Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be

2020. március 27. 08:07
Újabb bejelentéseket tett Orbán Viktor miniszterelnök péntek reggel a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.
Orbán Viktor: Kijárási korlátozást vezetünk be

A miniszterelnök ismertette, hogy egész nap üléseznek különböző testületek az országban. Orbán Viktor az operatív törzs ülésén kezte a napot.

Reggel az operatív törzs ülésén az a döntés született, hogy kijárási korlátozást vezetnek be Magyarország egész területére március 28 és április 11-e között. A lényeg, hogy ez a korlátozás is kibírható legyen - tette hozzá.  Ez nem kijárási tilalom, bizonyos esetekben el lehet hagyni a lakást. A kormányfő már alá is írta az ülésen a kijárási korlátozásról szóló rendeletet.

A rendelet egyik szakasza arról szól, hogy az élelmiszerboltokban és a patikákban a 65 év felettiek reggel 9 és 12 óra között látogathatják ezeket az üzleteket. 

Az elmúlt napokban felmérték az európai országok és tartományok kijárási korlátozásait, a magyar a bajor változathoz lesz hasonló.

Orbán Viktor elmondta, ha a kontaktusok száma lecsökken, akkor a járvány terjedése is lecsökken. Az eddigi korlátozások eredményesek voltak, a járvány előtt 500 ezer volt az emberi kontaktusok száma, és ez leesett 50 ezerre. A magyarok fegyelmezettek, a társadalmi érintkezések számát egytizedére csökkentették - mondta.

magyarhirlap.hu

Kapcsolódó cikkek

Szereti a kávét? Ezt biztosan nem tudta a Starbucks és a Nespresso kávéiról - frissítés, reagált a Nespresso

2020. március 02. 10:30
Guatemalai kávéültetvényeken akár 8 éves gyerekeket is dolgoztatnak szörnyű körülmények között. Az oknyomozó riporterek által felkeresett 12 kávéfarm (ebből 7 a Nespressóhoz, 5 a Starbuckshoz kötődik) mindegyikén találtak gyerekmunkásokat - írta a Guardian hírére hivatkozva a 444.hu.

Saját szakszervezetet gründolna a Coop

2020. január 14. 08:48
Megtévesztő levéllel csábítják a dolgozókat