Nemes ügyet szolgál a világ egyetlen festő malaca

2018. augusztus 27. 07:40
A spanyol festőzseniről, Pablo Picassoról kapta a nevét az a szerencsés malac, akit 2016-ban mentett ki gazdája, Joanne Lefson a vágóhídról. Az állatvédőként tevékenykedő hölgy tudatosan terelte a különös karrier felé kedvencét, miután kreativitást vélt felfedezni a malacban. A ház körüli felújítás adta a végső lökést, mikor Joanne észrevette, hogy Pigcasso nem csak gyűjtögeti az ecseteket, de pamacsként maszatol vele. Innen egyenes út vezetett a művészet világába.

Pigcasso stílusa leginkább expresszionista, inspirációt a környező tájból merít. Miután elkészül egy képpel, szignózza is. Bedugja az orrát a festékbe és rányomja a vászonra.

Nemes ügyet szolgálnak

A gyakorlás meghozta az eredményt, Pigcasso egyre ügyesebben festett, majd boldog gazdája tudta, hogy a hírnév  valami nemes ügyet kell, hogy szolgáljon. Miután a világ egyetlen festő disznójáról van szó, így az alkotásai olyan különlegesnek számítanak, hogy nem keveset fizetnek érte, minimum 100 ezer forintnyi összegtől indulnak képek árai.

Fotó: pigcasso.org

A befolyt pénzt egy dél-afrikai szervezetnek (Farm Sanctuary) ajándékozzák,  aminek célja az állatvédelem és az állatokkal való  méltányos  viselkedés kialakítása.

Fotó: facebook.com/pigcasso/

projekt fő célja, hogy arra ösztönözze a fogyasztókat, hogy tudatosabban gondolkozzanak arról, hogy mit esznek, ugyanakkor felhívja a figyelmet a nagyüzemi állattartás negatív környezeti következményeire is.

Ez az iparág is hozzájárul bolygónk rémisztő környezeti hatásaihoz, és reméljük, hogy ezzel a különös művészettel kicsit elgondolkodtatjuk a fogyasztókat, hogy jobban tájékozódjanak és felelősségteljes döntéseket hozzanak a fenntartható bolygó és a következő generációk jóléte érdekében.

Fotó: pigcasso.org

Joanne már kiállítást is szervez kedvencének. Az Oink névre keresztelt  tárlatot először Londonban láthatták, de holland, német és francia területen is megfordultak már.

Fotó: pigcasso.org

Pigcasso imádja a gyümölcsöket, de kedvence a karamelles pattogatott kukorica és az őszibarack szirup is.

Fotó: facebook.com/pigcasso/ Videón a  nem mindennapi művész

https://youtu.be/a0KPVLOQ3bw

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Megduplàztàk adomànyaikat a Heves megyei gazdàk

2016. augusztus 22. 08:00
Fontos megvédenünk az élelmiszertermelés szoros kapcsolatát a természet rendjével, és megismertetni a fogyasztókkal a GMO-mentes magyar mezőgazdaságot, az ízletes és egészséges hazai ételeket, italokat, hagyományos konyhaművészetünket, hogy a gazdák ne váljanak kiszolgáltatottá a GMO-k, az olcsó és silány élelmiszerek világában - mondta Fazekas Sàndor földművelésügyi miniszter a Magyarok Kenyere Ünnepségen Kàpolnàn.

Horgászok figyelem – fantasztikus hír érkezett!

2016. május 02. 07:41
Idén sem lesz tilalom pontyokra a Balatonon – közölte Tulipán Tibor, a Balatoni Halgazdálkodási Nonprofit Zrt. horgászturisztikai menedzsere az MTI-vel vasárnap. Hozzátette: a hét végén véget ért a süllő, a balin, a sügér fajlagos tilalma, és újra lehet csónakból horgászni.