Orbán Viktor: 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta

2023. február 20. 09:01
Marad a családpolitika, a munkaalapú gazdaság, a nyugdíjasokkal kötött megállapodás és marad a rezsivédelem is – jelentette ki Orbán Viktor miniszterelnök a Várkert Bazárban tartott 24. évértékelőjén. A kormányfő szerint ha 2022 volt a legnehezebb, akkor 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta, egyszerre ugyanis két veszély leselkedik ránk, az egyik a háború, a másik az infláció. A miniszterelnök bejelentette, bevezetik a kedvezményes vármegyebérletet. Május 1-jével buszra és vasútra egyaránt érvényes havi országbérletet és vármegyebérletet ajánl a kormány.
Orbán Viktor: 2022 volt a legnehezebb, 2023 lesz a legveszélyesebb év a rendszerváltás óta
Tegnap tartotta 24. évértékelő beszédét Orbán Viktor miniszterelnök, aki bő egy év után ismét felvázolhatja a hazánk előtt álló legfőbb kihívásokat. A magyar kormányfő tavaly hosszan beszélt a háború kitörésének lehetőségéről, sőt, már akkor hangsúlyozta, hogy Magyarország legfőbb érdeke a béke.
A kihívások ellenére továbbra is érvényben maradnak a legfontosabb családpolitikai támogatások – mondta Orbán Viktor miniszterelnök, aki ígéretet tette arra is, hogy háború ide vagy oda, minden évben újabb és újabb elemekkel bővül a hazai családtámogatási rendszer. Sokaknak jelent segítséget a kormányfő azon bejelentése is, hogy május elsejétől kedvezményes vármegyebérletet vezet be a kormány, amelyet a buszos és a vasúti közösségi közlekedésben lehet igénybe venni. Az országbérlet ára havonta 18 900, a vármegyebérleté 9450 forint lesz. 
 
A miniszterelnök kitért az árstopok kérdésére is, jelezte, addig maradnak, amíg az inflációt csökkenő pályára nem lehet állítani. A lakossági kamatstop kivezetéséről azt mondta, ez az intézkedés 350 ezer családot véd a bakugrásokat bemutató kamatváltozásoktól, ameddig ezek nem zsugorodnak, addig maradniuk kell. 
 
Orbán Viktor arról is beszélt, hogy szerinte a magyar kézbe vett stratégiai ágazatokat, mint a bankszektort, az energiaszektort és a médiaipart, magyar kézben tudjuk tartani, sőt a távközlési és infokommunikációs területet is „visszamagyarosítjuk”. Egyúttal hangsúlyozta, hogy a vidéknek tett ígéret is betartja a kormány, ezért soha nem látott fejlesztéseket indítanak.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

A versenyképességet növelni kell az ágazatban, amihez a kormány minden támogatást megad a gazdáknak

2023. augusztus 14. 14:22
-jelentette ki Nagy István pénteken Hajdúböszörményben, a Hajdúsági Expo és Kelet-magyarországi Agrárfórum megnyitóján.
 
A tárcavezető kitért arra, hogy a versenyképességet növelni kell az ágazatban, amihez a kormány minden támogatást megad a gazdáknak. Nagy István szerint a kormányzat elkötelezettségét és eltökéltségét mutatja, hogy a 2027-ig tartó uniós költségvetési ciklus forrásaihoz Magyarország soha nem látott mértékű, 80 százalékos nemzeti kiegészítő finanszírozást biztosít.

Gyászhír

2023. október 04. 12:44
Kedves Kolléganők és Kollégák!
Szomorú kötelességünk tudatni Veletek, hogy kedves barátunk és kollégánk, Varga Péter, a Mezőhegyesi Ménesbirtok Zrt. volt SZB titkára 2023. október 1.-jén életének 84. évében elhunyt. 
Temetése 2023. október 14.-én 11:00 órakor lesz a mezőhegyesi temetőben.