Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen

2023. december 06. 17:20
Szombathely és környékének turisztikai szervezete, a Savaria Turizmus Kft. a Blaguss Agora Hungary Kft. busztársaság együttműködésével az adventi időszakban ünnepi hangulatot varázsol, és különleges karácsonyváró meglepetéseket tartogat a városba látogatók számára.
Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen
Advent alkalmával nem kevesebbre vállalkozott a busztársaság, mint hogy a karácsonyi hangulat szellemében fényárba öltözteti az egyik buszát. A LED szalagokkal feldíszített busszal a mindennapi közlekedésben nemcsak a várakozás, hanem az utazás élményét is még varázslatosabbá teszik. A több heti tervezés és két napig tartó "beöltöztetés" eredménye lett a rénszarvasszánnak álcázott guruló járgány. A feldíszített, fényárban úszó busz – amely rendes vonaljeggyel vehető igénybe – először december 5-én, napnyugta után gördült ki a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon.
 
A busz különlegessége, hogy minden nap – sőt napon belül is – más-más járat lesz, így a karácsony előtti időszakban gyakorlatilag minden buszozó utazhat majd Rudolffal, a Mikulásbusszal. Menetrendje a társaság oldalán érhető el.
 
A tavalyi évben hagyományt teremtő céllal már hangulatos karácsonyi köntösbe öltözött egy buszváró a Thököly utca 33. szám előtt a Fő tér felőli oldalon, melyet az idei évben is megszépít a Savaria Turizmus Kft.
Az előző évi „karácsonyi szoba" tematikájú dekoráció megújult, és egy kültéri karácsonyi utcarészlet hangulatát teremti meg, melynek elmaradhatatlan részét képezi az idei évben is a plüsskanapé. A harmonikus várakozás érdekében, lágy, a háttérben felcsendülő karácsonyi dallamokkal egészül ki a karácsonyváró hangulat. A buszmegálló egészen december végéig pompázik adventi díszben.
 
Hagyományosan december 1-jén indult és 24 napon át tart a szombathelyi turisztikai szervezet által meghirdetett Savaria Kalendárium elnevezésű nyereményjáték. Ennek során egy Szombathely történetével kapcsolatos helyes válaszért cserébe naponta értékes nyereményekhez – koncert-, színház-, bábszínházi jegyekhez, éttermi ajándékutalványokhoz, helyi művészek munkáihoz, helyi sportcsapat ajándékaihoz stb. – lehet hozzájutni.
 
December 9-én és 16-án (szombaton) 14 órakor adventi városnéző sétára invitálják az érdeklődőket, amelyen Orbán Róbert helytörténész Szombathely különleges arcait mutatja be. A részvétel ingyenes, találkozó a Tourinform iroda előtt (Király u.–Fő tér sarok) 13:50-kor.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Készül a Vidéki turizmus 2023-2024 katalógus

2023. augusztus 25. 15:26
A Falusi és Agroturizmus Országos Szövetsége (FATOSZ) által kiadott katalógus célja, hogy 2023-2024-ben a vidéki, falusi szálláshelyekre irányítsa az utazók figyelmét. A szálláshelyeken túl programszolgáltatók és termelők is helyet kapnak a kiadványban.

Putyin gyorsvasútja felére rövidítené az utazást Moszkva és Szentpétervár között

2023. augusztus 24. 18:01
Eljött az ideje a Moszkva és Szentpétervár közötti nagysebességű vasútvonal megvalósításának, amelyen az utazás ideje a  jelenlegi négy óráról 2 óra 15 percre csökken majd – jelentette ki Vlagyimir Putyin elnök augusztus 17.-én az orosz fővárosban.
Putyin abból az alkalomból nyilatkozott a sajtónak, hogy átadták a forgalomnak az orosz főváros és agglomerációjának közeledése szempontjából nagy jelentőségű, 3. Moszkvai Központi Átmérő (MCD-3) elnevezésű, 85 kilométer hosszú vasútvonalat.