Óriási siker: magyar borászhölgy lett „Az Év Nemzetközi Női Borásza" Németországban!

2023. november 02. 14:22
Magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült.
 
Németország legnagyobb internetes borászportálja, a selection-online.de Kövesdi Zsófiát, a Jammertal Borbirtok vezető borászát az „Év Nemzetközi Női Borásza 2023" címmel tüntette ki.
 
Óriási siker: magyar borászhölgy lett „Az Év Nemzetközi Női Borásza" Németországban!
Kövesdi Zsófia, a Jammertal Borbirtok vezető borásza – fotó: Jammertal Borbirtok
 
Magyar borász vagy borásznő ilyen figyelemreméltó külföldi elismerésben még nem részesült. Németország a világ egyik legnagyobb és legjelentősebb borpiaca. Kövesdi Zsófia teljesítménye a magyar bormarketing szempontjából kiemelkedő jelentőségű.
 
Visszaigazolja, hogy a villányi borvidék terroir-ja alkalmas világelitbe tartozó vörösborok készítésére jó koncepció és professzionális hozzáállás mellett. Híven tükrözi a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét, Kövesdi Zsófia főborász és Nagy Zsolt szőlészeti igazgató vezetésével.
 
A német szakportál évente több, mint 10 000 tételt kóstol és értékel a világ minden részéről.
borok
A borok híven tükrözik a birtok minden egyes szakértő munkatársának a hozzáadott értékét – fotó: Jammertal Borbirtok
 
Az idei versenyfelhívásukra beküldött 9, Kövesdi Zsófia által készített Jammertal Borbirtok tétel a következő értékeléseket kapta:
 
 • Koh-I-Noor 105.6 2019 TOP-ARANY
 • Koh-I-Noor Merlot 2017 ARANY
 • Koh-I-Noor Merlot 2019 ARANY
 • Koh-I-Noor Cabernet Sauvignon 2018 ARANY
 • Cassiopeia MCS*Achird 2018 TOP-ARANY
 • Ars Poetica Syrah 2021 ARANY
 • Ars Poetica Pinot Noir 2020 ARANY
 • Ars Poetica Chardonnay 2020 ARANY
 • Jammertal Blue Sky 2020 ARANY
2023 nemzetközi borverseny eredményei (15 Arany- és 7 Nagyaranyérem Angliából, Ausztriából, Kanadából, Németországból és Franciaországból) pontos visszajelzései a Jammertal Borbirtokon zajló rendkívül magas színvonalú szőlészeti és borászati szakmai munkának.
borok
Sajtótájékoztató – fotó: Jammertal Borbirtok
 
2023-ban a Jammertal Borbirtok első alkalommal küldött tételeket értékelés céljából az angol nyelvterület legismertebb és legbefolyásosabb borkritikusának, az USA-beli Robert Parker Wine Advocate-nak.
 
A Cassiopeia CF*CIH 2015 és a Cassiopeia MCF*CAPH 2015 egyaránt 90 pontot, míg a Koh – I – Noor Cabernet Sauvignon 2017 92 pontot kapott. A Koh-I-Noor Merlot 2019-et 91 pontosnak találta. Az RPWA szerinti 90 pontos kategória egy nem vitatott elit.
 
Az RPWA (Robert Parker Wine Advocate) honlapja ezt írja a 90-95 pontos értékelésről: "Kiemelkedően összetett és karakteres borok. Röviden, ezek fantasztikus borok."
 
Magyarországról az RPWA a Jammertal Borbirtok említett négy tételén kívül a mai napig összesen három - három vörösbort értékelt 90 és 92 pontra, valamint egyet 91 pontra.
borok
Az eredmények pontos visszajelzései a Jammertal Borbirtokon zajló rendkívül magas színvonalú szőlészeti és borászati szakmai munkának – fotó: Jammertal Borbirtok
 
Folytatódott a birtok különleges sikersorozata a francia Gilbert & Gaillard International Challenge-en. 2023-ban ugyanúgy, mint 2022-ben mind a 3 nevezett vörösborunk Dupla Aranyérem minősítést kapott.
 
A 2023-as beküldött minták:
 • Koh-I-Noor 105.6 2017
 • Cassiopeia MCS*Achird 2018
 • Jammertal Blue Sky 2020
A magyar vörösbor jelenének és jövőjének szempontjából kulcsfontosságú feladat a magyar prémium vörösborok hitelességének és ismertségének megteremtése a legnagyobb és legfontosabb felvevőpiacokon, az angol és német nyelvterületeken. Ezt a magas színvonalon, kereskedelmi szempontból értékelhető és érzékelhető mennyiségben készített vörösborok minőségének elismert nemzetközi versenyeken történő folyamatos visszaigazolásával lehet elérni.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Kezdődik az új támogatási rendszerhez kapcsolódó rendeletek társadalmi egyeztetése

2023. április 04. 14:04
Az ellenőrzésekért felelős intézményrendszert mutatjuk.
 
Az új 2023-2027-es programozási időszakban a feltételesség jelenti azt a követelményrendszert, amelynek a terület- és állatlétszám alapú intézkedések igénybevétele során meg kell felelnie a támogatást igénybe vevő kedvezményezetteknek.
 

Érték és Minőség Nagydíj: idén a tavalyinál is többen küzdöttek meg a címért

2023. szeptember 08. 16:09
Átadták az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Főrendiházi Üléstermében szeptember 7-én. Idén a védjegyhasználatot és a kitüntetést 40 pályázó 47 pályázata érdemelte ki, a gazdaság szinte teljes palettáját felölelő 45 főcsoport több mint 100 témakörében meghirdetett nívós megmérettetésen.