Rekordbónuszt fizet az Audi Hungaria, olyan jól sikerült 2023 – a nehézségek dacára

2024. március 19. 13:54
Főleg a gyártótelephely-specifikus kihívásokat jelölte meg nehézségként az Audi Hungaria a 2023-as eredményei prezentálásakor. Nem lehet elégedetlen a cég, hiszen leküzdve a kihívásokat, 9,1 milliárdos árbevétellel zárta a legutóbbi esztendőt.
Rekordbónuszt fizet az Audi Hungaria, olyan jól sikerült 2023 – a nehézségek dacára
Habár gyártótelephely-specifikus kihívások befolyásolták az Audi Hungariát a 2023-as üzleti évben, mégis 9,102 milliárd euró (3599 milliárd forint) árbevételt ért el, és összesen 343 millió euró (136 milliárd forint) értékű beruházást hajtott végre. A győri vállalat a régió legnagyobb munkáltatójaként 11 663 munkatársat foglalkoztatott a tavalyi év végén. 
 
Éves jelentése bemutatásakor az Audi közölte: a tavalyi évben 1 660 425 motor, köztük 114 058 elektromos hajtás készült. A győri gyártósorokról összesen 177 775 gépjármű gördült le (beleértve az SKD-gyártást) a Rába-parti városban.
 
A gazdasági kihívások nagy terheket róttak a 2023-as pénzügyi évre, de az Audi Hungaria továbbra is kiemelt szereplője a magyar gazdaságnak: jelentős mértékben hozzájárul a GDP-hez, az exporthoz és a foglalkoztatottsághoz Magyarországon - mondta Michael Breme, aki Alfons Dintner helyét vette át az Audi Hungaria igazgatóságának élén. Breme hozzátette: a további sikeresség alapját munkatársaink a kompetenciák folyamatos fejlesztése és jövőbemutató Next Level-stratégia képezi.
Rekordbónuszt fizethet az Audi Hungaria – leküzdötte a kihívásokat
A cég 2023-as éve olyan jól sikerült, hogy rekordméretű bónuszt fizethet: ennek az értéke a fizetés 1,8-szerese lesz.
 
A vállalat számos új projektbe ruházott be, köztük az új PPE (Premium Platform Electric) elektromos hajtás, valamint az EA888 R4 Otto motor sorozatgyártásába. A vállalat 1993-as alapítása óta az összberuházás értéke elérte a 12,5 milliárd eurót (4943 milliárd forintot), mellyel az Audi Hungaria a magyar járműipar legnagyobb beruházója. 
 
„A versenyképességünk fenntartása a kiélezett piaci és költséghelyzetben új kihívások elé állít bennünket. Folyamatosan dolgozunk gazdaságosságunk és pénzügyi teljesítményünk javításán, hogy felkészülten várjuk a jövő kihívásait” – mondta Dr. Patrick Heinecke, az Audi Hungaria pénzügy, beszerzés, IT és compliance területekért felelős igazgatósági tagja, aki szintén megjegyezte: az Audi Hungaria 2023-as teljesítményét nagy mértékben befolyásolták egyedi hatások. 
 
Az Audi vezérigazgatója, Gernot Doellner eközben úgy nyilatkozott, hogy továbbra is tartja magát a cégcsoport ahhoz a tervéhez, hogy 2026-ban dobja piacra az utolsó belsőégésű motorral hajtott járművét.
 
Négy fő kihívás
A legutóbbi esztendő kihívásait részletezve Patrick Heinecke négy fő tételre hívta fel a figyelmet:
  • az anyagköltségekre (főleg acél és alumínium),
  • az inflációra,
  • az árfolyamingadozásra és
  • a magas energiaárakra.
Mindezeket szem előtt tartva továbbra is szigorú költségtervezéssel halad tovább a cég, hiába a remek eredmények.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Elstartolt az AGROmashEXPO! Tarts velünk, és semmiről nem maradsz le! – VIDEÓK

2023. január 25. 13:27
Az AGROmashEXPO és AgrárgépShow január 25-28. között várja a látogatókat. Az Agroinform stábja megmutat nektek mindent, ami érdekes.
 
Megnyílt a kiállítás, megérkeztek az első látogatók. Mi természetesen ma is a standokat járjuk. Kövess minket élő videókért és sok más érdekességért a Facebook oldalunkon! 
 
 
 

Hollandiában átlagosan 8%-kal csökkentek a földárak az idei évben

2023. július 31. 12:15
Az árak mellett a forgalom is enyhén csökkent a holland földpiacon.
 
Hollandiában az idei év második negyedévében átlagosan 8%-kal, 84900 euró/ha-ra (32,4 millió Ft/ha) csökkent a termőföld ára, ami még mindig némileg magasabb, mint a 2022-es átlagár (84500 euró/ha, 32,2 millió Ft/ha). A legelők átlagára 2023 második negyedévében 1,2%-kal, 68000 euró/ha-ra (26 millió Ft/ha) csökkent.