Olaszországban virágoznak a cseresznyefák

2023. november 14. 14:53
Az igen enyhe őszi időjárás miatt Puglia, Bari és Brindisi tartományokban virágzásnak indultak a cseresznyefák.
Olaszországban virágoznak a cseresznyefák
Dél-Olaszországban az előző hetekben nagy pusztítást végzett a Ciaran nevű vihar, de a déli tájakon továbbra is rendkívül enyhe, jóval 20°C feletti hőmérsékleteket mérnek. Az elhúzódó hőség aggasztja a cseresznyetermesztőket, mivel az évnek ebben a szakában normális esetben a levelek elvesztését követően a fák nyugalmi állapotba lépnek, ez azonban idén Puglia környékén nem történik meg.
 
A déli régiókban ugyanis hetek óta napi 24-26°C-os csúcsértékeket regisztrálnak, ami szezonon kívüli virágzást okoz. Pugliában például az enyhe őszi hetek hatására kivirágoztak a cseresznye- és fügefák is. Bari tartományban is virágzik néhány cseresznyeültetvény, míg Brindisi tartományban a fügefák még egyszer termőre fordultak.
 
forrás: agrotrend.hu / FruitVeb

Kapcsolódó cikkek

TÁJÉKOZTATÓ A SZARVASMARHA-, JUH- ÉS KECSKETARTÓK EGYES FELADATAIRÓL A JÖVŐ ÉVI EGYSÉGES TÁMOGATÁSI KÉRELEM BEADÁSÁHOZ KAPCSOLÓDÓAN

2022. december 22. 11:28
A szarvasmarha-, juh-, és kecsketartók számára biztosított uniós közvetlen és vidékfejlesztési támogatások 2023. évi igénylésével kapcsolatban kívánja az Agrárminisztérium előzetesen felhívni a figyelmet az ENAR-ban lévő adatok naprakészségével, az egységes kérelemben megjelenő állat megszemélyesítéssel és a hízott bika támogatás esetében újdonságként megjelenő szakszerű apaállat használati kötelezettséggel kapcsolatos néhány kulcsfontosságú teendőre, amelynek segítségével a gazdálkodók számára a módosult uniós szabályok nem nehezítik, hanem egyszerűbbé teszik majd a kérelmezést.
 

Óriási siker: magyar fejlesztés hozhat komoly áttörést a mezőgazdaságban

2023. január 31. 11:51
A Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem és konzorciumi partnerei Agrárinformatikai Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központot hoztak létre Gödöllőn. Az NKFI Alap 1,482 milliárd Ft vissza nem térítendő támogatásával megvalósított fejlesztések, prototípusok már most hasznosítható eredményt jelentenek.