Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen

2023. december 06. 17:20
Szombathely és környékének turisztikai szervezete, a Savaria Turizmus Kft. a Blaguss Agora Hungary Kft. busztársaság együttműködésével az adventi időszakban ünnepi hangulatot varázsol, és különleges karácsonyváró meglepetéseket tartogat a városba látogatók számára.
Rénszarvasszánnak álcázott Mikulásbusz közlekedik Szombathelyen
Advent alkalmával nem kevesebbre vállalkozott a busztársaság, mint hogy a karácsonyi hangulat szellemében fényárba öltözteti az egyik buszát. A LED szalagokkal feldíszített busszal a mindennapi közlekedésben nemcsak a várakozás, hanem az utazás élményét is még varázslatosabbá teszik. A több heti tervezés és két napig tartó "beöltöztetés" eredménye lett a rénszarvasszánnak álcázott guruló járgány. A feldíszített, fényárban úszó busz – amely rendes vonaljeggyel vehető igénybe – először december 5-én, napnyugta után gördült ki a kocsiszínből, és egészen december 26-ig közlekedik majd naponta a szombathelyi utakon.
 
A busz különlegessége, hogy minden nap – sőt napon belül is – más-más járat lesz, így a karácsony előtti időszakban gyakorlatilag minden buszozó utazhat majd Rudolffal, a Mikulásbusszal. Menetrendje a társaság oldalán érhető el.
 
A tavalyi évben hagyományt teremtő céllal már hangulatos karácsonyi köntösbe öltözött egy buszváró a Thököly utca 33. szám előtt a Fő tér felőli oldalon, melyet az idei évben is megszépít a Savaria Turizmus Kft.
Az előző évi „karácsonyi szoba" tematikájú dekoráció megújult, és egy kültéri karácsonyi utcarészlet hangulatát teremti meg, melynek elmaradhatatlan részét képezi az idei évben is a plüsskanapé. A harmonikus várakozás érdekében, lágy, a háttérben felcsendülő karácsonyi dallamokkal egészül ki a karácsonyváró hangulat. A buszmegálló egészen december végéig pompázik adventi díszben.
 
Hagyományosan december 1-jén indult és 24 napon át tart a szombathelyi turisztikai szervezet által meghirdetett Savaria Kalendárium elnevezésű nyereményjáték. Ennek során egy Szombathely történetével kapcsolatos helyes válaszért cserébe naponta értékes nyereményekhez – koncert-, színház-, bábszínházi jegyekhez, éttermi ajándékutalványokhoz, helyi művészek munkáihoz, helyi sportcsapat ajándékaihoz stb. – lehet hozzájutni.
 
December 9-én és 16-án (szombaton) 14 órakor adventi városnéző sétára invitálják az érdeklődőket, amelyen Orbán Róbert helytörténész Szombathely különleges arcait mutatja be. A részvétel ingyenes, találkozó a Tourinform iroda előtt (Király u.–Fő tér sarok) 13:50-kor.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Átadták a sümegi vár megújult keleti szárnyát

2023. március 29. 12:52
1,1 milliárd forint uniós forrásból megújult a sümegi vár keleti szárnya, amely így egész évben látogatható kulturális attrakcióvá vált.
A keddi átadóünnepségen Oláh Zsanett, a NÖF Nemzeti Örökségvédelmi Fejlesztési Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója úgy fogalmazott: a sümegi vár hosszú évtizedeken át hanyatlott, most azonban a 21. századi felszereltségének köszönhetően egyre több látogatót vonz. A várudvaron lovagi tornák, szabadtéri előadások, a belső terekben pedig az építéstörténetet és a középkor mindennapjait bemutató tárlat, vármakettek, vetítőterem és interaktív eszközök várják az érdeklődőket.

Kiderült, mikor folytatódik a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztése

2023. november 08. 20:48
Az előkészítési munkálatok után október 24-én megjelent a közbeszerzési felhívás a Fertő tavi öko- és szabadidőpark fejlesztéséről – jelentette be az Építési és Közlekedési Minisztérium (ÉKM) állami beruházások társadalmi koordinációjáért felelős államtitkára ma a helyszínen tartott sajtótájékoztatón.