Penészes vegán terméket vont ki a hatóság

2017. január 23. 08:00
Közérdekű bejelentést követően Joya Soya vegán terméket vont ki a forgalomból penészgomba jelenléte miatt az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság. A gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően az érintett tétel már nincs forgalomban, azonban a NÉBIH kéri, hogy aki rendelkezik a 30.01.2017 08:13/5016 tételazonosítójú, 30.01.2017 minőségmegőrzési idejű termékből, az fogyasztás előtt győződjön meg annak épségéről.

A forgalomból kivont élelmiszer adatai:

  • Megnevezés: Joya Soya Natur zuckerfrei vegán termék
  • Kiszerelés: 200 g
  • Tételazonosító: 30.01.2017 08:13/5016
  • Minőségmegőrzési idő: 30.01.2017
  • Származási ország: Ausztria

A forgalomból történő kivonás oka, hogy több 200g-os termékben penészgomba telepek voltak láthatók.

A gyors hatósági intézkedésnek köszönhetően az érintett tétel már nincs forgalomban, azonban a nyomonkövetés és a szennyeződés eredetének vizsgálata még nem zárult le. A NÉBIH arra kéri a lakosságot, hogy aki rendelkezik a fenti előállítású tételből, fogyasztás előtt ellenőrizze a termék épségét.

Mit tegyen, ha penészes élelmiszert talál a konyhában?

  • Ne ízlelgesse, ne szagolgassa a penészes terméket, hanem azonnal dobja ki!
  • Ha az élelmiszert teljesen beborítja a penész, zacskóban lezárva dobja ki!
  • Tisztítsa meg és a háztartásban használatos készítménnyel fertőtlenítse a helyet ahol a penészes élelmiszert tárolta!
  • Ellenőrizze a penészes élelmiszer közelében lévő termékeket, hogy nem fertőződtek-e!

nebih.hu

Kapcsolódó cikkek

3,56 milliárd forint támogatást kap beruházásához a Master Good

2016. március 09. 07:50
A kormány 3,56 milliárd forint támogatással járul hozzá a baromfitenyésztéssel és -feldolgozással foglalkozó Master Good cégcsoport vágóhídját és feldolgozóüzemét bővítő, a vállalat exportkapacitását növelő 8,9 milliárd forintos beruházáshoz, a fejlesztés 500 új munkahelyet hoz létre Kisvárdán - közölte Szijjártó Péter.
 

Az új ellenőrzési módszerek és a nagyobb tudás növeli az élelmiszerbiztonságot

2016. március 07. 08:27
Az új ellenőrzési módszerek, a tudásmenedzsment és a kockázatokra megfelelő választ adó, az ügyfelekkel folyamatos kapcsolatot tartó hatóság kialakításának fontosságára hívta fel a figyelmet az élelmiszer-biztonság érdekében Bognár Lajos főállatorvos Kaposváron.