Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben

2023. augusztus 29. 12:04
Érdemes a budapesti Füvészkertbe menni szeptember első három napján (péntek, szombat, vasárnap): Pénteken paradicsomnap lesz kóstolóval, szombaton tartják az örökbefogadók napját, vasárnap pedig kiderül, milyen növényeket őriz a kert régi korokból és távoli kontinensekről.
 
Paradicsomkavalkád, dínókori növények – nyárzáró programok a Füvészkertben
Az ELTE Füvészkert és a Bolgár Kutatóintézet közös szervezésében évek óta megrendezik a Paradicsomnapot az ELTE Illés utcai botanikus kertjében, a Pál utcai fiúkból is jól ismert Füvészkertben. A szeptember 1-jén 11 órakor kezdődő program
nyilvános, mindenkit szeretettel várnak a szervezők a kertben termesztett bolgár fajták kóstolójára, illetve az ízversenyre és szavazásra. A paradicsomok ízének fokozásához a bolgár fehér sajtot a Bolgár Kutatóintézet biztosítja, írják a program beharangozójában.
 
Budapesti programok (augusztus 24–27.)
Szeptember 2-án nyitástól zárásig az örökbefogadóké lesz a terep, a füvészkerti növények örökbefogadói ilyenkor szervezett keretek között nézhetik meg kiválasztott növényüket. Az örökbefogadók ezen a napon díjmentesen látogathatják a kertet, és részt vehetnek egy szakvezetésen. Aki esetleg itt kap kedvet, hogy maga is örökbefogadó legyen, az a https://www.fuveszkert.org/orokbefogadas/ oldalon tájékozódhat a részletekről.
 
A Füvészkertben található valamennyi növény örökbe fogadható, az örökbefogadó a kiemelten közhasznú Füvészkertért Alapítványt támogatja.
 
Vasárnap, szeptember 3-án Régi korok, távoli kontinensek növényei címmel tart tematikus szakvezetést Schneider Zoltán biológus. A 11.00-től kezdődő sétán a világ másik oldaláról ide került növényekkel is találkozhatunk, de olyan élő kövületekkel is, amelyeket egykor talán még a dinoszauruszok is láthattak.
 
Séta a Füvészkertben
Ez utóbbi eseményre nem elég a füvészkerti belépő, külön jegyet kell venni, részletek a fuveszkert.org honlapon.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Gerbeaud Emil öröksége torta és különleges pezsgő - így ünnepel a Gerbeaud kávéház

2023. október 06. 14:35
Az idén 165. éves Gerbeaud új kínálattal és édes meglepetésekkel, kulturális és zenei programokkal, ünnepi dekorációval és kirakatinstallációval készül az alkalomra október 13-15. között.

Labirintus: ezt a kukoricatáblát legálisan taposhatják tömegek

2023. július 12. 15:26
Öthektáros útvesztőt alakítottak ki Kiszombor határában a kukoricaföldön.
 
Egy öthektáros kukoricatáblában 5,5 kilométeres labirintust készítettek a Csongrád-Csanád vármegyei Kiszombor határában, a szombaton nyíló útvesztő ki- és bejárata között 1-1:20 óra utat kell megtenni, ha a vállalkozó szellemű látogató nem téved el.