Nobilis: cél az élelmiszeripar fejlesztése

2023. augusztus 25. 13:48
Ez az év az inflációról szól, és a mi feladatunk, hogy letörjük, ebben pedig jó úton haladunk – jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a IX. Agóra konferencián, Etyeken.
Nobilis: cél az élelmiszeripar fejlesztése
Az államtitkár kifejtette, hogy az infláció letörésben külön figyelmet kapott a magyar termékek megvédése.
„Kiemelt cél volt, hogy ne abba az irányba induljunk el az infláció letörés hatására, hogy importtermékeket hozzunk be, hiszen Magyarország egy kiváló adottságokkal rendelkező ország itt a Kárpát-medence szívében” – tette hozzá.
 
Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy úgy lehet sikeressé tenni az élelmiszeripart, ha vannak magyar élelmiszergyártó vállalatok, amelyek magukkal viszik a kicsiket is. Ezért ennek az időszaknak az a jelmondata, hogy ha a nemzeti bajnokainkat támogatjuk, akkor mindenkit támogatunk.
Az államtitkár hozzátette, „az elmúlt egy év nem volt könnyű, rendkívüli sok és gyorsan változó dologgal kellett szembenézi, de a nehézségek ellenére nem fogunk rossz évet zárni. Bízom benne, hogy a következő évben még sikeresebbek tudunk lenni és egyre több magyar termék fog megjelenni a magyar kereskedelmi láncokban, a boltok polcain” – zárta sorait.
 
forrás:agrotrend.hu/kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Nagy István a Nemzetközi Zöld Héten

2023. február 03. 15:45
A magyar agrárminiszter szakmai látogatáson és egyeztetésen vett részt a berlini Nemzetközi Zöld Héten. Részt vett a 15. Globális Élelmiszer- és Mezőgazdasági Fórumon, a nemzetközi konferencián, ahol hetven mezőgazdasági miniszter vitatta meg a világ agrár- és élelmiszerpolitikájának aktuális kérdéseit.
 
A fórumon Nagy István a mezőgazdaság és az élelmiszeripar előtt álló kihívásokról és lehetséges megoldásaikról folytatott kétoldalú tárgyalást a georgiai (Grúzia), a szlovén és az üzbég agrárminiszterrel.
 

Fogy az idő: ezt sok magyar gazdának el kell intéznie január 31-ig

2023. január 31. 12:11
A Széchenyi 2020 keretében megjelent „A védett őshonos és veszélyeztetett mezőgazdasági állatfajták genetikai állományának in situ megőrzése” című pályázati felhívás alapján a 2023 évi támogatási kérelmek benyújtására 2023. január 31-ig van lehetőség. Fontos, hogy a határidő elmulasztása jogvesztő hatályú!