Orbán Viktor: 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások!

2021. április 07. 08:41
Átlépte a beoltottak száma a két és félmilliót, újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök a Facebookon közzétett videóban.
Orbán Viktor: 2,5 millió honfitársunk beoltva. Újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások!

https://www.facebook.com/watch/?v=186162889832861

 

A mai napon fontos mérföldkőhöz érkeztünk: 2,5 millió honfitársunk beoltva- jelentette be a miniszterelnök.

A vírus háborút indított ellenünk, és az egyetlen győzelemmel kecsegtető eszköz a vakcina - mondta Orbán Viktor.Egy hónap alatt két és félszeresére növeltük a beoltottak számát, ezért újraindulhatnak az üzletek és a szolgáltatások! Járványügyi intézkedések lesznek, kérem önöket, ezeket tartsák be!

 

A miniszterelnök hozzátette, hogy az oltás hasonló tempóban folytatódik. Megköszönte a munkát az orvosoknak és az ápolóknak, és mindenkit arra kért, regisztráljanak az oltásra.Magyarország lesz az az európai ország, ahol a leggyorsabban jut vakcina mindenkinek. Nekünk minden élet számít!- zárta a bejelentést Orbán Viktor.

https://www.facebook.com/watch/?v=219004123352126

Holnaptól a következő változások lesznek: 

 

  • a kijárási tilalom kezdete este nyolc óráról tíz órára módosul, a vége változatlanul reggel öt óra marad;
  • a boltok is tovább lehetnek majd nyitva, egész pontosan reggel 5 óra és este fél 10 között, de csak akkor, ha betartják a járványügyi előírásokat;
  • a kormány bevezeti a négyzetméter-alapú nyitvatartást. Így a tíz négyzetméteres, vagy ennél kisebb üzletben a dolgozókon kívül egy időben egy vásárló tartózkodhat. A tíz négyzetméternél nagyobb üzletekben a dolgozókon kívül egy időben legfeljebb átlagosan tíz négyzetméterenként egy vásárló tartózkodhat. A boltok előtt várakozóknak kötelező lesz egymástól 1,5 méteres távolságot tartani, a kézfertőtlenítést pedig kötelező lesz megoldani a boltoknál.

origo.hu

Kapcsolódó cikkek

Kevesebbet kell adózni a vadon gyűjthető termények után

2016. március 02. 19:27
Január elsejétől egyszerűsödött a szabadon szedhető termékek értékesítése.

Szakmai konferenciák 2016 novemberében

2016. november 14. 08:29
Az ÉFOSZ 2016.októberi hírlevele tartalmazza azokat az ajánlott szakmai rendezvényeket, amelyek az élelmiszeripar vállalkozásaiban dolgozó szakemberek érdeklődésére, figyelmére érdemesek.