Nyilatkozat a munka és a magánélet egyensúlyáról

2017. december 04. 09:55
Az UniCredit és az UniCredit Európai Üzemi Tanács (UEWC) az európai bankszektorban elsőként írt alá közös nyilatkozatot a munka és a magánélet egyensúlyáról. A dokumentum célja, hogy európai szinten javítsa a cégen belüli szociális párbeszédet - derül ki a cég sajtóközleményéből.

A közös nyilatkozatban meghatározott specifikus és konkrét intézkedések támogatják a munka és a magánélet egyensúlyát. Az új technológiák bevezetésének célja, hogy a munkatársak erőforrásait mind a készségek, mind az idő szempontjából a leginkább értékteremtő módon vegyék igénybe - a magánéletük tiszteletben tartása mellett.

A dokumentum általános megközelítésben öt kulcsfontosságú területre fókuszálva határoz meg célokat az UniCredit-vállalatok számára minden országban, ahol a csoport jelent van:

1. Digitalizáció: a digitális fejlődésben rejlő lehetőségek kiaknázása a technológia megfelelő alkalmazásával maradéktalanul tiszteletben tartva a munkavállalók magánéletét és szabadidejét.

2. Rugalmas munkavégzés térben és időben: a rugalmas munkaidő-beosztáson és helyszínválasztáson alapuló munkaszervezés ösztönzése, ahol csak lehetőség van rá.

3. Munkaidő-menedzsment: intézkedések a munkával töltött idő minőségének és hatékonyságának maximalizálására.

4. Jó közérzet: a munkavállalók jó közérzetét az adott életszakaszukban fejlesztő megoldások ösztönzése.

5. Kultúraváltás: a munka és a magánélet egyensúlyán és az integráción alapuló vállalati kultúrát segítő intézkedések és magatartások támogatása.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyógynövényes ősgyepen tartott tehenekkel reformálnák a tejipart

2017. november 08. 07:46
Magyarországon elsőként fejlesztett emelt fehérje tartalmú tejtermékcsaládot az idén 24 éves, kaposvári székhelyű FINO Csoport. A zselici dombság lejtőin tartott 5420 szarvasmarhát a 16 gyógynövényt tartalmazó somogyi ősgyeppel táplálják. Az állomány büszkesége Romina, aki háromszoros Grand Champion díjas tehén. A naponta közel 150.000 liter tejet feldolgozó vállalat nagykövetei Wossala Rozina étteremtulajdonos és Abonyi Orsi dietetikus, okleveles táplálkozástudományi szakember. 

Rút kiskacsákkal az élelmiszer pazarlás ellen

2017. február 16. 08:22
A Tesco Lengyelországban is megkezdi a nem igazán tökéletes, csúf, de normális minőségű zöldségek árusítását, amivel elkerülheti ezek kidobását.