Orbán Viktor: 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások!

2021. április 07. 08:41
Átlépte a beoltottak száma a két és félmilliót, újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóban.
Orbán Viktor: 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások!

https://www.facebook.com/watch/?v=186162889832861

 

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva- jelentette be a miniszterelnök.

A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen győzelemmel kecsegtető eszköz a vakcina - mondta Orbán Viktor.Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát, ezért újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások! Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket, ezeket tartsák be!

 

A miniszterelnök hozzátette, hogy az oltás hasonló tempóban folytatódik. Megköszönte a munkát az orvosoknak és az ápolóknak, és mindenkit arra kért, regisztráljanak az oltásra.Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!- zárta a bejelentést Orbán Viktor.

https://www.facebook.com/watch/?v=219004123352126

Holnaptól a következő változások lesznek: 

 

  • a kijárási tilalom kezdete este nyolc óráról tíz órára módosul, a vége változatlanul reggel öt óra marad;
  • a boltok is tovább lehetnek majd nyitva, egész pontosan reggel 5 óra és este fél 10 között, de csak akkor, ha betartják a járványügyi előírásokat;
  • a kormány bevezeti a négyzetméter-alapú nyitvatartást. Így a tíz négyzetméteres, vagy ennél kisebb üzletben a dolgozókon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat. A tíz négyzetméternél nagyobb üzletekben a dolgozókon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. A boltok előtt várakozóknak kötelező lesz egymástól 1,5 méteres távolságot tartani, a kézfertőtlenítést pedig kötelező lesz megoldani a boltoknál.

origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Daróczi Csaba 14 ezer versenyzőt megelőzve az év természetfotósa

2019. november 20. 08:11
Daróczi Csabát nemrég az év természetfotósának választották itthon, akkor a szintén világhírű Máté Bencét is megelőzte a magyar szavazáson, most pedig egy újabb nagy nemzetközi sikert könyvelhet el egyik fotójával.

Fizetés, táppénz vagy egyik sem jár a karantén alatt?

2020. szeptember 15. 09:47
Meglehetősen bonyolultak a karanténra vonatkozó bérezési és tb-szabályok, de segítünk eligazodni. A külföldről történő hazautazás után előírt karantén időszaka például nem minősül keresőképtelenségnek, így ilyenkor táppénz nem jár, sőt az egészségügyi szolgáltatási járadékot is meg kell fizetni.