Portfolio Agrárdíjak 2022: az év növénytermelője

2023. január 11. 10:33
Mintegy 3600 hektáron gazdálkodik Szarvas és környékén a Nagyrét Farm Kft., amelyből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, 2000 hektáron pedig integrációt végeznek a közeli települések gazdálkodóinak. Ez utóbbi azt jelenti, hogy a vetéstől egészen a betakarításig a cég végez el minden munkafolyamatot a termelők részére. A Nagyrét Farm Kft. saját területeinek 50 százaléka öntözhető, ahol többek között paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek.
Portfolio Agrárdíjak 2022: az év növénytermelője
Békés megyében Szarvas és környékén gazdálkodik mintegy 3600 hektáron a Nagyrét Farm Kft. Ebből közel 1500 hektár saját és bérelt terület, amelynek 50 százaléka öntözhető, itt paradicsomot, zöldborsót, csemegekukoricát, hibrid kukoricát, valamint őszi búza és őszi árpa vetőmagot termesztenek. A nem öntözhető részeken a főbb termesztett növények az őszi árpa, az őszi búza, a repce, a napraforgó, a kukorica, illetve a lucerna - tudta meg az Agrárszektor Lestyan Goda Zsombortól, a cégcsoport ügyvezető-tulajdonosától. Elmondta, a Nagyrét Farm Kft. alapítása 2011-ben történt, fő tevékenységi körük a szaktanácsadás, a termelés, a szolgáltatás és a kereskedelem. A szakember beszélt lapunknak arról is, hogy mintegy 2000 hektáron végeznek integrációt, ami azt jelenti, hogy a vetéstől a betakarításig minden munkafolyamatot elvégeznek a termelők számára.
 
Már gyerekkoromban is nagyon szerettem a mezőgazdaságot, illetve a természetet, és gyakorlatilag ez motivál most is. Itt minden nap új kihívásokkal találkozik az ember, ezért is érdemes ezt csinálni, és nagyon is szeretem. 
 
 
A Portfolio Csoport 2022-ben is díjazta a legsikeresebb és legkiemelkedőbb agrárgazdasági szereplőket, és az Agrárszektor 2022 Konferencián kiosztottuk a Portfolio Agrárdíjakat. Egy 10 tagból álló szakmai zsűri döntött Az év női agrárvállalkozójáról, Az év fiatal agrárszakemberéről, Az év kertészetéről, Az év állattenyésztőjéről, Az év növénytermelőjéről, Az év agrárinnovációjáról, Az év agrárberuházásáról, megszavazták, ki kapja a Portfolio Agrárgazdaságért díjat, és idén először a Zsűri különdíja is átadásra került.
 
forrás: agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar kutatók fejtették meg a hőhullámokat jobban tűrő búza titkát

2024. február 15. 15:10
Ez hatalmas segítséget nyújthat a nemesítők számára.

Most kell megmetszened az egrest! Nehogy kihagyd!

2024. február 19. 16:50
Az egres akkor terem bőségesen, ha nem feledkezünk meg a téli metszéséről! Most még időben vagyunk!
 
Télen már várjuk a tavaszt, hogy végre kimehessünk a kertbe, de azért azzal is tisztában vagyunk, hogy rengeteg feladat hárul majd ránk akkor. Azonban vannak olyan feladatok, amelyeket még ilyenkor, a tél végén kell elvégezni. Ha tél, akkor pedig metszés. Persze nem minden növényt szabad ilyenkor metszeni, azonban például az egres is azok közé tartozik, amelyeket feltétlenül érdemes. A téli metszés ugyanis bővebb termést eredményez. Így hát csak akkor hagyjuk el, ha nem szeretjük az egrest.