Partnerségben erősödik a hazai agrárium és a vidék egyaránt

2024. május 13. 09:29
A kormányzat a gazdák és a vidéki vállalkozások partnere, a magyar vidékkel szövetségben dolgozik – mondta Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára az Új Lendület EXPO Marcaliban elnevezésű rendezvény megnyitóján május 11.-én, szombaton.
Partnerségben erősödik a hazai agrárium és a vidék egyaránt
Feldman Zsolt kiemelte, hogy míg Nyugat-Európában több olyan ország akad, ahol komoly konfliktus alakult ki a kormányzat és a vidék, az agrárium között a mezőgazdasági kedvezmények csökkentése, a támogatások megvonása miatt, addig a magyar agrárium és vidék éppen az ellenkezőjét élheti meg. Példaként említette, hogy az őstermelőket jelentős adókedvezmény segíti, valamint szélesedtek a kistermelők értékesítési lehetőségei. Háromszorosára növelték a vidékfejlesztési támogatások forráskeretét, a legkisebb vállalkozások is pályázhatnak fejlesztési és beruházási projektjeikhez segítségre 2024-ben.
Az elmúlt időszakban mintegy 55 ezer kis- és közepes vállalkozás jutott támogatáshoz a Vidékfejlesztési Program által, ezen források segítséget jelentettek a fennmaradásukhoz és az értékteremtő tevékenységükhöz egyaránt – ismertette. Hangsúlyozta: ugyanakkor az ország akkor tud majd igazán fejlődni, előrelépni, és a hazai vállalkozások is akkor fognak erősödni, ha béke lesz a szomszédban. Ezért szükséges a következetes kiállás a békepárti álláspontok mellett.
 
Feldman Zsolt, aki egyben a rendezvény fővédnöke fontosnak tartja, hogy egy kistérség vagy –régió, illetve azok vállalkozói, piaci szereplői és termelői megmutassák a helyieknek, az országnak és a világnak értékeiket. „Ez a kör akkor tud erősödni, ha ezt elérhetővé tesszük számukra. Erre kiváló lehetőséget biztosít az újraélesztett Marcali expó is most Somogy vármegyében” – tette hozzá.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Eredményesek voltak a hajtató kertészetek beruházásai

2024. március 12. 15:28
A hajtatott paprika és paradicsom ma már egész évben megtalálható a boltok polcain, április közepétől pedig az ágazat teljes egészében nemcsak a hazai, hanem az exportpiacokat is friss, egészséges áruval.

"Nem megtermelni nehéz a mézet, hanem eladni"

2024. március 22. 15:58
Nem a méz megtermelése jelenti ma a fő nehézséget, hanem az értékesítése, a piacszerzés. Vannak azonban megoldások (igaz, ezek sok plusz energiát igényelnek), melyekkel ez is lehetséges.