Papp Zsolt : Újabb külterületi útberuházás indul

2023. augusztus 31. 14:21
Az Agrárminisztérium politikájának egyik legfontosabb eleme a vidéki térségek felzárkóztatása, amelyhez az önkormányzatok munkája is elengedhetetlen.
 
Papp Zsolt : Újabb külterületi útberuházás indul
A kormany.hu tudósítása szerint a Vidékfejlesztési Program keretében elérhető pályázati lehetőségeket a települések jól használták fel, amelynek egyik újabb jó példája a helvéciai fejlesztés is – emelte ki Papp Zsolt az útátadó ünnepségen.
 
Az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára hangsúlyozta:
 
„Helvécia nagyközség önkormányzatának és az Agrárminisztérium Vidékfejlesztési Programból nyújtott mintegy 300 millió forintos támogatásának köszönhetően több szakaszon újulhatott meg a Helvécia Kecskemét közötti külterületi útszakasz, amely beruházás nemcsak a helyi, hanem a környező lakosságnak, sőt Kecskemét megyei jogú városnak is rendkívül hasznos fejlesztés”.
 
 
A beruházás átadóünnepségén Papp Zsolt kiemelte, a most felavatott, több lépésben megvalósuló fejlesztés segítségével a térség lakossága jó minőségű, új, szilárd útburkolaton, könnyebben és gyorsabban érheti el Kecskemétet, valamint az M5-ös autópályát.
 
Ezen sikeres beruházás is jól bizonyítja, hogy az Agrárminisztérium és a település elképzelései találkoztak, a közös munka eredménye pedig mindenki számára kézzelfogható.
 
A helyettes államtitkár emlékeztetett, hogy az elmúlt fejlesztési időszakban az agrártárca két felhívást is megjelentett, amelyek a külterületi helyi közutak fejlesztését szolgálták.
 
A két felhívás keretében az Irányító Hatóság összesen csaknem 1700 pályázó számára ítélt meg mintegy 172 milliárd forintnyi támogatást.
 
Ennek köszönhetően a karbantartó gépek beszerzése mellett mintegy 2500 km külterületi földutat, valamint szilárdburkolatú utat építettek ki, újítottak fel, megkönnyítve a vidéki térségben élők mindennapjait.
 
A jelenleg futó programozási időszak hamarosan zárul a következő időszak fejlesztési programjának, a KAP Stratégiai Terv végrehajtásának előkészítése.
 
A tárca bízik benne, hogy a helyi önkormányzatok továbbra is partnerek lesznek, és közösen folytatódhat a lakosság számára elérhető szolgáltatások fejlesztése – jegyezte meg a helyettes államtitkár.
 
forrás: agrotrend.hu/kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

Egész évben minőségi, friss fehérjeforrás a családnak

2023. szeptember 14. 18:11
Magyarország néhány évtizede még „nyúlnagyhatalomnak” számított, de jelenleg is a harmadik legnagyobb beszállító az Európai Unióban. A hazai termelésnek azonban csak a 6-8 százaléka fogy el itthon.

Az AGROTEC Magyarország Kft. csatlakozott a Trimble vállalat mezőgazdasági divíziójának kereskedői hálózatához

2023. augusztus 01. 14:43
A 2023. május 23-án aláírt szerződés értelmében az AGROTEC Magyarország Kft. tagja lett a Trimble Agriculture hivatalos forgalmazói hálózatának.