Nyári táborok: Érdemes sietni a helyek lefoglalásával

2023. június 06. 17:47
Újabb rekordot hozhat az idei vakáció a táborozók számában, 230 ezer gyerek nyaral táborokban a nyár folyamán. Legtöbben közülük sport- és angoltáborban vesznek részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.
 
Nyári táborok: Érdemes sietni a helyek lefoglalásával
A gyerekek több mint fele napközis táborban vakációzik. A táborok költségét egyre többen fizetik SZÉP-kártyával – tudatta sajtóközleményében a Taborfigyelo.hu. A 15 százalékos áremelés ellenére nem lankad a táborozási kedv – tették hozzá.
 
Az áremelkedés oka a táboroztatók költségeinek növekedése, illetve a bérleti díjak és a különböző belépők drágulása, de a legfőbb tétel a gyermekétkeztetés árának változása. Ennek hatására egy napközis tábor átlagára idén 45 ezer forint, míg az ottalvós táborok egy turnusáért átlagosan 70 ezer forintot kell fizetniük a családoknak.
 
A kínálat nagyon széles, több mint ezer táborturnus foglalható még, bár a legtöbb táborban már nagyon kevés hely van – figyelmeztetett Tóth Béla, a Táborfigyelő portál vezetője.
 
A legtöbb gyerek sport- és angoltáborban vesz részt, míg a harmadik legnépszerűbb témát a katonai és honvédelmi táborok adják.
 
A közlemény szerint a koronavírus által érintett két évet leszámítva folyamatosan növekszik a legalább egy hetet táborozó gyerekek száma. A 2022-es nyári rekord már meg is dőlt, idén ugyanis 230 ezren vesznek részt gyermektáborokban. Megyei eloszlás alapján a legtöbb gyermek Pest, Veszprém és Somogy vármegyében táborozik.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Hétvégén betekinthetünk a Gyermekvasút kulisszái mögé

2024. január 19. 16:08
Január 21-én vasárnap nyílt napot tart a Gyermekvasút a széchenyihegyi végállomáson. 10 és 16 óra között várják színes programokkal a kisvasút világa iránt érdeklődő gyerekeket. A vasútvonal felső szakaszán egész nap nosztalgiavonatok is közlekednek.

Több mint 5 milliárdos projekt keretében javítanák a Balaton vízminőségét

2023. február 09. 14:24
Több mint 5 milliárd forintos projekt indult a Balaton vízminőségének javítására – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF).
 
Hangsúlyozták, hogy a Balaton komoly gazdasági potenciáljának megóvását szolgálja az 5,14 milliárd forintos, 2023. október 31-ig megvalósuló fejlesztés, a Preventív intézkedések a Balatont érintő vízminőségi problémák hosszú távon fenntartható kezelésére című (Kehop) projekt célja a tó vízminőségi állapotának javítása, elsősorban a befolyó vizeken érkező uszadék, hordalék és szerves tápanyagok visszatartásával.