Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be

2020. március 27. 08:07
Újabb bejelentéseket tett Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be

A miniszterelnök ismertette, hogy egész nap üléseznek különböző testületek az országban. Orbán Viktor az operatív törzs ülésén kezte a napot.

Reggel az operatív törzs ülésén az a döntés született, hogy kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28 és április 11-e között. A lényeg, hogy ez a korlátozás is kibírható legyen - tette hozzá.  Ez nem kijárási tilalom, bizonyos esetekben el lehet hagyni a lakást. A kormányfő már alá is írta az ülésen a kijárási korlátozásról szóló rendeletet.

A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokban és a patikákban a 65 év felettiek reggel 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. 

Az elmúlt napokban felmérték az európai országok és tartományok kijárási korlátozásait, a magyar a bajor változathoz lesz hasonló.

Orbán Viktor elmondta, ha a kontaktusok száma lecsökken, akkor a járvány terjedése is lecsökken. Az eddigi korlátozások eredményesek voltak, a járvány előtt 500 ezer volt az emberi kontaktusok száma, és ez leesett 50 ezerre. A magyarok fegyelmezettek, a társadalmi érintkezések számát egytizedére csökkentették - mondta.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Alakíthatjuk úgy a munkánkat, hogy szerethetőbb legyen?

2019. április 12. 08:57
Nagyon nem mindegy, hogy valaki csak pénzkereseti lehetőségnek, állásnak, karriernek vagy hivatásnak tekinti a munkáját. A hozzáállás többek között a motivációra, az elkötelezettségre, az elégedettségre, egyedi teljesítményre, stressz megélésére is hat. Ugyanakkor nincs veszve minden akkor sem, ha nem a vágyott álomállásban dolgozunk, ugyanis - nyilván bizonyos keretek között -, de magunk is testre szabhatjuk a munkakörünket, jelentőségén, értelmén is formálhatunk. Egy kórházi takarító is érezheti hivatásnak a munkáját, ha úgy tekint rá, mint amivel hozzájárul vele a beteg gyógyulásához. Erre világított rá Amy Wrzesniewski a Yale School of Management kutatója, aki a Herbert Simon-díjat jött átvenni Budapestre, a Rajk László Szakkollégium meghívására.

GDPR: hamarosan érkezhet az első magyarországi bírság

2018. november 23. 08:49
Bár bírságot még nem kapott magyar cég a GDPR miatt, hamarosan változhat a helyzet, hiszen több ügyben is már végső stádiumban van a döntéshozatal – árulta el a Napi.hu érdeklődésére Péterfalvi Attila, a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság vezetője.