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma (VKF) Monitoring Bizottsága tegnapi ülésén nem született egységes álláspont a kereskedelmi üzletek vasárnapi nyitvatartásának korlátozása kérdésében.

A fórumot alkotó munkaadói és munkavállalói szervezetek képviselői kizárólag arról állapodtak meg, hogy a kérdésben  a jövőben készek érdemi párbeszédet folytatni. A VKF ezt a cikk állításával ellentétben nem tűzte napirendjére, és a felek párbeszéde alapján az is csak a későbbiekben kerülhet meghatározásra, hogy az ügyet később milyen más fórumok előtt tárgyalhatják meg.

Liga Szakszervezetek              Magyar Szakszervezeti Szövetség

Mészáros Melinda elnök              Kordás László elnök

szakszervezetek.hu

Kapcsolódó cikkek

Az egykori orvos kitálal a brit állami egészségügyről

2019. november 18. 07:53
Kiszolgáltatottság, félelem, fájdalom - a kórház csöppet sem vidám hely, különösen a betegek és hozzátartozóik szemszögéből. De vajon hogyan látják belülről az állami egészségügy mindennapjait az orvosok, akik évtizedeken át nap mint nap ott vannak az események sűrűjében?

Ahol kockadobás dönt a bónuszról

2019. december 10. 07:48
Milyen újszerű módszerekkel lehet a munkatársak közötti kommunikációt erősíteni és az elégedettséget javítani? A kompenzációs rendszerekről szóló Benefits 2020 konferencia egyik panelbeszélgetésében három céges jó gyakorlat került terítékre. Az egyik munkahelyen kockadobás dönt a bónuszról, a másiknál kártyajátékkal lehet egymást megviccelni illetve egy kis egyéni luxushoz jutni, a harmadiknál pedig telefonos segítség kérhető.